Mikrosøvn, kort søvn, der er sundhedsfarlig

, Jakarta – Har du nogensinde hørt udtrykket mikrosøvn ? Denne tilstand er en begivenhed, hvor nogen mister bevidstheden eller opmærksomheden, fordi de føler sig søvnige, så du falder i søvn pludseligt, men kun i løbet af meget kort tid, hvilket er omkring et sekund til to minutter ledsaget af et kraftigt stød i hovedet. Et pludseligt ryk i hovedet er et tegn på, at du er faldet i søvn.

Varighed mikrosøvn det kan tage længere tid, hvis du faktisk kommer i en søvntilstand. Generelt, mikrosøvn sker ofte, når du udfører et monotont arbejde, som når du stirrer på en computerskærm eller smartphone i længere tid eller kørsel, især hvis du ikke får nok søvn.

Det kan være, når man oplever mikrosøvn, Du ved ikke, om du sover eller er ved at gå ind i en søvntilstand. Mikrosøvn Det kan også forekomme med åbne øjne, men stirrer tomt eller kendetegnet ved hovedbevægelser som for ofte at nikke og blinke og ikke kunne huske ting, der skete et par minutter tidligere. Efter at have oplevet mikrosøvn, Normalt vågner du ofte udhvilet på kort tid.

Årsager til mikrosøvn

Det er faktisk ikke al døsighed, der får dig til at opleve mikrosøvn . Der er dog fire ting, der menes at øge din risiko for at opleve mikrosøvn :

  1. Søvnforstyrrelser . Hjernen bliver mindre koncentreret i løbet af dagen kan være forårsaget af søvnforstyrrelser, der resulterer i et fald i mængden og kvaliteten af ​​søvn, såsom søvnløshed og søvnløshed søvnapnø
  2. Arbejde flytte nat. Hvis du ofte arbejder flytte En af risiciene om natten er, at det kan reducere søvntiden på grund af et skift i søvntiden. Det er meget sandsynligt, at mikrosøvn opstår under søvnens overgangsperiode
  3. Har en søvngæld. Hvis du ofte sover mindre end 6 timer om natten, kan det medføre, at du har en søvngæld. Mængden af ​​søvngæld kan øge risikoen for at opleve mikrosøvn når som helst
  4. Behandling. En af bivirkningerne ved at tage medicin er døsighed. Hvis du også mangler søvn, så kan disse bivirkninger få dig til at føle dig søvnig

Farer ved mikrosøvn

Hvis venstre, vane mikrosøvn kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Dette er fordi mikrosøvn risiko for at forårsage en ulykke på grund af bevidsthedstab under kørsel i et køretøj.

Husk på, at hjernen under normale omstændigheder kan fange og behandle forskellige stimuli, men hvis du oplever træthed vil det gøre din koncentration forstyrret, så hjernen bliver mere begrænset til stærkere stimuli.

En af de mest almindelige årsager til ulykker er resultatet af at falde i søvn under kørslen. Forekomsten af ​​ulykker er ikke kun økonomisk skadelig, men forårsager også mange menneskers død.

4 måder at undgå mikrosøvn

Der er fire ting, du kan gøre for at undgå mikrosøvn , især når du kører eller skal til at køre:

  1. Drikke kaffe. Men du skal give lidt tid, før du kører. Normalt giver kaffe effekt 30 minutter efter indtagelse.
  2. Forbliv aktiv. Du kan lave aktiviteter, der holder dig vågen, såsom at chatte, mens du kører, eller du kan også bruge offentlig transport til at gå og stå.
  3. Få nok søvn , hvilket er 7-9 timer, så du kan udføre aktiviteter med frisk sind og krop.
  4. Hvil hvis du er søvnig. Hvis du føler dig træt eller søvnig, mens du kører, skal du stoppe med det samme og tage dig tid til at falde i søvn. Især hvis du kører langt, anbefales det, at du holder pause hver 1-2 time

Hvis du har andre spørgsmål vedr mikrosøvn, tøv ikke med at spørge lægen . Du kan kontakte lægen gennem funktionen Kontakt læge via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play lige nu.

Læs også:

  • Tips til at gøre det lettere at sove
  • Hvad du behøver at vide om søvnparalyse
  • Søvnløshed? Dette er, hvordan man overvinder søvnløshed