Forståelse af menstruation er stadig forkert

Jakarta - Menstruation er en normal proces, som kvinder oplever. Selvom det sker jævnligt hver måned, er der stadig en misforståelse om menstruation i samfundet. Dette skal rettes op på, så du bedre kan forstå kroppen.

Hvad er menstruation?

Menstruation er processen med blødning fra Miss V på grund af den naturlige månedlige cyklus, som kvinder oplever. Menstruation begynder med en stigning i hormonet FSH ( follikelstimulerende hormon ) som fungerer til at modne ægget (ægget). Så er der en stigning i hormonet LH ( luteiniserende hormon ) og befrugtningsprocessen (ægløsning). Under modningsprocessen af ​​ægget assisteres livmodermodningen af ​​hormonet østrogen, så livmodervæggen bliver tykkere. Efter fortykkelse og ægløsning, stiger hormonet progesteron, og livmoderslimhinden er klar til at blive befrugtet. Hvis befrugtningen ikke sker, vil livmodervæggen blive fældet, og der kommer menstruation.

Udtrykket beskidt blod under menstruation er ikke passende. Faktisk er beskidt blod et medicinsk udtryk, der beskriver fraværet af ilt i blodet. Menstruationsblod er resultatet af udskillelsen af ​​livmodervæggen, så det er ikke skadeligt snavset blod.

Hvilke menstruationsmyter er stadig falske?

1. Blodet ophobes, når du ikke har menstruation

Hvis du ikke får menstruation, betyder det ikke, at der samler sig blod i kroppen. Udeblivelse af menstruation kan være forårsaget af hormonforstyrrelser, graviditet eller andre faktorer. I sjældne tilfælde opstår der slet ingen menstruation på grund af lukning af jomfruhinden. Tal med lægen med det samme hvis du ikke har haft din menstruation i mere end en måned.

2. Du kan ikke vaske dit hår under menstruation

Når du har menstruation, er der intet forbud mod shampoo. Shampooing er en normal ting at gøre og behøver ikke at blive stoppet under menstruation. Shampooing vil ikke øge smerter under menstruation. Hvis shampooing får dig til at slappe af, rådes du til at vaske og tørre dit hår godt. Gør dig så komfortabel som muligt.

3. Kan ikke spise ananas under menstruation

Det anbefales, at du indtager afbalanceret nærende mad regelmæssigt under menstruationen, herunder ananas. Faktisk indeholder ananas meget C-vitamin, som er godt for helbredet og ikke er skadeligt, når det indtages under menstruation.

4. Sodavand forkorter menstruation

At drikke sodavand forkorter ikke menstruation. Sodavand indeholder koffein, som faktisk forlænger menstruationen og forårsager kraftige blødninger. Så under menstruationen skal du undgå at indtage sodavand og erstatte det med chokolademælk, som får dig til at slappe af.

5. At have sex under menstruation gør dig ikke gravid

Hver kvinde har en forskellig periode, og risikoen for graviditet er forskellig. Det betyder, at det at have sex under menstruationen kan føre til graviditet, især hvis det sker i slutningen af ​​menstruationen. Årsagen er, at sædceller kan overleve i 72 timer efter frigivelsen, så muligheden for graviditet forbliver. Det betyder, at jo tættere på slutningen af ​​menstruationen, vil risikoen for at blive gravid også stige.

6. Kan ikke klippe negle og hår under menstruation

At klippe negle og hår har intet med menstruation at gøre. Farvning af hår er heller ikke forbudt under menstruation.

7. Beskidte hygiejnebind, der smides ud uden at blive renset, vil blive spist af spiritus

Uanset om denne antagelse er sand eller ej, er det vigtigt at rense hygiejnebind, før de smides væk, for at opretholde personlig og miljømæssig hygiejne. Fold puderne og pak dem ind i plastik, og bind dem derefter sammen, inden du smider dem i skraldespanden.

Hvis du får information om menstruation, som ikke er bevist sand, så tøv ikke med at spørge lægen . Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at spørge lægen via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

*denne artikel er publiceret på SKATA