Panu på ansigtet forstyrrer udseendet, her er hvordan du overvinder det

, Jakarta - Af de mange sundhedsproblemer, der kan angribe huden, er tinea versicolor en, der ofte får mange mennesker til at føle sig mindre selvsikre. Især når det er i ansigtet. Hvis du har dette, vil forskellige måder blive forsøgt at overvinde tinea versicolor i ansigtet.

Panu i sig selv er en svampeinfektion, der forstyrrer hudens pigment. Denne lidelse vil forårsage pletter af lysere eller mørkere farve på huden. Denne infektion forårsaget af tinea versicolor kan forekomme langsomt. Disse hudpletter kan dog samles og danne større pletter over tid.

Læs også: Disse er 3 naturlige midler til at slippe af med tinea versicolor, der er tilgængelige derhjemme

Faktisk er de dele, der oftest påvirkes af tinea versicolor, ryg, bryst, overarme, nakke og mave. Men det betyder ikke, at ansigtet kan blive skånet for angrebet af tinea versicolor.

Heldigvis er tinea versicolor ikke en smertefuld eller smitsom sygdom. Denne hudsygdom kan dog få patienter til at føle sig utilpas og utrygge.

Så hvordan håndterer man tinea versicolor i ansigtet?

Gennem cremer og stoffer

Tilstedeværelsen af ​​tinea versicolor i ansigtet vil helt sikkert få den syge til at føle sig mindre selvsikker. Så hvordan løser man det? Nå, her er nogle måder, du kan prøve:

  • Antifungal creme og shampoo

Begge er former for tinea versicolor, der er almindeligt anvendte. Brugen af ​​svampedræbende cremer og shampoo er ret effektiv til behandling af infektioner forårsaget af svampe Malassezia . Vælg en svampedræbende creme eller shampoo, der indeholder miconazol , selensulfid , eller clotrimazol . Diskuter det dog med din læge, før du bruger det for at reducere risikoen for bivirkninger.

  • Antifungal medicin

Hvis ovenstående metode ikke er effektiv, kan du bruge svampedræbende tabletter. Denne tablet virker effektivt til at behandle tinea versicolor, som er mere udbredt. Selvom meget effektive, men svampedræbende tabletter kan forårsage udslæt på huden. Diskuter det derfor med din læge, før du bruger det.

Læs også: Tips til smuk hud uden Panu

Overvind Panu i ansigtet med naturlige ingredienser

Ud over lægemidler kan vi også bruge naturlige ingredienser til at helbrede tinea versicolor i ansigtet. For eksempel ved at bruge hvidløg, citron, stjernefrugt, galangal, lime, gurkemeje og kokosolie. Hvordan man bruger alle disse ingredienser er de samme. Du skal blot vælge det materiale, der skal bruges. Påfør en af ​​disse ingredienser og lad det tørre.

Den ting at huske, hvis du har tinea versicolor i ansigtet, så prøv at undgå direkte sollys. Fordi direkte sollys kan gøre spredningen og kløen på grund af tinea versicolor i ansigtet værre.

Læs også: Lad os ikke skamme os over at bære badedragt, dette er måden at håndtere slim på

Tør desuden med det samme, hvis du sveder, og forsøg at holde dit ansigt fugtigt, så svampevæksten ikke spreder sig yderligere. For at bevare en sund hud, prøv at indtage sunde fødevarer, der er gode for huden. For eksempel tomater, spinat, søde kartofler, appelsiner, gulerødder, meloner, broccoli, avocado, tun og nødder.

Udover ovenstående trin kan brug af ansigtsskønhedsprodukter, der passer til din hud, også være en måde at forhindre, at hudsygdomme opstår.

Har du hudproblemer i ansigtet eller andre områder? Hvorfor kan du spørge en læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!