Sådan slipper du af med frygt

, Jakarta - Frygt er en persons vitale reaktion på fysisk og følelsesmæssig fare. Frygt får en person til at virke ude af stand til at beskytte sig selv mod de trusler, han står over for. Dette frygtangreb kan dukke op, når du skal til at holde en præsentation for første gang, eller når du skal på første date.

Nå, frygtangreb som dette er kendt som nervøsitet. Men når den oplevede frygt er så truende, at den forstyrrer dagligdagen, så anses du for at have en fobi eller en overdreven frygt for noget.

Læs også: Bange for at tale foran folkemængderne? Måske er dette årsagen

Tegn på, at nogen er bange

Når du føler dig bange eller angst, arbejder dit sind og din krop meget hurtigt. Lancering fra Mental Health Foundation, Disse er de forhold, man oplever, når man føler sig bange, nemlig:

  • Hjertet slår hurtigt eller uregelmæssigt;
  • Træk vejret meget hurtigt;
  • Muskler føles svage;
  • Udsted en masse varm koldsved;
  • Maven føles dårlig;
  • svært ved at koncentrere sig om andre ting;
  • Svimmel;
  • Kolde palmer;
  • svært ved at spise;
  • tør mund;
  • Muskler er meget spændte.

Nå, ovenstående forhold har faktisk til formål at forberede dig på en nødsituation. Frygt får blodet til at flyde til musklerne, hæver blodsukkeret og får det mentale til at fokusere på det, kroppen opfatter som en trussel.

Hvis din angst varer ved i længere tid, kan du opleve mere alvorlige symptomer, såsom irritabilitet, søvnbesvær, hovedpine eller besvær med at fortsætte arbejdet eller planlægge arbejdet.

Læs også: Kend typerne af fobier, årsager til overdreven frygt

Tips til at slippe af med frygt

Hvis din frygt forstyrrer dit daglige liv, kan du få brug for terapi. Denne terapi bør udføres af en professionel terapeut, som kan identificere måder at overvinde frygten på. Lancering fra Psykologi i dag, En af de vigtigste behandlinger til at håndtere frygt er eksponeringsterapi. Terapeuten vil guide dig til at blive involveret i at håndtere din frygt.

For eksempel kan en person, der er bange for højder, blive bedt om at tænke på fly, se på billeder af fly, besøge lufthavne, sætte sig på fly og endelig være i stand til at rejse med fly. Den anden hovedbehandling er kognitiv adfærdsterapi, som ofte kombineres med eksponeringsterapi. Denne terapi hjælper en person til at ændre opfattelser af ting, de finder skræmmende.

Læs også: Skræmme børn kan forårsage fobier

Udover terapi skal der muligvis også gives medicin. Læger ordinerer normalt betablokkere for at blokere adrenalin og sænke hjertefrekvens og blodtryk. Benzodiazepiner, der virker på receptorer i hjernen for at inducere afslapning, kan også ordineres.

Hvis du har en bestemt fobi, kan du drøfte det med en psykolog gennem ansøgningen om din frygt. Gennem applikationen kan du kontakte en psykolog når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Reference:
Psykologi i dag. Tilgået i 2020. Frygt
Mental Sundhedsfond. Tilgået i 2020. Sådan overvinder du frygt og angst