Dette er forskellene og lighederne mellem influenza og COVID-19

, Jakarta - Et år af det første tilfælde af COVID-19 i Indonesien er gået. Indtil nu er sagen om COVID-19-pandemien dog ikke afsluttet. Ifølge data fra Udvalget for Håndtering af COVID-19 og National Economic Recovery er antallet af COVID-19-tilfælde pr. 2. marts 2021 steget til 1.347.026 personer.

Læs også : Er influenzavaccinen nødvendig under Corona Virus-pandemien?

Under pandemien er folk selvfølgelig bekymrede. Dette skyldes virkningen af ​​COVID-19, som er ret farligt for helbredet. Derudover anses de første symptomer på COVID-19 for at ligne influenzaens. Så hvad er forskellen mellem COVID-19 og influenza? Nå, der er intet galt i at læse en gennemgang af forskellene og lighederne mellem influenza og COVID-19!

Ligheder mellem influenza og COVID-19

Influenza og COVID-19 er sygdomme forårsaget af virus. Derudover er disse to sygdomme meget smitsomme sygdomme. Overførsel kan ske ved udsættelse for spyt eller dråber . Spredningen af ​​virussen opstår, når en person med denne sygdom hoster, nyser eller taler. Ikke nok med det, de vira, der forårsager influenza og COVID-19, kan også spredes gennem genstande, der er udsat for virussen.

Ikke nok med det, symptomerne, der opstår på grund af influenza og COVID-19, er næsten de samme. Der er flere symptomer, der kan være forbundet med COVID-19 eller influenzatilstande, såsom:

  1. Feber;
  2. Hoste;
  3. Træthed.

Det er influenzasymptomer, der ligner COVID-19. For at forhindre spredning og overførsel af disse to vira kan du også tage lignende forholdsregler. Ved at undgå menneskemængder, lave selvisolering, når de udsættes for virussen, regelmæssigt vaske hænder, øge kroppens immunitet og også opfylde ernæringsmæssige og ernæringsmæssige behov.

COVID-19 og influenza er sygdomme, der angriber luftvejene. Derfor kan disse to sygdomme forårsage næsten lignende komplikationer. Startende fra lungebetændelse, Acute Respiratory Distress syndrom , indtil døden.

Det er nogle ligheder mellem influenza og COVID-19, som du skal kende. Hvis du oplever flere symptomer relateret til de to sygdomme, bør du foretage en undersøgelse på det nærmeste sygehus for at finde ud af årsagen til de helbredsproblemer, du oplever.

Læs også : Alt-i-en influenzavaccine før indsprøjtning af Corona-vaccine

Forskellen mellem influenza og COVID-19

Selvom de vira, der forårsager influenza og COVID-19, angriber den samme del af kroppen, er de to typer vira forskellige. Influenzaen er forårsaget af influenzavirus, mens COVID-19 er forårsaget af coronavirus eller SARS-CoV-2.

Influenzasymptomer vil generelt kunne mærkes efter 1-4 dage, en person er udsat for virussen. Mens corona-virussen ifølge CDC kan give symptomer i kroppen efter at have været i kroppen i 2-14 dage. Ikke kun de tre symptomer er ens, mennesker med COVID-19 vil opleve anosmi eller tab af lugtesansen og også miste smagssansen i de første par dage af eksponering for virussen.

Børn er en gruppe, der er modtagelig for eksponering for influenzavirus. Dog lancering Verdens Sundhedsorganisation I tilfælde af COVID-19 er børn faktisk den gruppe, der sjældent bliver eksponeret eller har symptomer, der er ret alvorlige.

Ud over børn er gravide, ældre og mennesker med kroniske sygdomme meget modtagelige for influenza. De grupper, der er sårbare over for at blive udsat for COVID-19, er dog kun ældre og mennesker, der har kroniske sygdomme.

Influenza- og COVID-19-vacciner

Influenza er en sygdom, der kan forebygges ved at få en influenzasprøjte. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention anbefales influenzavaccinen til børn over 6 måneder til voksne. At få influenzavaccine regelmæssigt hvert år hjælper med at reducere risikoen for alvorlige influenzakomplikationer.

Så kan influenzavaccinen bruges til at forhindre COVID-19? Influenzavaccinen kan ikke forhindre COVID-19, men ved at få influenzavaccinen regelmæssigt hvert år, kan du mindske din risiko for symptomer eller komplikationer fra den farlige COVID-19-virus.

Dr. Ming-Jim Yang, en læge ved University of Florida, sagde, at han havde set fordelene ved influenzavaccinen hos mennesker med COVID-19. COVID-19-patienter, der ikke har modtaget influenzavaccinen inden for det seneste 1 år, var 2,4 gange mere tilbøjelige til at modtage hospitalsbehandling og 3,3 gange mere tilbøjelige til at modtage behandling på skadestuen (ICU).

Læs også : Betydningen af ​​influenzavacciner for børn under en pandemi

For det er der ikke noget galt med rutinemæssigt at vaccinere influenza under en pandemi som denne. Udover at mindske risikoen for influenza, kan du også mindske risikoen for dårlige symptomer, når du udsættes for corona-virussen.

Kom nu, lav en tid for at få en influenzavaccination igennem så denne proces kan udføres lettere og mere praktisk. Hvad venter du på? Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Hentet 2021. Ligheder og forskelle mellem influenza og COVID-19.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. Hvad er fordelene ved influenzavaccination?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Coronavirus vs. Influenza: ligheder og forskelle.
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået 2021. Coronavirus-sygdomme (COVID-19): ligheder og forskelle med influenza.
Meget godt helbred. Hentet 2021. Coronavirus (COVID-19) og influenza: Ligheder og forskelle.
WebMD. Hentet 2021. Influenzasprøjtning kan beskytte dig mod alvorlig COVID.
Udvalg for håndtering af COVID-19 og national økonomisk genopretning. Tilgået i 2021. Distributionsdata.