Er næsepolypper farlige for luftvejene?

Jakarta - Har du nogensinde hørt om udtrykket næsepolypper? Denne tilstand er fremkomsten af ​​nyt væv i indersiden af ​​næsen, som er en del af luftvejene. Disse kødtyper er generelt bløde i konsistensen og er mindre tilbøjelige til at forårsage alvorlig skade. Næsepolypper dannes på grund af allergi og kan vokse i det ene eller begge næsebor.

Polypper kan opleves af alle, især hvis du er en af ​​de mennesker, der er i fare og er tilbøjelige til at opleve dem. Mænd er oftere ramt af denne sundhedssygdom end kvinder, med en aldersgruppe fra 40 år. Nogle tilstande får dog også dette åndedrætsproblem til at slå til i en ung alder.

Er det skadeligt for vejrtrækningen?

Generelt har små næsepolypper en tendens til at være harmløse og godartede. Disse polypper kan dog være farlige, hvis de er større i størrelse. Årsagen er, at dette tilstopper luftvejene og forårsager en række andre problemer, såsom bihulebetændelse eller vejrtrækningsproblemer, når du sover søvnapnø.

Læs også: Her er 3 typer næsepolypper, som du skal kende

Desværre er det endnu ikke kendt, hvad der får nyt væv til at dannes i dine næsebor. Det menes dog, at de, der har astma, cystisk fibrose og er følsomme over for visse tilstande, er mere tilbøjelige til at opleve dette åndedrætsproblem. Du skal vide, at næsepolypper er en arvelig sygdom, ligesom bihulebetændelse.

Næsepolypper er meget nemme at angribe mennesker med et lavt immunsystem. Nogle tilstande tilstand polypper er mere almindelige hos mennesker med astma og allergi. I de fleste tilfælde vil næsepolypper forårsage nysen og løbende næse hele tiden. Faktisk angiver så mange som 75 procent af de syge, at de oplever en nedsat lugtesans og ikke er i stand til at lugte lugt.

Læs også: Her er 3 lægemidler til behandling af næsepolypper uden operation

Symptomer på næsepolypper, der er let genkendelige, er løbende næse og nysen hele tiden, løbende næse, tilstoppet næse, hovedpine, ansigtssmerter, kløe i de nederste øjne, snorken under søvn og en følelse af pres på panden. Så undervurder ikke denne luftvejslidelse, for hvis den ikke behandles med det samme eller får behandling, kan det være farligt for luftvejene.

Forholdsregler du kan tage

Tja, hvis du er en af ​​dem, der er i risiko for at opleve næsepolypper, skal du selvfølgelig straks kontakte en læge. Men hvis du vil forhindre dette åndedrætsproblem i at opstå, kan du tage følgende forholdsregler:

Brug en luftfugter til at holde fugten i dit hjem eller værelse.

Vask dine hænder med sæbe efter hver aktivitet, efter toiletbesøg eller før du spiser. Glem ikke, hold altid dit hus og dig selv rent. Dette hjælper med at forhindre virale og bakterielle infektioner i kroppen.

Hvis du har eller har en historie med allergi, så prøv at undgå alle triggere så meget som muligt, såsom visse kemikalier eller støv.

Hvis du har astma eller allergi, skal du straks tage behandling for at forhindre betændelse, der er mere farlig.

Læs også: Få mere at vide om næsepolypkirurgi

Du kan købe astma- eller allergimedicin uden at skulle besøge og stå i kø på apoteket, især hvis apoteket ligger langt fra dit hjem. Hvordan? Bare åbn din telefon og Hent Ansøgning . Denne applikation har en Køb Medicin-tjeneste, som du kan bruge til enhver tid, uanset om du køber receptpligtig medicin eller almindelig generisk medicin. Brug kom nu!