Gør dette for at overvinde grædende og kræsne børn

Gråd er noget, der ofte gøres af babyer eller børn, normalt for at vise bestemte følelser eller ting. Desværre er forældre ofte forvirrede, fordi de ikke kan forstå, hvad babyen ønsker at formidle. Som følge heraf vil den lille blive mere kræsen og fortsætte med at græde, fordi hans ønsker ikke bliver opfyldt. Så hvad skal man gøre?

Grædende og kræsne børn er normalt ikke uden grund, der skal være en grund bag deres gråd. Derfor er det vigtigt for fædre og mødre at vide, hvorfor deres børn græder. Måske græder babyen for at indikere ubehag, sult eller endda symptomer på en bestemt sygdom. For at være mere klar, find ud af, hvordan og tips til at løse det her!

Læs også: Pas på kræsne babyer på grund af infantil kolik

Tips til at overvinde babyer, der ofte græder

Når babyen græder konstant og bliver mere kræsen, kan mor og far føle sig forvirrede. Det viser sig dog, at der er flere måder, man kan gøre for at overvinde dette, herunder:

1. Find ud af den lilles lyst

Når dit barn endnu ikke taler flydende, bliver gråd ofte brugt som en måde at formidle sine ønsker på. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad der får barnet til at græde. Babyer kan græde, når de er utilpas, sultne, tørstige, beder om noget eller blot søger opmærksomhed fra deres forældre. Hvis det er grunden, så prøv at berolige din lille med et kram og spørg med en blød stemme, hvad han vil have.

2. Tålmodigt berolig den lille

Børn er virkelig svære at forbyde, og som følge heraf vil de græde, hvis deres ønsker ikke bliver opfyldt. Hvis det er sådan, vil den lille som regel fortsætte med at græde og gøre forældre forvirrede. At uddanne din lille er ikke let, det kræver tålmodighed at falde til ro. Når dit barn begynder at bøvle, så tal på en blid, men bestemt måde. Skæld ikke ud eller råb, for det vil gøre din lille bange eller vred, så de græder endnu højere.

Læs også: Gå ikke i panik! Her er 9 effektive måder at overvinde en grædende baby

3. Distraherende opmærksomhed

Når din lille græder og bliver kræsen, så prøv at aflede hans sind. Faktisk er det okay at lade dit barn græde et øjeblik for at udtrykke sine følelser. Når det begynder at falde til ro, så prøv at tale med dit barn for at distrahere ham, så han ikke fortsætter det forrige gråd.

4. Giv et kram

Da den lille pludseligkræsen tøv ikke med at give et kram til ham. Især når han er på et overfyldt sted, kan hans råb bestemt tiltrække opmærksomhed fra dem omkring ham. Rolig barnet med et kram og hvisk sagte ord for at berolige det. Tag din lille til et roligt sted og tal med ham. Derefter kan forældrene invitere ham til at vende tilbage til aktiviteter igen.

Det vigtigste i omgangen med et kræsent barn er ikke at påtvinge ham noget og tale højt. Et grædende barn kan også være et tegn på, at der er noget galt med hans krop, eller at han har det syg. Derfor skal fædre og mødre altid være på vagt og vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt at betragte et barns gråd som en farlig ting.

Læs også: Babyer græder ofte midt om natten, hvad er årsagen?

Hvis det grædende barn er ledsaget af symptomer på visse sygdomme, bør du straks konsultere en læge for at finde ud af årsagen. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at bruge appen at tale med lægen via Videoer/Taleopkald eller Snak. Fortæl dit barns klager og få behandlingsanbefalinger fra eksperter. Kom nu, HentAnsøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Fået adgang i 2021. Hvorfor græder min baby?
Baby Center. Fået adgang i 2021. 12 grunde til, hvorfor din baby græder, og hvordan du beroliger dem.
Forældre. Fået adgang i 2021. 11 geniale måder at få en baby til at stoppe med at græde.