Atopisk eksem kan ikke helbredes, myte eller fakta

, Jakarta – Atopisk eksem eller også kendt som atopisk dermatitis er den mest almindelige type eksem, der får huden til at blive kløende, tør og revnet. Selvom det kan ske for alle, er atopisk eksem mere almindeligt hos børn. Han sagde, atopisk eksem ikke kan helbredes. Er det rigtigt?

Atopisk eksem er en sygdom, der er kronisk (varig i lang tid) og kan opstå periodisk. Desværre har der indtil nu ikke været fundet et lægemiddel, der kan helbrede atopisk dermatitis. Der er dog hjemmemedicin og behandlinger, der kan bruges til at lindre kløe og forhindre nye udbrud.

Læs også: Almindelige typer udslæt hos babyer og hvordan man behandler dem

Hvad forårsager atopisk eksem?

Den nøjagtige årsag til atopisk eksem er ukendt, men den kan være påvirket af genetiske faktorer, der løber i familier. Hvis du har en forælder eller søskende med atopisk eksem, er chancerne for, at du eller dit barn også har det.

Børn, der har en i familien, der har allergi, høfeber eller astma, har også øget risiko for atopisk eksem. Om nogle børn, der har atopisk eksem, også har høfeber eller astma. At bo på et koldt eller forurenet sted øger også risikoen for atopisk eksem. Hos nogle børn kan fødevareallergi også spille en rolle i starten af ​​eksem.

Husk, atopisk eksem ikke er smitsom. Man kan ikke få atopisk eksem af en anden.

Læs også: Skal være opmærksom på faktorer, der kan forårsage atopisk dermatitis

Atopisk eksem behandling

Atopisk eksem kan ikke helbredes. Din læge kan dog anbefale medicin til at håndtere symptomerne. Lægemidler, der ofte bruges til at behandle atopisk eksem omfatter:

  • Cremer til at kontrollere kløe og reparere huden, såsom kortikosteroidcremer eller salver. Derudover kan din læge også ordinere cremer, der indeholder lægemidler kaldet calcineurinhæmmere, såsom tacrolimus og pimecrolimus, som påvirker immunsystemet.
  • Antibiotika, hvis din hud har en bakteriel infektion, et åbent sår eller en bristning.
  • Oral medicin. For mere alvorlige tilfælde kan læger ordinere orale kortikosteroider, såsom prednison.
  • Biologisk injektion. Food and Drug Administration (FDA) godkendte for nylig en ny injicerbar biologisk kaldet dupilumab. Dette lægemiddel bruges til at behandle svær atopisk eksem, der ikke forbedres med andre behandlinger.

Ud over ovenstående lægemidler kan atopisk eksem også behandles med følgende terapier:

  • Lysterapi. Denne behandling bruges til personer med atopisk eksem, der ikke forbedres efter lokal behandling, eller hvis sygdom gentager sig hurtigt efter behandling. Lysterapi kan udføres ved at udsætte huden for naturligt sollys inden for normale grænser.
  • Våd dressing . Denne behandling er effektiv til behandling af svær atopisk eksem. Tricket er at dække det berørte område med et topisk kortikosteroid og en våd bandage.

I mellemtiden, måder at reducere kløe og lindre betændt hud på, kan du lave hjemmebehandlinger, såsom:

  • Varmt bad med havregryn. Antioxidantindholdet i pulveriseret havregryn kan hjælpe med at lindre betændelse og kløe i huden. Læg i blød i varmt vand blandet med havregryn i 10 minutter, og påfør derefter fugtighedscreme direkte på huden.
  • Brug Værktøjer Luftfugter . Forøgelse af luftfugtigheden i indeluften kan forhindre din hud i at blive tør og kløende.
  • Undgå at ridse huden. I stedet for at klø, prøv at lægge pres på det kløende område. Prøv også at holde dine negle korte og pæne. Hos børn kan du muligvis tage handsker på om natten, så de ikke ridser huden, mens de sover.
  • Bær behageligt tøj. Det anbefales, at du bærer løstsiddende tøj, så det ikke gnider mod din hud, mens det holder dig kølig.

For at behandle atopisk eksem hos babyer kan du smøre badeolie eller creme på efter badet for at holde huden fugtig og lindre irritation. Hvis udslættet ikke går væk, kan din børnelæge muligvis ordinere medicin med en antihistamin for at hjælpe med at reducere kløe.

Læs også: 4 tips til mødre, hvis baby har atopisk dermatitis

Du kan også købe medicin udskrevet af en læge gennem ansøgningen , du ved. Ingen grund til at forlade huset, din medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Adgang i 2020. Atopisk dermatitis (eksem)
WebMD. Tilgået i 2020. Atopisk dermatitis