Lider du af gigt, spis disse 6 fødevarer

, Jakarta - Når du bliver ramt af en sygdom, vil lægen, udover at ordinere medicin, også bede om at indtage flere typer mad for at understøtte helingen, såvel som dem, der er tabubelagte. Ligeledes for mennesker med gigt. Udover medicin er der flere typer fødevarer, som anbefales at indtage, for at fremskynde restitutionen eller blot for at mindske smerter.

I medicin er der mange typer gigt (gigt). Såsom reumatoid arthritis, slidgigt og psoriasisgigt. Ikke kun medikamenter, det viser sig, at visse typer mad også er nødvendige for at reducere denne betændelse. Så hvad er de anbefalede fødevarer til folk med gigt?

1. Fisk

Fisk er faktisk godt for leddene og kan forebygge betændelse, især fisk med omega 3-fedtsyrer. Derudover vedligeholder omega 3 også hjertesundheden ved at sænke dårligt kolesterol (LDL) og triglycerider. Spis fisk mindst en gang hver anden uge. De anbefalede fisketyper er fisk rig på omega 3 såsom tun, laks og også frisk makrel.

Læs også: Ikke kun forældre, unge mennesker kan også få gigt

2. Sojabønner og forarbejdede

Hvis du ikke er en fiskeelsker, for at reducere sværhedsgraden af ​​inflammation, kan du kigge efter andre løsninger, hvoraf den ene er sojabønner. Sojabønner er også et stof, der øger den antiinflammatoriske kraft, lavt fedtindhold og højt indhold af protein og fibre.

De gode fordele ved sojabønner kan også opnås fra forarbejdede produkter som tofu, tempeh og sojamælk. For at være endnu sundere, hvis sojabønner, tofu eller tempeh er kogt eller ristet.

3. Løg

Løg såsom skalotteløg, hvidløg, løg, indeholder komponenter diallyldisulfid som menes at hæmme aktiviteten af ​​enzymer, der spiller en rolle i bruskskader.

4. Frugter med højt indhold af C-vitamin

Frugter med højt indhold af C-vitamin såsom appelsiner, druer og limefrugter er gode kilder til C-vitamin. Disse frugter kan hjælpe i processen med gigt og også opretholde sunde ledtilstande fra slidgigt.

Læs også: Kend forskellen mellem gigt og iskias

5. Grøn te

Polyphenol-antioxidanterne i grøn te menes at reducere ledbetændelse og langsom brusknedbrydning. Derudover er antioxidanten EGCG ( epigallocatechin-3-gallat ) kan også hæmme produktionen af ​​molekyler, der forårsager ledskader i tilfælde af rheumatoid arthritis .

6. Krydderier

Ingefær og gurkemeje indeholder komponenten curcumin, som kan hæmme enzymer og proteiner, der udløser betændelse. Nellike indeholder eugenol, som er anti-inflammatorisk.

Typer af fødevarer at begrænse

Efter at have lyttet til de forskellige fødevarer, der anbefales til indtagelse, skal folk med gigt også være opmærksomme på flere typer fødevarer, der er tabu. Her er nogle af dem:

1. Stegt og forarbejdet mad

Reduktion af stegte og forarbejdede fødevarer kan reducere mængden af ​​betændelse, der opstår i kroppen, og faktisk hjælpe med at genoprette kroppens naturlige forsvar. Derfor bør du reducere mængden af ​​stegte og forarbejdede fødevarer for ikke at gøre leddene mere betændte og ømme.

2. Fødevarer med højt sukkerindhold

Høje mængder sukker i den daglige kost kan resultere i en stigning i AGE'er, som er stoffer, der kan øge betændelse i leddene, hvis der er for mange af dem. For at gigt ikke gentager sig ofte, undertrykke produktionen af ​​AGE'er i kroppen ved at undgå søde og højt sukkerholdige fødevarer.

Læs også: Kontormedarbejdere sårbare over for gigt

3. Mælk og dets produkter

Mejeriprodukter kan også udløse ledsmerter på grund af den type protein, der findes i mælk. For nogle mennesker kan denne type protein irritere vævene omkring deres led. Det er derfor, mange mennesker med gigt går på en vegansk eller vegetarisk diæt for også at reducere disse smerteudløsere. Derudover er disse animalske produkter normalt høje i mættet fedt. Dette indhold kan forværre gigttilstanden.

Det er en lille forklaring om mad til folk med gigt. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!