Kan varmt vand være fiskeøjenmedicin?

, Jakarta - Har du nogensinde oplevet eller oplever du fortykkelse af huden på benene? Dette problem er ret almindeligt, men skal ikke undervurderes, hvis fortykkelsen (hårdene) på huden vokser.

Især hvis det forårsager en rund form, der er mindre end hård hud med midten omgivet af betændt hud. I den medicinske verden kan denne tilstand indikere et fiskeøje eller clavus-klage.

Dette fiskeøje er en tilstand af fortykkelse af huden på grund af tryk og friktion, der opstår gentagne gange. Den ting at bekymre sig om, fortykkelsen af ​​huden, der bliver til fiskeøjne, kan forårsage smerte. Så hvordan skal man håndtere denne klage? Er det rigtigt, at fiskeøje er ret overvundet med varmt vand?

Læs også: Her er 8 vaner, der kan forårsage fiskeøjne

Forsvinde med varmt vand, virkelig?

Dybest set kan fiskeøje gå væk af sig selv med behandling. Alligevel kan det tage lang tid at komme sig, selv inden for et år. Spørgsmålet er, er det rigtigt, at varmt vand kan overvinde fiskeøjne?

Et naturligt middel, som du kan prøve at behandle fiskeøje, er at suge dine fødder i varmt vand. Men ifølge American Academy of Dermatology Association (AAD) inkluderer denne varmtvandsmetode også en pimpsten til at fjerne død hud på fiskeøjne.

Følgende er tip til, hvordan man fjerner fiskeøje ved hjælp af varmt vand og pimpsten i henhold til AAD.

  1. Læg i blød i varmt vand. Læg den berørte kropsdel ​​i blød i varmt vand. Gør dette i cirka fem til 10 minutter, eller indtil huden er blød.
  2. File øskner med pimpsten. Dyp først pimpstenen i varmt vand, og brug derefter stenen til forsigtigt at gnide eller gnide øjerne. Brug cirkulære eller sidelæns bevægelser for at fjerne død hud.
  3. Gnid forsigtigt. Pas på ikke at fjerne for meget hud, da det kan forårsage blødning og infektion.
  4. Påfør lotion. Påfør en fugtgivende lotion eller creme på området hver dag. Se efter en fugtgivende lotion eller creme med salicylsyre, ammoniumlactat eller urinstof. Disse ingredienser hjælper gradvist med at blødgøre de hårde ligtorne og hård hud.

Læs også: Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin

Tja, hvis behandlingen udføres alene, bør du spørge lægen direkte gennem applikationen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Generelt vil lægen give nogle lægemidler i form af salver. Disse lægemidler indeholder salicylsyre for at blødgøre og fjerne død hud. Hvorfor kan du købe medicin til behandling af fiskeøje ved hjælp af applikationen

Mange faktorer, der kan udløse det

Når en person bliver angrebet af fiskeøje, vil huden opleve abnormiteter, såsom hærdning, fortykkelse og fremspring af huden. Derudover kan huden også blive skællende, tør eller fedtet, og der er smerter ved tryk.

Så hvad er forskellen med hård hud? Forskellen vil være betændelse og smerter i fiskens øje. Så om hvilke forhold udløser fremkomsten af ​​fiskeøjne?

Gentagen tryk og friktion på det samme hudområde er en væsentlig årsag til fiskeøje. Så hvad kan forårsage denne tilstand? Nå, her er forklaringen:

  • Brug af ubehagelige sko. Sko, der er for smalle og højhælede kan lægge pres på nogle dele af foden. I mellemtiden kan sko, der er for løse, få foden til at gnide gentagne gange mod indersiden af ​​skoen.
  • Har ikke sokker på. Hvis du ikke har eller bærer de forkerte sokker, kan det forårsage friktion mellem fødderne og fodtøjet.
  • Ryger. Rygere og lightere kan have øjer på huden af ​​tommelfingrene. Årsagen er gentagen friktion, når lighteren tændes.
  • Musikinstrumenter og værktøjer. Hyppig brug af værktøj eller musikinstrumenter i hånden kan også forårsage fortykkelse af huden.

Læs også: Kan fiskeøjne give helbredskomplikationer?

Nå, det er sådan man håndterer fiskeøjne ved hjælp af varmtvandssten og pimpsten. Det skal understreges, i nogle tilfælde kan der udføres operation. Denne operation vil normalt blive anbefalet af lægen til at skære eller ødelægge klumpen ved hjælp af en nål eller andet værktøj.

Denne procedure kan være smertefuld, du ved. Derfor vil lægen først give en bedøvelse for at bedøve den del af kroppen. Denne operation udføres faktisk sjældent. Denne handling udføres, når andre behandlinger eller behandlinger, der er blevet prøvet, mislykkes.



Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Sygdomme og tilstande. Ligtorne og hård hud.
Healthline. Tilgået i 2021. Sådan slipper du af med hård hud.
American Academy of Dermatology Association. Tilgået i 2021. Sådan behandles ligtorne og hård hud