Er det rigtigt, at analsex kan forårsage hæmorider?

, Jakarta - Analsex er praksis med at indsætte penis, fingre eller fremmedlegemer såsom en vibrator i anus for seksuel tilfredsstillelse. Seksuel praksis som denne er ikke uden risiko. Årsagen er, at anus ikke har et smøremiddel, som Miss V har.

Som et resultat har analsex en tendens til at føles ubehageligt og har potentiale til at skade analsexhuden fra friktion. Ydermere er slimhinden i endetarmen, der er på anus, tyndere end i skeden Manglende smøring og tyndere væv øger risikoen for friktionsrelaterede rifter i anus og endetarm.

Et andet potentiale ved analsex er overførsel af bakterier gennem den forårsagede friktion. Dette skyldes, at endetarmen og anus er den vigtigste måde at give afføring på, som naturligt indeholder bakterier. For at finde ud af mere, lad os kende risiciene ved børnesex nedenfor

Læs også: Kend typerne af seksuelt overførte sygdomme

Risici ved analsex du behøver at vide

Penetrering under analsex kan rive vævet inde i anus og tillade bakterier og vira at trænge ind i blodbanen. Dette letter naturligvis spredningen af ​​seksuelt overførte infektioner inklusive HIV. Forskning viser, at anal eksponering for HIV indebærer en 30 gange større risiko for modtagelige partnere end vaginal eksponering.

Eksponering for humant papillomavirus (HPV) kan også føre til udvikling af analvorter og analkræft. Brug af et smøremiddel kan hjælpe, men det forhindrer ikke fuldstændigt rivning fra friktion.

Anus er en del, der er designet til at holde eller uddrive afføring, så at have sex gennem anus betragtes bestemt som en unaturlig ting. Derudover har vævet inde i anus ikke så god en beskyttelse som huden uden for anus.

Det ydre væv i anus har et lag af døde celler, der tjener som en beskyttende barriere mod infektion. I mellemtiden har vævet inde i anus ikke denne naturlige beskyttelse, hvilket gør anus sårbar over for rivning og spredning af infektion.

Anus er omgivet af en ringlignende muskel, kaldet analsfinkteren. Denne muskel strammes efter vi har afføring. Når musklerne er stramme, kan anal penetration være smertefuldt og vanskeligt. Gentagen analsex kan få analsfinkteren til at svækkes, hvilket gør det svært for musklerne at holde afføringen.

Læs også: Skal vide, HIV og AIDS er forskellige

Selvom du og din partner ikke har en infektion eller seksuelt overført sygdom, har bakterierne i anus stadig potentialet til at inficere folk, der dyrker analsex. At have vaginal sex efter anal kan også føre til vaginale og urinvejsinfektioner. Oral kontakt med anus kan sætte begge partnere i fare for hepatitis, herpes, HPV og andre infektioner.

Kan analsex forårsage hæmorider?

Svaret er ja. Fordi hæmorider er generelt forårsaget på grund af hævelse af venerne, som også kan være forårsaget af tryk på endetarmen. Hæmorider er områder af blodkar i og uden for endetarmen, der kan forårsage kløe, let blødning og nogle gange smerte. Hæmorider er nemme at behandle og nemme at forebygge. Nå, folk med hæmorider, der har analsex, har helt sikkert potentialet til at forværre tilstanden af ​​eksisterende hæmorider.

Læs også: Gør disse 5 ting for at forhindre kønsvorter

Hvis du har haft analsex og oplever ubehageligt, bør du kontakte en læge for behandling. Ingen grund til at genere, bestil nu en tid hos en læge på det sygehus du vælger via applikationen du ved! Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!