6 sunde Takjil-muligheder til Iftar-menuen

, Jakarta - I 13 timer om dagen vil kroppen tage energi fra sukkerreserverne i din krop. Så blodsukkerniveauet forekommer stadig, og du kan lave forskellige aktiviteter. Efter en dag med aktiviteter vil dine energireserver naturligvis fortsætte med at falde og få dig til at føle dig svag om eftermiddagen.

Iftar med en sød er faktisk nødvendig for at erstatte din tabte energi. De fleste takjil-menuer har dog et meget højt sukkerindhold, så dette kan hurtigt øge dit blodsukkerniveau. Dette kan være farligt for dem af jer, der har diabetes.

Læs også: Beregn og opfyld kroppens kalorie- og ernæringsbehov, når du faster

Sunde Takjil-muligheder til Iftar

For at undgå at blodsukkeret stiger hurtigt, bør du vælge takjil, der ikke er for sødt og indeholder en masse næringsstoffer. Nogle sunde takjil valg for dig er:

1. Dadler frugt 3 korn

Dadler kan være et godt valg, fordi denne frugt indeholder en masse energi og fibre, så den kan forhindre dig i at overspise. Du bør dog ikke spise for mange dadler, når du bryder fasten, for sukkerindholdet er også ret højt. Bare spis tre korn, når du bryder fasten.

2. Frugtsuppe eller Frugtis

Takjil-menuen, der indeholder frugter, er også god for dig at indtage, når du bryder fasten. Frugt indeholder nok sukker til at erstatte din tabte energi i løbet af dagen, og indeholder også gode fibre til at holde dig mæt længere. Du skal dog også være forsigtig med at tilsætte sukker eller sødet kondenseret mælk i din frugtfad. Overdriv det ikke eller tilsæt ikke sukker og sødet kondenseret mælk.

3. Banankompot uden kokosmælk

Erstat kokosmælk i banankompot med letmælk. Denne banankompot kan være en sundere takjil-menu for dig. Derudover bør du også reducere tilsætningen af ​​sukker i din kompotskål.

Læs også:Faste under graviditeten er det muligt eller ej?

4. Frugtbudding

Normalt foretrækker folk stegte snacks, når de afbryder fasten. Men stegt mad er ikke godt for helbredet, når det indtages hver dag. Meget højt kalorie- og fedtindhold kan udløse alvorlige sygdomme som diabetes eller hypertension. Fra nu af, prøv at erstatte din stegte mad med frugtbudding. Sørg dog for, at du ikke bruger for meget sukker til at lave budding.

5. Mungbønnegrød

Grøn bønnegrød er også en sund takjil-mulighed, fordi den indeholder forskellige typer mineraler, der er vigtige for kroppen, såsom folat, zink, kalium, mangan og magnesium. Grønne bønner spiller også en rolle i at hæmme oxidationsprocessen af ​​dårligt kolesterol i kroppen. Ikke nok med det, grønne bønner er også en kilde til protein, som også fungerer som en antioxidant, anti-inflammatorisk, anti-tumor og også er i stand til at rumme kroppens fedtstofskifteproces korrekt.

6. Kyllingesalat

skål kyllingesalat med en krydret og frisk smag kan du prøve den som en iftar-ret. Hvordan man forbereder det er faktisk meget nemt. Du skal blot pangrill kyllingebrystene med lidt salt og sort peber, skær dem derefter i stykker og læg dem oven på en skål med grøntsager. Du kan også tilføje ost for at berige smagen. Fibrene i grøntsager og proteinet i disse fødevarer kan holde dig mæt længere, men gør dig ikke søvnig. Fordi kalorierne ikke er så høje som søde fødevarer.

Læs også: 9 frugter, der kan forhindre dehydrering, mens du faster

Nå, det er nogle sunde takjil-muligheder for at bryde din faste, som du kan prøve. Hvis du oplever helbredsproblemer, mens du faster, så tøv ikke med at spørge din læge. Du kan kontakte lægen via appen for at gøre det nemmere og mere praktisk uden at skulle forlade huset.

Reference:

Healthline. Tilgået i 2021. What Breaks a Fast? Mad, drikkevarer og kosttilskud.

Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad du må og ikke må spise og drikke, mens du faster.