5 myter om onani, du ikke bør tro

, Jakarta - Når du hører ordet "onani", hvad tænker du på? Processen med at opnå seksuel tilfredsstillelse uden at have sex betragtes ofte som tabu. Faktisk er det ikke få mennesker, der er flov over at tale om det. Men onani er uden tvivl den enkleste måde at tilfredsstille en persons seksuelle lyst, uanset om det er mand eller kvinde.

Nu ser denne seksuelle soloaktivitet ud til at blive forstået af nogle mennesker. Årsagen, som et valg, der er personligt og klassificeret som normalt. Nå, om denne onani viser det sig, at der er myter, der omgiver den. Vil du vide, hvad er myterne om onani, der ofte cirkulerer? Kom nu, se anmeldelsen nedenfor.

Læs også: Kend 7 ting, der sker med kroppen, når du onanerer

1. Onani gør erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) er en af ​​de mest foruroligende onani myter. Der er en antagelse om, at onani kan gøre mænds våben let træge, når de "kæmper" i sengen. Faktisk er de medicinske fakta ikke sådan.

Onani er en normal seksuel aktivitet og giver ikke problemer under sex med en partner. Men er det rigtigt, at onani kan hjælpe med at behandle ED eller forhindre det? Desværre er der ingen videnskabelige undersøgelser, der beviser dette.

Alligevel kan onani ifølge nogle eksperter spille en rolle i at hjælpe ED forårsaget af stress, angst eller andre psykologiske problemer.

2. Alert, onani gør ufrugtbar

Ud over at forårsage erektil dysfunktion, er der også dem, der mener, at hyppig onani kan forårsage infertilitet, også kendt som infertilitet. Det er skræmmende, ikke?

Denne myte om onani er faktisk vildledende, fordi der ikke er noget medicinsk bevis, der understøtter denne påstand. Nå, årsagerne til infertilitet hos mænd og kvinder varierer, lige fra visse sygdomme til genetik.

Ifølge eksperter, vil onani ikke forårsage infertilitet, blindhed, penis skrumpning, penis krumning, lavere sædtal eller udløse psykisk sygdom.

Læs også: Myte eller fakta, hyppig onani kan få prostatakræft

3 personer, der har en partner, onanerer ikke

Mange mennesker antager, at de, der har en partner, selvfølgelig ikke vil onanere. Faktisk er kendsgerningerne ifølge eksperter ikke sådan.

"Folk onanerer enten i et forhold eller single," siger Justine Marie Shuey, PhD, sexolog i Philadelphia, USA.

"Nogle føler sig jaloux, når deres partner onanerer, fordi de tror, ​​det er utro, eller deres partner onanerer, fordi de ikke er gode nok (i sengen). Det er dog vigtigt at forstå, at folk har forskellige niveauer af seksuel lyst. Alle er fuldstændig sunde og normalt, og nogle involverer onani," tilføjede han.

Onani er en ting, der er normal og naturlig for dem, der allerede har en partner.

4. Onani har ingen fordele

Nogle siger, at onani absolut ingen fordele har. Faktisk har onani ifølge eksperter forskellige sundhedsmæssige fordele, såsom at forbedre søvnkvaliteten, reducere stress, gøre koncentrationen bedre og øge kroppens kondition. Onani kan reducere smerter (på grund af tørhed) i skeden under sex, især hos ældre kvinder.

Læs også: Kend fordelene ved onani for kvinder

5. Unormal seksuel udvikling

Ud over de fire ovenstående ting mener mange, at onani hos unge ikke er en del af den normale seksuelle udvikling. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i JAMA Pediatrics, der involverede mere end 800 unge (i alderen 14 til 17 år), fandt man ud af, at 74 procent af drengene og mere end 48 procent af pigerne onanerer.

Nå, ifølge eksperter er onani hos unge normalt og kan give sundhedsmæssige fordele. For mødre eller familiemedlemmer, der oplever helbredsproblemer, hvorfor kan de tjekke sig selv på det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.



Reference:
Web Md. Tilgået i 2021. Erektil dysfunktion og onani
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Er der bivirkninger ved onani?
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. You Won't Go Blind: The Truth About 7 Onani-myter