Her er hvordan man behandler subkonjunktival blødning

: , Jakarta - Når et fremmedlegeme såsom støv kommer ind i øjet, vil den hvide del normalt blive rød. Ved at give øjendråberne anbefalet af lægen, vil denne tilstand normalt blive bedre hurtigt. Men hvad nu hvis det hvide i øjnene ser røde pletter ud? Normalt vil du først indse det, når du ser dig i spejlet, eller nogen fortæller dig det. I den medicinske verden er denne tilstand et symptom på subkonjunktival blødning.

En subconjunctival blødning opstår, når et lille blodkar brister lige under øjets klare overflade (conjunctiva). Bindehinden er ikke i stand til at absorbere blod hurtigt, så blod er fanget. Subkonjunktival blødning kommer faktisk ikke til at skade øjnene, fordi denne tilstand kan endda opstå, når du nyser eller hoster for hårdt. Du behøver måske ikke at behandle det. Men hvis du er ret bekymret og føler dig forstyrret af denne tilstand, er der flere ting, du kan gøre.

Læs også: Sund livsstil for at forhindre subkonjunktival blødning

Behandling af subkonjunktival blødning

Subkonjunktival blødning er normalt en harmløs tilstand. Denne tilstand kan endda gå over af sig selv inden for to uger eller deromkring. Blodet i bindehinden vil forsvinde, når blodet er blevet fuldstændig absorberet. For at fremskynde genopretningsprocessen kan du dog komprimere det blødende øje ved at bruge en varm kompres.

Denne metode er dog ikke den mest anbefalede, fordi kompressionen kan gøre tilstanden værre. Generelt vil behandlingen blive skræddersyet til årsagen, for eksempel:

  • Hvis det forekommer hos personer med hypertension, er det også nødvendigt at tage antihypertensiva.
  • Hvis det opleves af mennesker med visse infektioner, skal han tage antibiotika.
  • For personer med blodkoagulationsforstyrrelser på grund af K-vitaminmangel skal de tage K-vitamintilskud.
  • I mellemtiden, hvis den subkonjunktivale blødning opstår på grund af en tumor eller ulykke, kan lægen udføre operation for at behandle den.

Helbredskomplikationer fra subkonjunktival blødning er sjældne. Men hvis tilstanden er forårsaget af traumer, kan din læge vurdere dit øje for at sikre, at du ikke har komplikationer eller andre øjenskader.

Du kan også tage en snak med lægen kl at få passende behandling for subkonjunktival blødning. Tage smartphone -mu og udnyt chatfunktionen på at tale med en øjenlæge, når som helst og hvor som helst.

Læs også: Blødning i øjet, hvor lang tid tager det at hele?

Så hvad er årsagerne og risikofaktorerne for subkonjunktival blødning?

Desværre er den nøjagtige årsag til subkonjunktival blødning ukendt. Der er dog flere ting, der kan få små blodkar til at briste i øjenområdet. Disse betingelser omfatter:

  • Stor hoste.
  • Nys for stærkt.
  • Kaste op.
  • I nogle tilfælde kan en subkonjunktival blødning skyldes en øjenskade, herunder:
  • Gnid øjnene for hårdt.
  • Traumer, såsom et fremmedlegeme, der skader øjet.

Mens der er flere faktorer, der øger en persons risiko for at opleve subkonjunktival blødning. Disse faktorer omfatter:

  • Diabetes.
  • Højt blodtryk (hypertension).
  • Brug af visse blodfortyndende medicin.
  • Blodkoagulationsforstyrrelser.

Læs også: Dette er en test til at diagnosticere subkonjunktival blødning

Kan subkonjunktival blødning forebygges?

Hvis blødning i øjet har en klart identificerbar årsag, såsom en blødningsforstyrrelse eller blodfortyndende medicin. Spørg din læge, hvis du har brug for at tage skridt til at reducere din risiko for subkonjunktival blødning.

Men hvis du ikke har nogen risikofaktorer, så sørg for at du ikke gnider dine øjne for hårdt. Gnid blot øjnene forsigtigt. Gnidning af øjet for hårdt kan forårsage mindre traumer i øjet, hvilket kan føre til subkonjunktival blødning.

Reference:
American Academy of Ophthalmology. Hentet 2020. Hvad er en subkonjunktival blødning?
Mayo Clinic. Hentet 2020. Subkonjunktival blødning.