Ikke rustne negle, disse er stivkrampe forårsager bakterier

Jakarta – Bør ikke undervurdere såret på kroppen, selvom det er lille. Sår, der ikke behandles korrekt, kan føre til komplikationer af sundhedsproblemer, såsom hudinfektioner eller stivkrampe.

Læs også: Årsager til at stivkrampe kan være livstruende

Stivkrampe opstår, når der er skader på nervesystemet forårsaget af bakterier. Bakterier trænger ind gennem åbne sår og behandles ikke ordentligt. Tilsyneladende er stivkrampe ikke en sygdom forårsaget af en rusten genstandspunktering.

Ikke rustne negle. Kend årsagerne til stivkrampe

Mange siger, at man altid skal bruge fodtøj til udendørs aktiviteter for at undgå skader forårsaget af punkterede rustne genstande, såsom søm. Der er flere tilstande, der frygtes, når de bliver skadet af rustne genstande, hvoraf en er stivkrampe. Faktisk er stivkrampe ikke forårsaget af sår forårsaget af rustne genstande.

Stivkrampe er en infektion forårsaget af bakterier Clostridium tetani . Ikke kun i kroppen kan sporer fra bakterien Clostridium tetani overleve og formere sig uden for kroppen. Det er det, der får en person til at få stivkrampe, når de har et åbent sår på kroppen.

Bakteriesporer Clostridium tetani findes i dyrs afføring og jord. Negle kan få en person til at opleve stivkrampe, når de negle, der gennemborede kroppen, er blevet forurenet med sporer fra de bakterier, der forårsager stivkrampe.

Ikke kun negle, faktisk sporer af bakterien Clostridium tetani kan også trænge ind gennem åbne sår på kroppen. Sporer, der kommer ind i kroppen, kan formere sig og samle sig til nye bakterier. Bakterier, der kommer ind i kroppen, producerer toksiner, der angriber motoriske nerver.

Det er bedre at kende de forskellige transmissioner af stivkrampe, så du kan tage forholdsregler. Stivkrampe kan spredes gennem sår, der er forurenet med spyt eller afføring. Ikke nok med det, så bør du holde forbrændingssåret rent for at mindske risikoen for at overføre stivkrampe.

Læs også: Kend forebyggelse af stivkrampe hos børn

Her er symptomerne på stivkrampe, du skal være opmærksom på

Uden ordentlig pleje kan bakterier forårsage skade på kroppens organer gennem blodkarrene. For at tilstanden ikke bliver værre, skal du kende nogle af symptomerne forårsaget af stivkrampe.

Symptomer opstår et par dage efter, at bakterierne trænger ind i en persons krop. Der er flere symptomer, som du bør være opmærksom på for straks at få den rigtige behandling, nemlig:

1. Stive kæbemuskler

Mennesker med stivkrampe kan opleve kæbemuskler, der bliver stive. Dette skyldes, at den bakterielle infektion, der forårsager stivkrampe, kan få de muskler, der fungerer til at bevæge kæben, til at trække sig sammen.

2. Stive ansigts- og nakkemuskler

Ikke kun kæben, mennesker med stivkrampe er også tilbøjelige til at opleve stive muskler i ansigt og nakke. Denne tilstand får en person til at være ude af stand til at udtrykke sig normalt. Efter ansigtsmusklerne spredes bakterier som regel til nakken som får nakkemusklerne til at stivne.

3. Synkebesvær

Spredning af bakterier til halsen kan ske til spiserøret. Denne tilstand får personer med stivkrampe til at have svært ved at synke.

4. Mave, der føles hård ved berøring

Når bakterier når spiserøret og ikke behandles ordentligt, kan bakterierne sprede sig til maven og spænde musklerne omkring maven. Denne tilstand kan få maven til at føles hård at røre ved.

Læs også: Vær forsigtig, det er komplikationer, der kan opstå på grund af stivkrampe

5. Feber

Mennesker med stivkrampe kan have feber, hvilket indikerer, at kroppens immunsystem bekæmper en infektion i kroppen.

At holde såret rent og holde såret beskyttet mod udsættelse for snavs kan gøres som en form for forebyggelse mod stivkrampe. Det skader aldrig med det samme at tjekke din helbredstilstand, når du kommer til skade på grund af rustne og snavsede genstande.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2019. Tidlige symptomer på stivkrampe
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Stivkrampe