Hævede gane, hvad forårsager det?

Jakarta - Munden er en del af kroppen, hvis sundhed kræver opmærksomhed. Næsten det samme som tandsundhed, kan munden faktisk forårsage forskellige sundhedsproblemer, hvis den ikke behandles ordentligt. Helbredsproblemer, der opstår, kan endda forårsage mange symptomer, hvoraf den ene er en hævet gane.

Læs også: Svampeinfektion i munden, dette er en risikofaktor for oral candidiasis

Mange er ikke opmærksomme på mundvigen, selvom denne sundhedslidelse kan give talebesvær og synkebesvær. Det er bedre at kende årsagerne og hvordan man håndterer dem nedenfor.

Naturlige årsager til hævede gane

Der er forskellige årsager til, at en person oplever hævelse af mundvigen, man skal passe på, herunder:

1. Traume eller irritation

Munden er en af ​​de mest følsomme dele af kroppen. Denne tilstand gør munden lettere skadet eller irriteret. En del, der let irriteres, er mundvigen. At spise mad, der er for varm, kan irritere mundvigen. Derudover kan spisning af fødevarer, der er for hårde, forårsage traumer i mundvigen, hvilket i sidste ende resulterer i hævelse af mundvigen.

2. Dehydrering

Mangel på væske og elektrolyt ubalancer i kroppen kan føre til dehydrering. Dehydrering gør munden tør og kan i sidste ende forårsage hævelse af mundtaget. Der er ikke noget i vejen med at dække væskebehovet, så du undgår dehydrering.

3. Sygdomme i munden

Der er flere sygdomme, der kan forårsage, at en person oplever hævelse af mundhulen, såsom pladepapillomer, cyster, der vises på mundslimhinden, og svampeinfektioner.

Læs også: 5 ignorerede symptomer på oral cancer

Der er ikke noget galt i at besøge det nærmeste sygehus med det samme, når du oplever smerter, der er ret generende i den hævede del af mundvigen. Især hvis du mærker smerter i mundområdet, der ikke bliver bedre.

Hvis denne tilstand får dig til at få feber, synkebesvær, og der opstår hvide pletter i munden, skal du straks tjekke din helbredstilstand til lægen. Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen for at finde ud af årsagen til dine symptomer.

Bør ikke undervurdere hævelsen af ​​mundvigen forårsaget af en sygdom eller svampeinfektion. Behandlingen er skræddersyet til årsagen til hævelsen af ​​mundtaget. Korrekt behandling holder dig fra forskellige komplikationer, der kan ramme.

Hævede gane i munden, her er hvordan du håndterer det

Hævelse af mundhulen forårsaget af traumer, skade eller spisning af mad, der er for varm, kan behandles med simple midler, såsom at drikke koldt nok vand til at forbedre mundens tilstand. Koldt vand forbruges tjener til at reducere hævelse, der opstår.

Læs også: 5 tand- og mundproblemer, der skal behandles med det samme

Derudover kan du prøve at spise is eller kold yoghurt. Du kan også ændre din kost i et stykke tid ved at undgå fødevarer, der er for salt, varme og også fødevarer, der har en hård tekstur. Vi anbefaler, at du først spiser mad, der har en blød konsistens, så hævelsen i munden kan aftage.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Sådan behandler du en forbrænding på taget af munden
Healthline. Hentet 2019. Hævelse på taget af munden: årsager og mere
Forebyggelse. Besøgt 2019. 6 måder at behandle en forbrænding på mundtaget