Halsbrand efter at have spist? Pas på, det kan være et symptom på dyspepsi

Jakarta - Har du nogensinde følt smerter i maven efter at have spist? Ellers, hvad med ubehag i den øvre del af maven? Nå, disse klager kan være et tegn på dyspepsi syndrom i kroppen. Misforstå mig ikke, dyspepsi er forskellig fra mavesår eller halsbrand halsbrand, du ved.

En person, der lider af dyspepsi, oplever et sæt symptomer, der forårsager ubehag i den øvre del af maven. Eksempler på almindelige symptomer, som de syge oplever, er normalt mavesmerter og oppustethed. Heldigvis er dyspepsi ikke en alvorlig helbredstilstand. Men undervurder ikke denne sygdom, fordi den kan forårsage mere alvorlige fordøjelsessygdomme.

Så hvilke symptomer kan mennesker med dyspepsi opleve udover halsbrand?

Læs også: Sårramte har brug for 4 ordentlige sovestillinger

Brændende fornemmelse til kvalme

Dyspepsi-syndrom mærkes normalt oftere, når man spiser eller efter at man har spist. Ubehaget kan dog opstå og mærkes siden før spisning. Når det er tid til at spise, vil maven producere syre. Problemet er, at mængden af ​​syre produceret af maven under visse forhold kan stige. Dette forårsager irritation af mavesækkens overflade, det kan endda mærkes op til spiserøret.

Nå, klager over smerter i maven er det, der ofte gør dyspepsi også kaldet klager over mavesmerter eller halsbrand. Derudover klager mennesker med dyspepsi ofte over ubehag, svie eller en brændende fornemmelse i mavehulen. Nogle gange kan denne svie eller smerte i mavehulen udstråle til halsen.

Symptomer på dyspepsi er faktisk ikke kun halsbrand. Faktisk kan dyspepsi forårsage forskellige klager hos syge. Følgende er andre symptomer ifølge eksperter ved The National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK), nemlig:

  • Smerter, brændende følelse eller ubehag i den nedre del af maven;

  • Føler dig for hurtigt mæt, mens du spiser;

  • Følelse af utilpashed eller fuld mave efter at have spist;

  • Oppustethed og oppustethed efter at have spist;

  • Bøvse;

  • Mave som en masse gas;

  • Kvalme og nogle gange opkastning, selvom dette er sjældent.

Stadig lancerer NIDDK, mennesker med dyspepsi kan opleve halsbrand eller halsbrand halsbrand. Dyspepsi med sår eller halsbrand er dog separate tilstande.

Nå, hvis du mærker symptomerne ovenfor, kan du virkelig spørge lægen direkte gennem applikationen for at få den rigtige lægerådgivning. Nu kan du kontakte lægen når som helst og hvor som helst!

Læs også: Overvind mavesmerter hurtigt og præcist med dette lægemiddel!

Bekæmp dyspepsi med en sund livsstil

Vil du vide de vigtigste årsager til dyspepsi? Simpelt, lever den forkerte livsstil. For eksempel uregelmæssige spisevaner, indtagelse af for mange alkoholiske drikkevarer, krydret mad og aktiv rygning. Nå, disse vaner, der udløser øget produktion af mavesyre.

Vær forsigtig, dyspepsisyndrom, der ikke behandles ordentligt, kan udløse mere alvorlige fordøjelsesforstyrrelser. Hvis du oplever symptomer på dyspepsi og er ledsaget af opkastning af blod eller synkebesvær, skal du straks kontakte en læge.

Læs også: Fødevarer, der skal undgås med gastritis

Faktisk er der en række forskellige måder at håndtere denne irritation på. Hvordan man håndterer det afhænger af årsagen og hvor alvorlige symptomerne opleves af den syge. En måde at gøre dette på er at ændre din livsstil til det bedre. Denne metode bruges også til at behandle andre fordøjelsessygdomme.

Der er flere sunde livsstile, der kan anvendes for at forhindre, at symptomer opstår ofte. Start med at justere din kost, spis regelmæssigt i henhold til den anbefalede tid. Undgå vaner, der udløser stigningen af ​​mavesyre, såsom indtagelse af fed, krydret mad, koffein og alkoholholdige drikkevarer og sodavand.

Håndtering af stress og regelmæssig motion er også måder at forhindre dyspepsianfald på. I det væsentlige kan opretholdelse af overordnet sundhed og fitness hjælpe med at overvinde denne lidelse.

Reference:
National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået december 2019. Symptomer og årsager til fordøjelsesbesvær
NHS Choices UK. Hentet december 2019. Fordøjelsesbesvær.
Healthline. Hentet december 2019. Hvad forårsager fordøjelsesbesvær?