Kan huden glattes tilbage efter at have været udsat for eksem?

, Jakarta – Eksem forårsager normalt rød hud med en kløende fornemmelse. Et andet symptom på eksem er tør og skællende hud. Hvis eksemtilstanden er alvorlig, er det muligt at danne udslæt ofte i folderne i albuerne eller knæene. Derefter kan det område, hvor udslættet vises, blive lysere, mørkere eller blive tykkere.

Små knopper kan forekomme og sive væske, hvis du ridser dem. Disse ar kan forårsage, at hudens udseende ikke er æstetisk tiltalende. Så kan huden blive glat igen efter at have fået eksem? Hvad er den korrekte pleje og håndtering? For mere, læs diskussionen nedenfor!

Eksem behandling

Eksem kan holde i lang tid. Det kan tage måneder eller år at få det under kontrol. Det er vigtigt at genkende tilstanden, når de første symptomer på eksem ser ud til at anvende behandling, så der ikke opstår flere alvorlige komplikationer.

Læs også: Daglige aktiviteter kan være årsagen til eksem

For at få huden tilbage glat efter at have været udsat for eksem, afhænger dette naturligvis af sværhedsgraden af ​​den oplevede hudlidelse. Som et håndteringstrin kan du anvende følgende tips:

  1. Fugt huden mindst to gange om dagen. Find det rigtige produkt eller produktkombination til dit hudproblem. Du kan prøve olivenolie, aloe vera-creme eller andre naturligt baserede ingredienser, der kan hjælpe med at reducere symptomer og genoprette urolig hud.
  1. Påfør en kløestillende creme på det berørte område. Hydrocortisoncreme kan midlertidigt lindre kløe. Påfør ikke mere end to gange om dagen på det berørte område efter påføring af fugtighedscreme. Brug af en fugtighedscreme hjælper først den medicinske creme med at trænge bedre ind i huden.
  1. Tag medicin mod oral allergi eller kløe. For anbefalinger om oral allergi og kløedæmpende medicin kan du spørge direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.
  1. Lad være med at klø. I stedet for at klø, når kløefornemmelsen kommer, så prøv at trykke på huden. Dæk det kløende område, hvis du ikke kan ridse det. For børn kan det være nyttigt at klippe deres negle og bede dem om at bruge handsker om natten.

  2. At dække det kløende område med en bandage kan hjælpe med at beskytte huden og forhindre ridser, der udløser kløe.

Læs også: Huden føles hård, eksem opmærksom

  1. Tag et varmt bad. Drys badevand med bagepulver, rå havregryn eller kolloid havregryn (finmalet havregryn lavet til bade). Læg i blød i 10 til 15 minutter, og dup derefter tør. Påfør fugtighedscreme, mens huden stadig er fugtig.

  2. Vælg en mild sæbe uden farvestoffer eller parfume. Sørg for at skylle sæben ordentligt af, så der ikke efterlades rester.

  3. Brug en luftfugter. Tør og varm indeluft kan gøre huden mere følsom og skællet. Installer en luftfugter for at tilføje fugt til luften i dit hjem eller rum, hvor du er aktiv.

  4. Valget af tøjmateriale er også vigtigt. Iført tøj med fin tekstur kan reducere irritation. Bær tøj efter vejret eller den aktivitet, du laver. At bære tykt tøj, når lufttemperaturen er høj eller kraftig aktivitet vil kun udløse eksem.

  5. Stresshåndtering og håndtering af angst kan være en af ​​måderne at behandle eksem på. Du kan se, stress og andre følelsesmæssige lidelser kan forværre eksem.

Reference:

Healthline. Tilgået i 2020. Hvad er de 7 forskellige typer eksem?
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Atopisk dermatitis (eksem) .