Vær ikke skødesløs, dette er den rigtige måde at behandle sår på

Jakarta – Du hører måske ofte, at det at lade såret stå åbent, indtil det tørrer, får såret til at hele hurtigere, så længe det bliver hjulpet med brug af alkohol og andre sårplejemidler. Men er det sandt?

Faktisk kan det udtørre nye overfladeceller, der forårsager smerte eller forsinker sårheling, hvis man efterlader et sår udækket. Sår har brug for fugt for at hele for at hjælpe med at reducere arvæv, så såret heler hurtigere. Så hvordan behandler man såret korrekt?

Læs også: Førstehjælp ved forbrændinger på grund af udsættelse for varm olie

Hjemmebehandlinger til mindre sår

Faktisk småskader kan du behandle dig selv derhjemme. Metoden er ret nem, bare gør følgende trin.

    • Vask såret og brug et desinfektionsmiddel til at fjerne snavs og bakterier, der kan have sat sig fast på såret.

    • Tryk ned på det skadede område for at kontrollere blødning og løft det skadede område højere for at reducere hævelse.

    • Når du pakker såret ind, skal du bruge en steril bandage eller bandage. Hvis såret er mindre, kan du lade det hele uden behov for en bandage.

    • Sørg for, at såret holdes rent og tørt i mindst 5 (fem) dage, og sørg også for, at du får masser af hvile for at forhindre, at såret åbner sig igen.

    • Normalt vil du føle smerte i det skadede område. Nå, du kan overvinde det ved at tage smertestillende medicin. Tag dog ikke aspirin, da det kan gøre blødningen værre.

    • Hvis såret er forslået eller hævet, skal du komprimere det med isterninger. Lad dig dog ikke pille den tørre del af.

    • Hvis du vil ud, så brug solcreme på sårområdet, indtil det heler helt.

Læs også: 2 naturlige ingredienser, der kan behandle forbrændinger

At lade såret stå åbent, er der komplikationer?

Den vigtigste komplikation ved et åbent sår, der ikke behandles ordentligt, er risikoen for infektion. De vigtigste tegn på denne infektion er udledning af tykt og grønligt pus, en ubehagelig lugt og høj feber, der varer mere end 4 (fire) timer.

adi forbundet med åbne sårproblemer omfatter:

  • Lockjaw. Dette sundhedsproblem opstår på grund af en bakteriel infektion, der forårsager stivkrampe. Denne infektion kan forårsage sammentrækninger i kæben og nakken.

  • Cellulitis , er en infektion, der opstår i huden, som ikke er i direkte kontakt med et åbent sår.

  • Nekrotiserende fasciitis , er en alvorlig bløddelsinfektion, der opstår på grund af bakterier, bl.a Clostridium og Streptokokker hvilket kan føre til vævstab og sepsis.

Læs også: Kend helingsprocessen ved forbrændinger

Du bør ikke glemme, sørg for, at dine hænder altid er rene, når du vil rense såret. Vask dine hænder med sæbe og speciel håndsprit el hånddesinfektion . Tag om muligt sterile handsker på, før du rører ved såret. Rene, hygiejniske, sterile og beskyttede hænder vil beskytte åbne sår mod infektionsfare.

Har du brug for bind og anden sårplejemedicin, men ikke har tid til at købe din egen på apoteket, behøver du ikke bekymre dig. Prøve Hent Ansøgning fordi gennem denne applikation kan du købe medicin hvor som helst og når som helst. Faktisk kan du endda købe medicin fra en læges recept gennem applikationen . Lad os prøve!