Hyppige dunkende kan være et tegn på hjertesygdom?

, Jakarta - Som mennesker banker vores hjerter hele tiden og vil øge frekvensen af ​​deres slag, når de står over for visse situationer eller træner. Men hvad nu hvis vi banker for ofte uden nogen åbenbar grund? Er det virkelig et tegn på hjertesygdom?

I medicinske termer kaldes denne hjertebanken tilstand hjertebanken, som er den fornemmelse, når hjertet føles som om det slår hurtigt. Under visse forhold kan hjertebanken være et tegn på hjertesygdomme. Men generelt er hjertebanken ikke farligt og forekommer kun lejlighedsvis af en grund.

Læs også: Hjertet slår hurtigere, pas på tegn på arytmi

Hjertebanken kan skyldes mange ting. Startende fra det enkle og ofte ubemærkede, til det farlige. Her er ting, der kan forårsage hjertebanken:

1. Panikanfald

Som navnet antyder, kan panikanfald få en person til at føle hjertebanken ledsaget af følelser af ekstrem angst, stress, frygt, kvalme og rysten. Nogle gange også ledsaget af koldsved.

2. Livsstil

Når du føler dig angst, overlykkelig, træner intensivt eller har travlt, frigives hormonet adrenalin fra din krop og får dit hjerte til at flagre. Kan lide at spise krydret og krydret mad, rygning, indtagelse af spiritus eller koffeinholdige drikke kan også forårsage hjertebanken.

3. Hormonelle ændringer (hos kvinder)

I livet står kvinder naturligt over for flere perioder med hormonelle ændringer, såsom under graviditet, menstruation og overgangsalder. Disse hormonelle ændringer kan forårsage hjertebanken. Imidlertid er hjertebanken forårsaget af dette generelt harmløse og kun midlertidige.

Læs også: Smerter i venstre arm tegn på hjertesygdom, virkelig?

4. Bivirkninger af stoffer

Indtagelse af visse lægemidler, såsom medicin for højt blodtryk og nogle antibiotika, kan nogle gange forårsage hjertebanken. Medicin, der kan forårsage hjertebanken, herunder bronkodilaterende medicin mod astma, antihistaminer, medicin til behandling af skjoldbruskkirtelsygdomme og hostemedicin, der indeholder stimulanser pseudoefedrin .

5. Sundhedsproblemer

Ud over ovenstående kan hjertebanken også opstå på grund af helbredsproblemer, såsom:

  • Anæmi.

  • En overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyroidisme).

  • Dehydrering.

  • Lavt blodsukkerniveau.

  • Lavt blodtryk (ortostatisk hypotension).

  • Feber.

  • Forstyrrelser i hjertet, såsom hjerterytmeforstyrrelser eller arytmier, og hjerteklapabnormiteter.

  • Elektrolytforstyrrelse.

Tips til at lindre hjertebanker

Generelt kræver hjertebanken ikke særlig behandling, hvis de kun forekommer lejlighedsvis og er forbigående uden andre klager. Du skal dog være forsigtig, hvis denne tilstand ofte opstår uden en åbenlys udløser, eller hvis du har en historie med hjertesygdom. Kontakt straks en læge, hvis hjertet banker ledsaget af svimmelhed, brystsmerter, alvorlig åndenød eller besvimelse.

Hvis hjertebanken er forårsaget af visse sygdomme, vil lægen give medicin til behandling af den underliggende sygdom. Der er dog ingen specifikke lægemidler til behandling af hjertebanken, som ikke er forårsaget af sygdom. Hvad der kan gøres, er at undgå de ting, der udløser tilstanden.

Læs også: Kend kendetegnene ved et svagt hjerte, og hvordan man forebygger det

Men generelt er der nogle enkle måder, du kan gøre for at reducere hjertebanken, nemlig:

  • Undgå udløsende faktorer, såsom nikotin i cigaretter, koffeinholdige drikke, energidrikke eller stoffer, der kan udløse symptomer. Diskuter med din læge, hvis de lægemidler, du tager, forårsager hjertebanken.

  • Lindre angst og stress med afspændingsmetoder såsom yoga, meditation, åndedrætsøvelser eller aromaterapi.

  • Undgå at tage stoffer, såsom kokain, som kan udløse hjertebanken.

  • En langsigtet, bæredygtig måde at undgå hjertebanken på er at vedtage en sund livsstil og undgå overdreven stress så meget som muligt.

Det er en lille forklaring om hjertebanken. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!