Vær forsigtig, disse 8 sygdomme er karakteriseret ved koldsved

, Jakarta – Svedkirtler fungerer til at kontrollere kropstemperaturen. Der er to slags svedkirtler i kroppen, nemlig eccrine og apokrine svedkirtler. Eccrine svedkirtler arbejder for at producere sved, som hjælper med at afkøle kroppen. Mens apokrine svedkirtler normalt aktiveres af stress og hormonelle ændringer, der producerer koldsved.

Læs også: Hyppig koldsved, er det farligt?

Koldsved opstår normalt, når nogen oplever nervøs . Dette er normalt, fordi koldsved er den menneskelige krops reaktion på at overleve. Ikke kun nervøs, Koldsved opstår på grund af andre forhold, der blokerer ilt eller blodcirkulationen i hele kroppen. Tilstanden kan variere fra mild til svær. Lancering fra Healthline Denne tilstand er karakteriseret ved begyndelsen af ​​koldsved:

  1. Chok

Chok opstår, når kroppen reagerer på et ekstremt miljø eller alvorlig skade. Når kroppen går i chok, modtager organerne ikke så meget ilt eller blod, som de behøver for at udføre kropsfunktioner. Det, du skal være opmærksom på, er chok, der varer for længe og risikerer at skade kropsorganer. Tilstanden er karakteriseret ved bleg hud, hurtig vejrtrækning, udvidede pupiller, svimmelhed, svaghed og opkastning.

  1. Stress

Stress eller angst kan udløses af forskellige ting. Generelt kan stress være forårsaget af overdreven ansvar i hjemmet, på arbejdet eller i skolen. Ligesom chok udløser stress også koldsved på grund af hæmmet ilt, der kommer ind i hjernen. Hvis du oplever stress, skal du behandle det med det samme, fordi stress kan udløse helbredsproblemer.

Hvis du vil vide mere om stresshåndtering, kan du diskutere med en læge eller psykolog . Gennem applikationen kan du kontakte læger og psykologer når som helst og hvor som helst. Mere praktisk og lettere, ikke?

  1. Kvalme

Kvalme er en mild tilstand, der går over af sig selv. Når du har kvalme, vil du helt sikkert føle dig utilpas, få koldsved og have lyst til at kaste op, selvom du ikke altid kaster op, når du får kvalme. Kvalme kan være forårsaget af mange ting, såsom at spise for meget eller tage visse lægemidler.

Læs også: Dette er årsagen til overdreven svedtendens om natten

  1. Migræne

Migræne er en type hovedpine, der forårsager stærke smerter i lang tid. Koldsved opstår normalt under en migræne, fordi kroppen reagerer på smerte. Migræne kan være invaliderende og forstyrre daglige aktiviteter. Ud over koldsved kan migræne få patienter til at få talebesvær, sløret syn og lysfølsomhed.

  1. svimmelhed

I modsætning til migræne er svimmelhed svimmelhed, der skyldes følelsen af, at rummet omkring dig snurrer. Denne tilstand er ofte forårsaget af problemer med det indre øre og tilstande relateret til hjernen.

  1. Svag

Besvimelse (synkope) opstår, når kroppen ikke får nok ilt til dele af hjernen. Koldsved kan opstå lige før eller efter besvimelse. Besvimelse på grund af mangel på ilt til hjernen kan opstå af en række årsager, herunder dehydrering, træthed, svedtendens for meget og en puls, der er for hurtig eller for langsom.

  1. Sepsis

Sepsis opstår, når immunsystemet reagerer på en alvorlig bakteriel eller viral infektion i maven, lungerne, urinvejene eller andre vigtige kropsvæv. Mennesker, der har sepsis, er tilbøjelige til at få betændelse i hele kroppen. Denne tilstand kan få blod til at størkne eller endda lække ud af blodkarrene. Som følge heraf har organerne sværere ved at få frisk blod og ilt, hvilket udløser koldsved.

Læs også: Det er ikke altid sundt at svede, her er forklaringen

  1. Alvorlige smerter på grund af skade

Smerter forårsaget af en skade, såsom en brækket knogle eller et hårdt slag mod hovedet, kan forårsage koldsved. På samme måde som stød udløser koldsved på grund af, at kroppens organer ikke får nok ilt. At tage smertestillende midler, såsom ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er), kan hjælpe med at lindre svær smerte og stoppe koldsved.

Det er nogle sundhedsproblemer, der er karakteriseret ved koldsved. Selvfølgelig kan alle opleve en anden diagnose. Så det er bedre at lave en undersøgelse på det nærmeste hospital for at få den rigtige diagnose.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hvad forårsager koldsved, og hvad kan du gøre ved det?.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal man gøre ved koldsved.