Vær ikke skødesløs, disse er 5 måder at behandle vaginitis på

, Jakarta – Vaginitis er en betændelse i skeden forårsaget af en bakteriel, svampe- eller virusinfektion. Kemikalier i sæber, dufte eller endda tøj, der kommer i kontakt med skeden, kan irritere huden og sarte væv. Seksuelt overførte sygdomme som trichomoniasis, klamydia (chlamydia) og genital herpes kan også forårsage vaginitis. Du er mistænkt for at have vaginitis, hvis du oplever følgende symptomer:

  • Vaginalt udflåd eller misfarvning af udflådet fra skeden.
  • Øget intensitet af vaginalt udflåd oplevet.
  • Der er en ubehagelig lugt i Miss V.
  • Der er irritation eller kløe hos Miss V.
  • Smerter under samleje eller vandladning.
  • Tilstedeværelsen af ​​pletblødninger eller let blødning.

Læs også: Vaner, der kan udløse vaginitis

Hvis ovenstående symptomer viser sig, bør du straks diskutere med en gynækolog. Handlinger, som din læge kan foreslå for at behandle vaginitis omfatter:

  1. Brug af antibiotika

Antibiotika gives i tabletform, påføres skeden, tages oralt eller injiceres. Vaginosebehandling gives normalt 1-2 gange dagligt i 5-7 dage.

  1. Brug af svampedræbende lægemidler

Vaginitis på grund af gærinfektion behandles med indtagelse af svampedræbende lægemidler. For eksempel fluconazol og nystatin. Metronidazol er det foretrukne lægemiddel til behandling af svampeinfektioner Trichomonas . Antifungale cremer eller stikpiller kan påføres direkte på skeden, såsom miconazol, clotrimazol, tioconazol, terconazol og butoconazol. Faktisk kan denne behandling udføres uden at skulle se en læge.

Læs også: Overvind unormal leukorrhoea på følgende 6 måder

  1. Iført løst undertøj

Vaginitis på grund af infektion kan ikke helbredes med hjemmebehandling. Alligevel er der flere måder, man kan gøre for at kontrollere symptomerne på vaginitis. Blandt andet at have løst undertøj og bomuld på, så luften cirkulerer rundt i skeden.At fjerne undertøj om natten kan også hjælpe med at lindre symptomer på skedebetændelse.

  1. Hormonterapi

Hormonbehandling bruges til kvinder i overgangsalderen, der har vaginitis. Fordi faldet i østrogenniveauet får skedens vægge til at tynde ud. Dette er en risikofaktor for vaginitis på grund af irritation af vaginas vægge Hormonbehandling kan udføres enten topisk (påføres direkte på skeden) eller oralt. Ud over hormonbehandling kan postmenopausale kvinder også bruge ikke-hormonelle vaginale smøremidler.

  1. Kold komprimering

Kolde kompresser med håndklæder kan også bruges til at lindre vaginitis symptomer. Placer en kold kompres på læbeområdet for at lindre ubehag, indtil den svampedræbende behandling træder i kraft.

Læs også: 6 tricks til at overvinde menstruationssmerter på kontoret

Hvis du har vaginitis, bør du først diskutere det med en specialist. Du behøver ikke bekymre dig om at gå på klinikken eller hospitalet, for nu kan du direkte spørge lægen via mobiltelefon. Diskuter de klager, du føler med lægen gennem funktioner Kontakt læge hvad der er i appen . Du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!