Disse 6 madmuligheder har et højt proteinindhold

, Jakarta – Et af de næringsstoffer, kroppen har brug for, er protein. Dette næringsstof er nyttigt til at reparere beskadigede celler og producere nye celler. Derfor spiller protein en stor rolle for børn og unges vækst og udvikling.

Ikke kun vigtigt for børn og unge, protein er også meget nødvendigt under graviditeten og i genopretningsprocessen efter sygdom. Disse næringsstoffer er også gode for knoglesundheden, du ved. Glem derfor ikke at imødekomme kroppens behov for protein hver dag ved at spise fødevarer med højt proteinindhold. Find ud af valgene af proteinrige fødevarer, som du kan indtage her.

Der er mange sundhedsmæssige fordele, du kan få ved at indtage protein. Ud over dem, der allerede er nævnt ovenfor, kan fødevarer med højt proteinindhold også hjælpe dig med at tabe dig.

Ved at spise mad med højt proteinindhold kan din krops stofskifte øges, så muskelmasse og fedtforbrænding øges. Disse næringsstoffer kan også holde dig mæt længere. Så ikke kun kan du tabe dig, fødevarer rige på protein kan også hjælpe dig med at opretholde en ideel vægt.

Læs også: Her er 7 typer og funktioner af protein til kroppen

Men husk på, at personer med nyresygdom ikke bør indtage for meget proteinindtag. Dermed ikke sagt, at protein kan skade sunde nyrer. Flere undersøgelser har vist, at indtagelse af proteinrige fødevarer ikke vil skade sunde nyrer.

Valg af højproteinmad

Du kan få proteinindtag fra to typer proteinkilder, nemlig:

  • Kilde til animalsk protein

Fødevarekilder til protein kommer fra dyr, såsom kød, æg, mælk, ost, skaldyr , og yoghurt.

1. Æg

Det høje proteinindhold i æg er der ingen tvivl om. I et æg indeholdt omkring 6 gram protein med 78 kalorier. Derudover er æg også kendt som en af ​​de mest ernæringsmæssigt komplette fødevarer, fordi de også indeholder vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og antioxidanter, der er nyttige til øjensundhed og hjerneernæring.

2. Kød.

Kyllingebryst er kendt som et højt proteinindhold, fordi denne del indeholder mindre fedt end de andre dele. Kyllingebryst uden skind indeholder 284 kalorier med 53 gram protein. Udover kylling indeholder magert oksekød også højt proteinindhold, hvilket er hele 22 gram protein og 184 kalorier i hver 85 gram. Derudover er oksekød også rig på jern og vitamin B12.

3. Fisk og skaldyr.

Udover kød kan du også få proteinindtag fra fisk og skaldyr, såsom laks, tun og rejer. Ikke kun høj i protein, skaldyr indeholder også omega-3, så det er godt for hjertesundheden. Hver 85-grams portion laks, tun og rejer indeholder 19 gram, 21 gram og 18 gram protein. Endnu mere gavnligt, tun og rejer, herunder fødevarer, der er lavt i kalorier. Tun indeholder kun 98 kalorier, mens rejer indeholder 84 kalorier. Antallet af kalorier er beregnet ud fra en portion på 85 gram.

4. Mælk, ost og yoghurt.

Alle tre typer mad indeholder højt proteinindhold, calcium og D-vitamin. Drik skummetmælk eller letmælk regelmæssigt for at holde knogler og tænder stærke og hjælpe med at forhindre osteoporose.

Læs også: Animalsk protein eller vegetabilsk protein, hvilket er mere kraftfuldt til kosten?

  • Kilde til vegetabilsk protein

Ikke kun fra dyr, proteinkilder kan også fås fra planter, herunder:

5. Broccoli.

Udover at være rig på protein, indeholder broccoli også fibre, kalium, C-vitamin og K-vitamin og indeholder mange bioaktive næringsstoffer, der menes at beskytte kroppen mod kræft.

6. Nødder.

Ligesom ærter er mandler, jordnødder, kikærter eller sojabønner, inklusive tofu og tempeh fødevarer med højt proteinindhold. Ikke nok med det, nødder er også udstyret med fiber- og magnesiumindhold.

Læs også: Ikke kød, her er 5 proteinkilder til vegetarer

Nå, det er 6 proteinrige fødevarer, som er gode for dig at indtage hver dag. Hvis du vil spørge om næringsindholdet i visse fødevarer, skal du bare spørge din læge ved hjælp af applikationen . I , kan du kontakte lægen via Snak og Stemme/videoopkald at diskutere kost og sunde kostmønstre når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.