Ondt i halsen kan forårsage hosteblod?

Jakarta - Ondt i halsen er normalt et tidligt tegn på forkølelse og influenza forårsaget af virus. Alligevel kan denne halsbetændelse være forårsaget af mange ting. For eksempel mavesyre, luftforurening, at råbe for højt, hvilket kan forårsage, at halsen bliver betændt, irriteret og smertefuld. Derudover kan en halsbetændelse også skyldes noget mere alvorligt, såsom halsbetændelse eller tonsillitis.

Blødning i halsen

Man kan sige, at ondt i halsen er en sundhedsklage, som mange mennesker oplever. Ondt i halsen er en betændelse eller infektion omkring halsen. Placeringen omfatter bagsiden af ​​munden, mandlerne (mandlerne) bag mandlerne eller strubehovedet og de omkringliggende områder. Ud over bakterier og svampe er synderen i denne halsbetændelse i de fleste tilfælde en virus.

Uanset alder og køn kan denne sundhedsklage ramme alle. Med andre ord har børn, voksne eller ældre en risiko for at opleve dette problem. Eksperter siger dog, at børn i alderen 5-15 år har mest tendens til at få ondt i halsen.

Tja, tilstandene ovenfor, såsom halsbetændelse og andre ting, udelukker ikke muligheden for at give sår i halsen. Undervurder ikke denne tilstand, du ved. Det skyldes, at såret kan give blødninger i halsen. Hvis en, der har ondt i halsen, også hoster, så bliv ikke overrasket, hvis du hoster blod op.

Eksperter siger, at denne inflammatoriske reaktion også kan forårsage, at farven på slimhinderne i halsen bliver rødere. Faktisk forårsager hævelsen smerte ved synkning. Men husk, lad ikke din krop blive dehydreret. Dette skyldes, at manglen på denne væske vil gøre slimet i luftvejene tykkere og gøre hosten værre. Nå, en hoste, der bliver værre og ledsaget af ondt i halsen, vil gøre det værre at hoste blod op.

Mange andre årsager

Udover blødninger i halsen, som kan skyldes mange ting, kan ophostning af blod også udløses af andre helbredsproblemer. Nå, her er årsagerne til at hoste blod op ifølge eksperter:

1. Tuberkulose (TB). Tilstanden af ​​lungeinfektionen er ret alvorlig. Udover at hoste blod op, kan tuberkulose også få syge til at opleve feber og koldsved.

2. Bronkitis. Denne sygdom er en betændelse i lungevævet. Ifølge eksperter er bronkitis den mest almindelige årsag til at hoste blod op.

3. Langvarig kraftig hoste.

4. Bivirkninger af stofbrug.

5. Kongestiv hjertesvigt, især på grund af mitralstenose.

6. Lungeinfektion. Ud over åndenød ledsaget af feber og gullig eller purulent slim, kan lungeinfektioner også forårsage ophostning af blod.

7. Bronchiale åreknuder. Hoste med blod kan også være forårsaget af brud på bronchial varicer, hos mennesker med levercirrhose og andre tilstande med portal hypertension.

8. Lungekræft. De vigtigste symptomer på lungekræft (især i de sene stadier) er hoste blod op, hvæsende vejrtrækning og åndenød.

9. Alvorlig skade. For eksempel skader forårsaget af trafikulykker eller forårsaget af våben.

Har du helbredsproblemer såsom at hoste blod op? Søg straks en læge for passende behandling og rådgivning. Du kan spørge en sagkyndig læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 7 måder at lindre hostende blod på
  • 4 Sygdomme med kendetegn ved hosteblod
  • Sådan overvinder du ondt i halsen