5 typer vacciner, der anbefales at blive gjort før ægteskab

Jakarta - Hvis du planlægger at blive gift i den nærmeste fremtid, er det meget vigtigt at blive vaccineret inden ægteskabet. Vaccinationsforanstaltninger er vigtige at gøre som forberedelse til ægteskab for at forhindre alvorlige sygdomme, når de er gift. Vaccination er ikke kun af hensyn til egeninteresse godt for ægtefællers og børns sundhed i fremtiden.

Forebyggelse af sygdomsoverførsel kan tilstræbes ved vaccination. Især sygdomme, der let overføres ved direkte kontakt med huden eller samleje. Derudover er vaccinen også i stand til at forhindre overførsel af sygdom fra gravide kvinder til fosteret senere. Ved at tage vaccinetiltag håber man, at du og din partner bliver mere trygge ved at blive gift. Hvilke vacciner anbefales til par, der skal giftes?

Læs også: Ikke fysisk, 3 tegn på, at din partner snyder med følelser

  • DPT (difteri, kighoste, stivkrampe) og TT (tetanustoksoid)

I Indonesien kræver regeringen, at hver kommende brud får TT-vaccinen. Men hvis du har fået DPT-vaccinen før, er der ingen grund til at få TT-vaccinen igen. DPT-vaccinen omfatter allerede forebyggelse af difteri, kighoste og stivkrampe.

  • HPV (humant papillomavirus)

HPV-virus kan forårsage flere sygdomme, hvoraf en er livmoderhalskræft hos kvinder. Denne virus kan overføres gennem direkte kontakt og seksuel kontakt.

Derfor bør denne vaccine gives til potentielle brude, som aldrig har haft sex eller før ægteskabet. Hvis vaccinen gives, efter at en person er inficeret med virussen, er vaccinens ydeevne ikke effektiv. Den kommende brudgom skal også få denne vaccine for at forhindre, at hans partner smitter af med virussen.

Læs også: Sovestilling påvirker ægtepars forhold

  • MMR (mæslinger, fåresyge, røde hunde)

MFR-vaccinen anbefales også til par, der bliver gift. Denne vaccine kan forebygge mæslinger, fåresyge og røde hunde, især for dem af jer, der gerne vil have børn snart.

Hvis en af ​​disse sygdomme opleves af en gravid kvinde, er muligheden for abort eller fosterskader mulig. Efter at have fået vaccinen, skal du og din partner udsætte graviditeten i 3 måneder.

  • Koppevaccine (Varicella).

Hvis en kvinde har skoldkopper, mens hun er gravid, vil det øge risikoen for fosterskader. Det anbefales dog ikke at få skoldkoppevaccinen under graviditeten. Derfor bør kvinder få denne vaccine før ægteskabet. Vaccination foretrækkes, hvis kvinden er under 30 år og aldrig har haft skoldkopper.

  • Hepatitis B

Dette er inkluderet i basisvaccinen givet fra nyfødt til fem års alderen. Alligevel rådes du og din partner til at få hepatitis B-vaccinen før ægteskabet som en sikkerhedsforanstaltning.

Denne vaccine er vigtig, fordi hepatitis B kan spredes gennem samleje og deling af personlige ejendele. For eksempel tandbørste og barbermaskine. Desuden kan hepatitis B overføres fra mor til baby under fødslen.

Læs også: Vær forsigtig, disse 5 ting kan gøre et ægteskab spinkelt

Vaccination er en bryllupsforberedelse, der ikke er mindre vigtig end andre bryllupsforberedelser. Så der er ikke noget galt med dig og din partner, herunder vacciner på din bryllupsforberedelsesliste. Ved at vaccinere kan du og din partner forebygge forekomsten af ​​sygdomme, der kan opstå i fremtiden.

Hvis du stadig er i tvivl og ikke ved, hvordan du får vaccinen, kan du diskutere mere med din læge via appen . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning at være mere komfortabel til at overvinde helbredsproblemer.

Reference:
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2020. Regulering af sundhedsministeren i Republikken Indonesien Nummer 12 af 2017. Implementering af immunisering.
CDC. Tilgået 2020. Anbefalet vaccinationsplan for voksne for alderen 19 år eller ældre.