Kan kokosvand virkelig lindre menstruationssmerter?

, Jakarta - Ved menstruation vil kvinder oftere opleve ubehagelige symptomer. Ifølge forskning oplever op til 80 procent af kvinder nogle symptomer før deres menstruation, herunder acne, ømme bryster, oppustethed, træthed, migræne og humørsvingninger. Derudover vil næsten tre fjerdedele af kvinder opleve menstruationssmerter eller menstruationssmerter (dysmenoré) eller unormal blødning.

Heldigvis er der mange måder at hjælpe på menstruationsproblemer. Behandling vil også afhænge af dens sværhedsgrad, hyppighed eller karakter. Hvis symptomerne er milde, foretrækker de fleste kvinder naturlige midler frem for receptpligtige lægemidler, det skyldes, at traditionel medicin som jamu forårsager færre bivirkninger. Ud over urtemedicin er et af de naturlige midler til behandling af menstruationssmerter kokosvand. Tjek følgende anmeldelser for at finde ud af effektiviteten af ​​kokosvand til at overvinde menstruationssmerter.

Læs også: Uudholdelige menstruationssmerter, hvad forårsager det?

Kokosvand mod menstruationssmerter

Naturmidler til at håndtere problemer omkring menstruationssmerter drager normalt fordel af egenskaberne af fytoøstrogener, som er forbindelser, der ligner østrogen. Det er en gruppe af kønshormoner, der fremmer udviklingen og vedligeholdelsen af ​​kvindelige egenskaber i den menneskelige krop.

Kokos er en velkendt planteøstrogen plante. Resultaterne viser, at kokos er rig på fytoøstrogener sammenlignet med andre frugter og grøntsager. Kokosvand eller kokosjuice, den klare væske inde i en umoden grøn kokosnød, er også højt værdsat for sine ernæringsmæssige og terapeutiske egenskaber.

Ifølge en undersøgelse fra 2014 offentliggjort i Journal of Current Trends in Clinical Medicine & Laboratory Biochemistry, Kokosvand indeholder en kompleks blanding af vitaminer, mineraler, aminosyrer, kulhydrater, antioxidanter, enzymer, sundhedsfremmende væksthormoner og andre essentielle næringsstoffer.

Baseret på dets sammensætning er kokosvand et vigtigt produkt at drikke under menstruation. Kokosvand kan dog ikke helt løse alle problemer relateret til menstruation, især menstruationssmerter. Det er rigtigt, at fytoøstrogenerne hjælper med at regulere menstruationscyklussen, men forbruget af plante-fytoøstrogener ændrer ikke på den samlede længde af cyklussen.

Kokosvand har egenskaber, der påvirker kraftige menstruationsproblemer, takket være C-vitamin og jern, som vil hjælpe med at reducere blødninger under menstruation, især hvis kraftige blødninger skyldes skrøbelige blodkar. Her vil C-vitamin spille en rolle i at styrke disse sarte blodkar, og gøre dem mindre tilbøjelige til at beskadige.

C-vitamin hjælper også en kvindes krop med at absorbere jern, holder det i sin biologisk tilgængelige form og beskytter det mod oxidation i fordøjelseskanalen. På denne måde vil C-vitamin forhindre jernmangelanæmi. Kokosvand er også rig på calcium, lindrer spændinger, lindrer mavesygdomme som luft i maven, diarré og opkastninger og forhindrer væskeophobning.

Men er du stadig usikker på fordelene ved kokosvand til behandling af menstruationssmerter, kan du søge råd hos en læge her . Din læge kan give alternative måder at lindre de menstruationssmerter, du oplever.

Læs også: Sådan slipper du af med menstruationssmerter uden medicin

Andre naturlige måder at lindre menstruationssmerter på

Udover at være afhængig af kokosvand, er der flere andre måder, der kan hjælpe med at lindre menstruationssmerter:

Forbrug af calcium, D-vitamin og magnesiumtilskud

Dette hjælper med at hjælpe med præmenstruelle symptomer. Fordi calcium sammen med D-vitamin også vil slappe af i musklerne. I løbet af de sidste to uger af menstruationscyklussen falder magnesiumniveauet, hvilket kan føre til væskeophobning, kramper, hovedpine og et overfølsomt nervesystem. At tage 320 milligram (mg) af mineralet om dagen kan hjælpe med dette problem.

Yoga

Du kan også lave buestillingen et par dage før din menstruation, en gang om dagen. Kropstryk på maven stimulerer positivt fordøjelses- og reproduktive organer, hvilket hjælper med at lindre forstoppelse og menstruationsgener. Bow Pose hjælper også med at lindre træthed, stress og angst.

Let aerob træning hjælper også med at reducere sværhedsgraden af ​​kramper og øger endorfinniveauet, som igen hjælper kroppen med at håndtere depression og fysisk smerte.

Søvn

Søvn vil lindre smerter og slappe af i kroppen.

Læs også: 7 farlige tegn på menstruationssmerter

Undgå koffein, alkohol og nikotin

Nogle af disse stimulanser vil tilskynde musklerne til at trække sig sammen og forårsage smerte. Drik varmt vand, kokosvand eller ananasjuice. Varmt vand er normalt bedre mod kramper, da varme væsker øger blodgennemstrømningen til huden og kan slappe af krampede muskler. Mens ananas indeholder bromelain, et naturligt anti-inflammatorisk enzym, der også bekæmper oppustethed.

Seksuelt samleje

Faktisk vil sex lindre menstruationssmerter. Orgasmer forårsager en stigning i det beroligende hormon oxytocin (et naturligt kemikalie i kroppen, der stiger før og under klimaks) og feel-good-hormoner, såsom endorfiner, som kan lindre PMS.

Reference:
Life Hacks. Tilgået 2020. Naturlige måder at lindre dine smertefulde månedlige kramper.
Menstruations-cyklus-beregner. Hentet 2020. Kokosvand i perioder.