Skal vide, disse er 5 fakta om thalassæmi hos børn

Jakarta - Thalassæmi er en sygdom, der koster mange penge blandt andre ikke-smitsomme sygdomme, efter hjerte, kræft, nyre og andre slag . Ifølge eksperter lider denne sygdom generelt af børn med en aldersgruppe på 0 måneder til 18 år. Ifølge data fra direktoratet for forebyggelse og kontrol af ikke-smitsomme sygdomme, det indonesiske sundhedsministerium, havde mindst 420.393 mennesker thalassæmi i september 2017. Så hvordan ser thalassæmi ud hos det barn?

Læs også: Thalassæmi er en genetisk sygdom, der skal holdes øje med

Thalassæmi i sig selv er en blodsygdom forårsaget af arvelige faktorer, også kendt som genetik. Denne tilstand får proteinet i røde blodlegemer (hæmoglobin) til ikke at fungere normalt. Faktisk har hæmoglobin en vigtig rolle for at transportere ilt til alle dele af kroppen. Nå, denne hæmoglobinforstyrrelse forårsager ødelæggelsen af ​​røde blodlegemer, som får en person til at gå ind i en tilstand af anæmi. Her er fakta om thalassæmi hos børn, som du skal vide:

1. Transfusion er hovedterapien

Faktisk er der ingen kur mod den sygdom, som de fleste af disse børn lider af. Ifølge hæmatologer bør en person, der har thalassæmi, øge mængden af ​​hæmoglobin i blodet gennem transfusion. Udover at der ikke er nogen kur, er der ingen anden behandling for denne sygdom. Blodtransfusion er uden tvivl den vigtigste terapi til behandling af thalassæmi hos børn og voksne.

Denne blodtransfusion kan være kontinuerlig eller intermitterende, afhængigt af typen af ​​oplevet thalassæmi og hæmoglobinniveauet hos den syge. Eksperter siger, at denne transfusion har til formål at øge hæmoglobin i kroppen.

Det er meget vigtigt for mennesker med thalassæmi at opretholde normale hæmoglobinniveauer (10-11 g/dl). Dette skyldes, at hæmoglobin under dette niveau kan beskadige dele af kroppen, der producerer rødt blod, såsom rygmarven. Ikke kun det, normale hæmoglobinniveauer er også vigtige for at opretholde normal vækst.

Læs også: Få mere at vide om thalassæmi medfødte sygdomme

2. Knoglelidelser

Thalassæmi hos børn kan også forårsage knogleabnormiteter. Nå, hvordan kommer det? Ifølge undersøgelser vil manglen på hæmoglobin hos børn med svær thalassæmi få kroppen til at producere mere knoglemarv end normalt. Faktisk er denne metode kroppens måde at forsøge at overvinde manglen på hæmoglobin på. Desværre er det dette, der vil forårsage unormal knoglevækst. For eksempel deformitet af knogleskelettet.

3. Opbygning af jern

Nå, for at producere mere hæmoglobin, vil kroppen absorbere mere jern. Dette jern kan fås fra mad eller blodtransfusioner. Der er tidspunkter, hvor dette overdrevne jernindtag kan

Dette resulterer i ophobning af jern i kroppen. Denne ophobning af jern kan forårsage forskellige problemer.

For eksempel vil kropsvækst i puberteten blive forsinket. Faktisk sker det i nogle tilfælde slet ikke på grund af forstyrrelsen af ​​kroppens hormonsystem. Ikke nok med det, vil kroppen også være modtagelig for infektion på grund af skader på blødt væv, især leveren og milten.

4. Efter seks måneder

Ifølge eksperter har nyfødte dybest set anderledes hæmoglobin end normalt hæmoglobin. Eksperter kalder det føtalt hæmoglobin. Normalt hæmoglobin vil erstatte føtalt hæmoglobin, når den lille er seks måneder gammel. Derfor vil de fleste babyer født med thalassæmi først opleve symptomer efter seks måneders alderen og derover.

Læs også: 5 typer madindtag for mennesker med anæmi

5. Symptomer kan være forskellige

Hvis din lille, der stadig er i en tidlig alder, pludselig bliver bleg, sløv eller har en oppustet mave, skal mødre være ængstelige. Du bør straks tage ham til lægen for at sikre hans helbredstilstand. Årsagen er, at det kan være, at din lille har anæmi eller thalassæmi.

Det er vigtigt at huske, at symptomerne på thalassæmi hos børn ikke kun er præget af tegnene ovenfor. Ifølge eksperter kan de oplevede symptomer på thalassæmi være forskellige fra hinanden. Forskellen afhænger af sværhedsgraden og typen af ​​thalassæmi (alfa eller beta). Så hvad er de almindelige symptomer på thalassæmi?

  • Hæmmet kropsvækst.
  • Maven bliver hævet på grund af en forstørret milt eller lever.
  • Urinen er uklar.
  • Blegt ansigt.
  • Ansigtsdeformiteter.
  • Mangel på røde blodlegemer/anæmi, som gør åndenød, kroppen bliver let træt og sløv.
  • Gulfarvning af huden og det hvide i øjnene (gulsot).

Har dit lille barn helbredsproblemer? Ingen grund til panik, mor kan spørge lægen direkte gennem applikationen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!