Hvornår har gravide brug for ekstra jern? Dette er Expert Word

, Jakarta – Af de mange næringsstoffer, som gravide kvinder har brug for, bør jernindtaget ikke ignoreres. Jern til gravide spiller en vigtig rolle for moderens og fosterets sundhed i maven. I begyndelsen af ​​graviditeten er dette jern nødvendigt for dannelsen af ​​røde blodlegemer for både mor og baby. Når du føler dig svag, træt, sløv, bør du være opmærksom, for det kan være et symptom på mangel på jern i kroppen.

Nå, denne jernmangel vil føre til risikoen for anæmi i moderens krop. Som et resultat kan det føre til for tidlig fødsel eller babyer født med lav fødselsvægt. Problemerne, der opstår hos fosteret, er ikke kun det, for babyer, der mangler jern, har potentiale til at have værdi Intelligenskvotient (IQ) er lavere sammenlignet med dem, der er tilstrækkelige i jern.

Gult lys i andet trimester

Eksperter siger, at for at øge hæmoglobin, den blodkomponent, der spiller en rolle i at transportere ilt til placenta, kræver omkring 500 milligram jern. Dette er faktisk relativt større, for under graviditeten øges blodvolumen også.

For at imødekomme jernindtaget kan mødre indtage det fra fødevarer som rødt kød, spinat, bønner til broccoli. Derudover er forbruget af jerntilskud som regel også nødvendigt af mødre, du ved . Men at give dette tilskud skal være baseret på lægens råd, fordi administrationen skal være i overensstemmelse med hæmoglobinniveauet i moderens krop.

Med andre ord, at give jern til gravide afhænger af deres individuelle forhold. Så dette jerntilskud kan gives til gravide kvinder eller ej. Nå, administrationen er baseret på hæmoglobinniveauer hos gravide kvinder, uanset om de har brug for jern eller ej.

Ifølge eksperter har mere end 50 procent af gravide kvinder jernmangel. Normalt er moderens hæmoglobinniveau i første og andet trimester ikke mindre end 11 g g/dL. Men i tredje trimester er niveauerne normalt reduceret til under 10,5 g/dL. Nå, derfor vil eksperter råde mødre til at tage yderligere næringsstoffer i fasen efter andet trimester. Derudover bør dette tillæg også gives indtil barselperioden, ikke stoppe efter moderen har født. Målet er at forberede den næste graviditet til at blive bedre.

Nå, du skal huske, at jernniveauet i kroppen skal overvejes. Lad ikke niveauerne stige, fordi det kan forårsage bivirkninger såsom forstoppelse og kvalme.

Doseringen er anderledes

Selvom det anslås, at halvdelen af ​​de gravide lider af anæmi, er jernmangel heldigvis ikke svær at forebygge og behandle. Hvis blodets hæmoglobinniveau, vil lægen anbefale moderen at tage jerntilskud som en ledsager til prænatale vitaminer. Prænatale vitaminer indeholder generelt tre vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for gravide kvinder, nemlig folinsyre, jern og calcium.

Læger vil normalt anbefale, at mødre tager jerntilskud med lave doser (30 milligram om dagen), fra den første konsultation. Eksperter siger, at mødre har brug for mindst 27 milligram jern hver dag under graviditeten for at opretholde optimal sundhed.

Nå, når man går ind i ammeperioden, har mødre i alderen 19 år eller ældre brug for mindst 9 milligram jern hver dag. I mellemtiden har mødre i alderen 18 år eller yngre brug for 10 milligram jern.

Nå, hvis du vil vide mere om jern, kan du kontakte lægen gennem applikationen og ordren vil blive leveret inden for en time. Kom nu Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.