Pas på faren for tavse bærere, corona-ramte uden symptomer

, Jakarta - COVID-19-pandemien forårsaget af en ny type corona-virus ser ikke ud til at blive bedre i den nærmeste fremtid. Fra onsdag (1/4) var der 858.785 tilfælde fra 180 lande rundt om i verden med et dødstal på 42.332. I Indonesien er antallet af tilfælde nået op på 1.528 mennesker med 136 dødsfald.

En af grundene til, at sager er svære at kontrollere, er fordi lydløs bærer, nemlig dem med COVID-19, som ikke viser symptomer. På grund af ingen symptomer føler han sig sund og fortsætter sine aktiviteter som normalt. Faktisk er det meget sandsynligt, at de overfører corona-virussen til mennesker omkring dem uden at blive kontrolleret.

Læs også: Beskæftiger sig med Corona-virussen, disse er de, du må og ikke må

En ud af tre positive mennesker kan være en tavs bærer

Ifølge den kinesiske regerings data klassificeret og set af South China Morning Post , i alt lydløs bærer kan være en tredjedel af dem, der tester positive. Dette komplicerer yderligere de strategier, som landene bruger til at kontrollere COVID-19.

Disse data er også blevet bekræftet af japanske forskere, ledet af Hiroshi Nishiura, en epidemiolog fra Hokkaido Universitet. Blandt japanske patienter, der er evakueret fra Wuhan, hvor udbruddet begyndte, er 30,8 procent af mennesker med COVID-19 asymptomatiske.

Ved udgangen af ​​februar var mere end 43.000 mennesker i Kina testet positive for COVID-19, men havde ingen umiddelbare symptomer, en tilstand, der normalt er kendt som asymptomatisk. De blev til sidst sat i karantæne og overvåget, men ikke inkluderet i den officielle opgørelse af bekræftede tilfælde.

Læs også: Tjek risikoen for corona-virussmitte online her

Metoden til at beregne sager i hvert land er også forskellig

En af forhindringerne for at kontrollere denne virus er forskellen i den måde, lande tæller sager på. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) klassificerer alle mennesker, der tester positive, som bekræftede tilfælde, uanset om de udvikler symptomer, og det gør Sydkorea. Den kinesiske regering ændrede dog klassificeringsretningslinjerne den 7. februar og tæller kun patienter med symptomer som bekræftede tilfælde. USA, Storbritannien og Italien tester heller ikke asymptomatiske mennesker, bortset fra medicinske medarbejdere, der længe har været udsat for virussen.

Den tilgang, Kina og Sydkorea har brugt til at teste alle, der havde tæt kontakt med en patient, uanset om de havde symptomer, kunne forklare, hvorfor disse to asiatiske lande ser ud til at have formået at bremse stigningstakten i tilfælde.

I Hong Kong udvides test til selv ankomstporten i lufthavnen, selvom den rejsende ikke har nogen symptomer. I mellemtiden i de fleste europæiske lande og USA vil kun dem med symptomer blive testet, og antallet af registrerede infektioner fortsætter med at stige hurtigt.

En voksende mængde forskning sætter nu spørgsmålstegn ved WHO's tidligere påstand om, at asymptomatisk overførsel er "meget sjælden". En rapport fra WHO's internationale mission efter en rejse til Kina anslog, at asymptomatiske infektioner tegnede sig for 1 til 3 procent af tilfældene, ifølge EU-aviser.

Forskere er ikke helt enige om, hvilken rolle overførsel af asymptomatiske patienter spiller i spredningen af ​​coronavirus. Dette skyldes, at de fleste patienter normalt udvikler symptomer inden for fem dage, selvom inkubationsperioden i nogle sjældne tilfælde kan være så lang som tre uger.

Hvis du har mistanke om symptomer på en sygdom, som du for nylig har oplevet, eller det er svært at skelne mellem en COVID-19-infektion og forkølelse, skal du straks åbne chatfunktionen på at spørge lægen. På den måde behøver du ikke tage på hospitalet og minimere risikoen for at få forskellige vira og sygdomme.

Læs også: Inficeret med Corona Virus, hvornår vil symptomerne ophøre?

Fysisk distancering og selvkarantæne er obligatoriske

Hvordan man forhindrer den bredere spredning af COVID-19, anbefales det, at alle gør fysisk distancering og karantæne. Især for dem, der har haft kontakt med positive patienter, besøgt inficerede lande eller besøgt COVID-19 behandlingshospitaler. Målet er, at infektionsraten straks kan falde og være lettere at kontrollere.

Fysisk distancering er også det næste skridt, der skal implementeres. Tidligere brugte denne sætning ordet social afstand , hvilket betyder at holde afstand fra at deltage i handlinger som at give hånd, og at holde en afstand på mindst én meter, når man interagerer med andre mennesker. Denne sætning er ændret til fysisk distancering af WHO, som forventes af det globale samfund kun at holde fysisk afstand. Mens den sociale kontakt med familie eller andre mennesker fortsætter med hjælp smartphone og nuværende teknologi.

Selvkarantæne kan også udføres i 14 dage. To uger siges at være nok til at vide, om en person bliver syg og smitter andre. Ifølge WHO anbefales karantæne til dem, der menes at have været udsat for en smitsom sygdom såsom COVID-19, men som er asymptomatiske.

Mens du gør fysisk distancering og selvkarantæne, bør du stadig følge regeringens råd. Sammen skal I følge anvisninger fra sundhedsministeriet eller andre autoriserede institutioner for at undertrykke spredningen af ​​corona-virussen, som er blevet en global pandemi.

Reference:
South China Morning Post. Hentet 2020. En tredjedel af coronavirus-tilfældene kan være 'tavse bærere', antyder klassificerede kinesiske data.
Tirto. Tilgået 2020. Faren for tavs bærer-corona, patienter med COVID-19 uden symptomer.
CNN Indonesien. Tilgået i 2020. Knowing Carrier, The Carrier of Disease Who Does't Get Syg.
Solen. En ud af tre Coronavirus-patienter er 'tavse bærere', der tester positiv, men viser ingen symptomer.