Mavesyre under graviditeten, her er hvordan du overvinder det

Jakarta - Når du er gravid, er der mange tilstande, der kan ske med moderen. Startende fra at føle sig varm, ofte tørstig, hovedpine, luft i maven til stigende mavesyre. Denne tilstand, kendt som GERD, opstår, når mavesyre stiger op i spiserøret eller en del af spiserøret, hvilket forårsager en brændende eller brændende fornemmelse i brystet eller halsen. halsbrand.

GERD i sig selv kan opstå på grund af mange ting. I tilfælde af mødre, der er gravide, spiller påvirkningen af ​​hormoner angiveligt en stærk rolle i problemet med stigende mavesyre under graviditeten. Dette ustabile hormon kan få fordøjelsessystemet hos gravide kvinder til at arbejde lidt langsommere. Ikke kun det, GERD hos gravide kvinder kan også forekomme på grund af tryk på maven forårsaget af udvidelsen af ​​livmoderen, især ind i andet og tredje trimester.

Læs også: Tips til at overvinde halsbrand hos gravide kvinder

Overvinde stigningen i mavesyre under graviditet

Naturligvis gør stigningen af ​​mavesyre under graviditeten moderen mindre behagelig. Men faktisk behøver du ikke bekymre dig, for der er nogle nemme måder, du kan gøre for at håndtere det. Hvad som helst?

  • Ændring af spisevaner

Denne metode er faktisk det bedste valg til at overvinde stigningen i mavesyre. Tricket, spis i små portioner, men stadig ofte, og spring aldrig måltider over. Når du spiser, tyg langsomt og skynd dig ikke. Læg dig ikke ned efter at have spist, vent omkring 2 til 3 timer efter at have spist. Undgå at spise tæt på sengetid.

Nogle typer fødevarer, som du måske kan undgå for ikke at udløse mavesyre, såsom krydret mad, surt, chokolade, mynte og kaffeforbrug. Undgå også at drikke for meget, når moderen spiser. Endelig kan moderen prøve at tygge tyggegummi noget tid efter at have spist.

Læs også: Sår hos gravide kvinder, hvad skal man gøre?

  • Find en behagelig sovestilling

For at mavesyren ikke skal stige, når moderen er gravid, kan moderen søge en mere behagelig sovestilling, hvoraf den ene er at placere moderens hoved højere end mavestillingen, så mavesyren ikke stiger op i spiserøret eller spiserøret. Ikke nok med det, at sove med en højere hovedstilling kan hjælpe moderens fordøjelsessystem til at fungere. Måske ville det være mere behageligt for moderen at sove med kroppen vendt mod venstre.

  • Bær løst tøj

Dette er meget vigtigt, fordi løstsiddende tøj kan få dig til at føle dig mere komfortabel. Tøj, der er stramt og stramt, vil give et for stort tryk på maven, og det bliver værre, når moderen oplever mavesyreproblemer under graviditeten. At bære løst tøj mindsker også følelsen af ​​varmhed hos moderen, når hun er gravid.

Læs også: Anerkend spiseforstyrrelser, der kan ske for gravide

  • Forbrug af varme drikke

Varm ingefær eller citronte kan hjælpe med at lindre stigningen i mavesyre, som mødre oplever under graviditeten. Ikke nok med det, disse to typer drikke hjælper også med at reducere kvalme og opkastning, som mødre oplever, især når de er i det tidlige trimester af graviditeten. Kamillete kan også hjælpe mødre til at føle sig mere komfortable.

Men hvis problemet med mavesyre under graviditeten ikke aftager, selvom moderen har gjort ovenstående metoder, skal du straks konsultere en læge for din helbredstilstand. Brug appen , så mødre kan bestille tid hos en gynækolog på hospitalet når som helst og hvor som helst. Spørg en læge-funktion i applikationen Du kan også bruge det til enhver tid til at spørge en ekspert læge om helbredsproblemer.

Reference:
Baby Center. Hentet 2019. Halsbrand under graviditeten.
Sundhed. Besøgt 2019. 12 måder at lindre halsbrand under graviditet.
Healthline. Tilgået 2019. Halsbrand, Acid Reflux og Gerd under graviditet.