4 fakta om serologiske tests, du skal vide

Jakarta - Serologiske tests udføres for at lede efter antistoffer i blodet. Antistoffer dannes, når kroppen angribes af infektionssygdomme, der stammer fra bakterier, svampe, vira og parasitter (også kaldet antigener). Når immunsystemet kommer ind i kroppen, angriber det antigenet ved at producere antistoffer. Målet er at binde sig til antigenet og derefter deaktivere det. For at påvise antigener og antistoffer er det nødvendigt med en blodprøve kaldet en serologisk test.

Læs også: Årsager til at faste før blodkontrol

Kend serologisk testfakta

1. Der er tre måder til serologisk test

Der er mange typer antistoffer, så der er forskellige måder at opdage deres tilstedeværelse på. Følgende er tre almindelige måder at påvise tilstedeværelsen af ​​antistoffer i blodet, herunder:

  • Agglutinationstest, for at bestemme, om antistoffer udsat for et antigen forårsager sammenklumpning af partikler i blodet.

  • Udfældningstest, for at måle tilstedeværelsen af ​​antigen i kropsvæsker.

  • Prøve western blots, at identificere antimikrobielle antistoffer i blodet.

2. Serologisk testprocedure

Serologiske tests udføres ved at tage en blodprøve og derefter analysere den i laboratoriet. Lægen vil stikke en nål ind i en vene for at tage og tage en blodprøve. Efter at blodet er udtaget, kan du vente på, at resultaterne af undersøgelsen kommer frem.

3. Serologiske testresultater

Serologiske tests viste normale og unormale resultater. Normale resultater, der indikerer fravær af sygdomsinfektion, så der ikke blev fundet antistoffer i blodet. Mens unormale resultater viser antistoffer i blodet på grund af eksponering for visse antigener. Disse resultater kan også indikere en autoimmun lidelse.

4. Opfølgende serologiske testresultater

Resultaterne af serologiske tests vil blive forklaret i detaljer af lægen. Den behandling, der gives, afhænger af undersøgelsens resultater og typen af ​​antistof i blodet. Men generelt ordinerer læger antibiotika for at bekæmpe infektionssygdomme. Lægen kan anbefale yderligere tests, hvis der er mistanke om en anden infektion, selvom testresultaterne er normale.

Læs også: Find ud af 5 ting om HIV/AIDS

Sygdomme påvist ved serologiske tests

Flere sygdomme, der kan diagnosticeres gennem serologiske tests, er HIV, syfilis, svampeinfektioner, mæslinger, røde hunde, brucellose og amebiasis. Tal med din læge med det samme og få en serologisk test, hvis du oplever nogle af følgende symptomer:

  • En sygdom karakteriseret ved et fald i kroppens immunsystem på grund af infektion Humant immundefektvirus . Symptomer på HIV, der kan observeres, omfatter feber, kulderystelser, udslæt på huden, opkastning, led- og muskelsmerter, hævede lymfeknuder, hovedpine, mavesmerter, ondt i halsen og kræftsår.

  • Syfilis er en seksuelt overført infektion. Denne sygdom er forårsaget af bakterier Treponema pallidum . Symptomerne omfatter sår i eller uden for kønsområdet. Hvis det har spredt sig i hele kroppen, forårsager syfilis feber, ondt i halsen, vægttab, hårtab, hævede lymfeknuder, stiv nakke, hovedpine og svaghed.

  • Brucellose, en bakteriel infektionssygdom Brucella overføres af dyr til mennesker. Symptomerne omfatter feber, hovedpine, hoste, muskel- og ledsmerter, mavesmerter, nattesved, nedsat appetit og vægttab.

  • Mæslinger (mæslinger) er karakteriseret ved løbende næse, røde øjne, ondt i halsen, hoste og hvide pletter i munden. I mellemtiden er røde hunde (tyske mæslinger) karakteriseret ved et rødt udslæt i ansigtet eller over hele kroppen, lavgradig feber, røde øjne, hovedpine, muskelsmerter, tilstoppet næse og hævede lymfeknuder.

  • Amebiasis er en infektion i tyktarmen forårsaget af parasitter Entamoeba histolytica . Symptomerne omfatter diarré, blodig afføring, mavekramper, luft i maven (gas ophobes i maven), feber, rygsmerter og træthed.

Læs også: 6 typer af undersøgelser, der er vigtige før ægteskab

Det er serologiske testfakta, du skal vide. Hvis du vil lave en sundhedstest, så brug funktionerne Service Lab hvad der er i appen . Du skal kun bestemme type og tidspunkt for undersøgelsen, så kommer laboratoriepersonalet til huset i henhold til det angivne tidspunkt. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!