Lær lymfeknudernes funktion for kroppen at kende

Jakarta - Lymfeknuder er en del af kroppen, der spiller en vigtig rolle i immunsystemet. Ligesom ordet er de "tropper", der er klar til at håndtere forskellige infektioner. Alligevel er denne kirtel også meget modtagelig for lidelser og sygdomme. For eksempel hævede lymfeknuder, der ofte opstår.

Lymfeknuder er små vævsstrukturer, der er formet som kidneybønner. Disse kirtler kan være så små som et knappenålshoved eller på størrelse med en oliven. Der er mindst hundredvis af disse kirtler i kroppen, som kan findes alene eller i grupper. Disse samlede kirtler er rigelige i nakke, inderlår, armhuler, omkring tarmene og mellem lungerne.

Læs også: Ting at vide om lymfeknuder

At danne et system

Disse kirtler har hvide blodlegemer, som er celler, der hjælper kroppen med at bekæmpe infektion. Hovedfunktionen af ​​disse kirtler er at filtrere lymfevæske (som består af væsker og affald fra kropsvæv) fra nærliggende organer eller områder af kroppen. Sammen med lymfekar udgør disse kirtler lymfesystemet. Så hvordan fungerer dette system?

Nå, lymfesystemet er en vigtig del af immunsystemet. Kan kaldes som kroppens forsvarssystem mod sygdom. Dette system er et netværk i kroppen, der er dannet af lymfekar og lymfeknuder.

Lymfesystemet vil også opsamle væsker, affald og andre ting (såsom bakterier og vira) i kropsvæv uden for blodbanen. Senere vil disse lymfekar føre lymfevæske til lymfeknuderne. Nå, når først denne væske flyder, vil kirtlerne filtrere den for at fange bakterier, vira og andre fremmede stoffer. Den næste fase vil skadelige stoffer i kroppen blive ødelagt af lymfocytter (særlige hvide blodlegemer).

Læs også: Sådan kontrolleres lymfeknuder

Filtre og hjem til immunsystemet

Denne kirtel har en særlig rolle for kroppen. Lymfeknuder har en funktion til at opretholde strømmen af ​​lymfekar. Som med blodkar vil disse lymfekar transportere plasmavæske. Denne væske er den resterende væske, når blodet har fordelt mad til alle væv i kroppen.

Strømmen af ​​lymfekar er kun ensrettet. Retninger fra alt kropsvæv til venerne i brystet, der skal bringes til hjertet. Når lymfekarrene arbejder på at transportere den resterende væske, er det der, bakterier kan transporteres.

Læs også: Find ud af årsagen til hævede lymfeknuder

Nå, på det tidspunkt vil denne kirtel arbejde for at forhindre bakterier i at blive båret ind i de årer, der vil vende tilbage til hjertet.

Lymfeknudelymfeknuder er hjemsted for immunsystemceller, der stammer fra knoglemarvsstamceller. B-celler såvel som T-celle lymfocytter findes i lymfeknuder og væv. Nå, når B-cellelymfocytter aktiveres på grund af tilstedeværelsen af ​​visse antigener, vil de skabe specifikke antistoffer med specifikke antigener.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har du problemer med lymfeknuderne? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!