Sikre tips til valg af shampoo til katte

, Jakarta – Den rigtige shampoo er nødvendig for at bade en kat, så dens pels bliver sundere, dens krop dufter godt, og den er beskyttet mod lopper eller sygdomsfremkaldende bakterier. Men du ved, det viser sig, at valget af shampoo til katte ikke bør være vilkårligt og skal tilpasses deres behov.

En almindelig fejl er at bruge human shampoo til at bade en kat. Human shampoo, selvom babyshampoo siges at være sikker, kan indeholde kemikalier, der ikke er venlige over for katte. Derudover vil behovene mellem menneskehår og kattehår naturligvis være forskellige. Så hvordan vælger man sikkert shampoo til katte?

Læs også: Dette er den rigtige måde at bade en kattekilling på

Valg af katteshampoo

På markedet er der mange specialprodukter til kæledyr i omløb, lige fra specialfoder, specialmælk, specielle vitaminer til speciel shampoo til katte. Nå, det produkt anbefales til brug ved rengøring eller bad af en kat. En god shampoo er en, der ikke efterlader katten problemer efter brug, for eksempel forårsager irritation.

Hvorfor er det nødvendigt at vælge en speciel og sikker shampoo til katte? Katteskind og pels har sin egen unikhed. I modsætning til menneskehud har kattens hud en tendens til at være tyndere, glattere og meget følsom. Der er visse ingredienser i human shampoo, som kan være uegnede og skade en kats hud og pels. Derudover har katte for vane at slikke sig selv efter badning.

Tja, at vælge den forkerte shampoo kan forårsage, at kemikalier, der kan være skadelige, bliver og overlever i kattens pels. Når en kat slikker sin krop, kan stoffet indtages og kan give helbredsproblemer hos kælekatten. Det er også vigtigt at vælge en katteshampoo, der har en afbalanceret pH og andre ingredienser, der er nødvendige for at pleje kattens pels. Find denne information på emballagen til katteshampooprodukter.

Læs også: Katte har følsom hud, det er den rigtige måde at tage sig af dem på

Den bedste katteshampoo har en skånsom formel og skader ikke kattehår, er fri for irriterende ingredienser og er god til kattehårpleje. Du kan også vælge katteshampooprodukter, der kan få katten til at føle sig mere afslappet, når den bader. På den måde vil kattens kropsrenlighed blive vedligeholdt og undgå, at katten oplever stress.

Det er meget vigtigt altid at være opmærksom på renligheden af ​​kattens krop og at bade den regelmæssigt. Fordi katte normalt leger udenfor huset eller bare i motorcykelgaragen. Selvfølgelig kan en masse snavs klæbe til hans krop for ikke at nævne, hvis det er ledsaget af en dårlig lugt. Hvis det er tilfældet, skal du bade katten med den rigtige shampoo med det samme.

Ud over at opretholde renlighed kan rutinemæssig badning af katte med specielle shampoo også hjælpe med at undgå kløe hos katte. Der er også risiko for at finde lopper på kattens hud og pels. Brugen af ​​en speciel katteshampoo kan faktisk hjælpe med at overvinde nogle af disse problemer og få din kat til at føle sig mere komfortabel, og dens pels er ikke let at falde ud.

Risikoen for sygdomsoverførsel fra katte til mennesker vil også falde. Så vil du stadig skødesløst vælge shampoo til at bade din kat?

Læs også: Sådan behandler du en kat fra svamp

Hvad hvis katten stadig viser symptomer på kløe eller hårtab, selvom den er blevet badet med en speciel katteshampoo? Hvis symptomerne bliver værre og begynder at genere dig, bør du straks tage din kat til den nærmeste dyrlæge. Eller hvis du er i tvivl, kan du prøve at spørge dyrlægen om de symptomer, katten oplever gennem applikationen. Kom nu, Hent nu!

Reference:
petful. Tilgået 2021. De bedste shampoo til katte.
Alt om katte. Fået adgang i 2021. Bedste katteshampooer og balsam – Gennemgang af den bedste shampoo til skæl, allergier og mere.