Modermælk kommer ud, selvom du stadig er gravid, så gå ikke i panik!

, Jakarta - Som den "vigtigste mad" for en nyfødt, vil modermælk normalt begynde at komme ud før fødslen eller efter fødslen. Men har du nogensinde følt, at der kommer væske ud af dine bryster, mens du var gravid? Er dette normalt?

Hvis du oplever dette, behøver du ikke bekymre dig for meget. Klar væskeudledning fra brystet under graviditet er faktisk en normal ting. Dette sker, fordi produktionen af ​​mælkekirtlerne faktisk sker under graviditeten

Ind i tredje trimester, i uge 28, er mælkekirtlerne begyndt at forstørre. Nå, en af ​​de ting, der forårsager udledning af klar væske i brystet, er, at mælkekirtlerne hos moderen er klassificeret som overdrevne.

Bryster er en del af kroppen, der undergår ændringer under graviditeten. Normalt vil denne ene del af kroppen blive blødere og ændre form. Mælkekirtlerne og kanalerne udvikles også, og der er hormonelle ændringer, der kan gøre brysterne fastere. Ganske vist er der faktisk begyndt at opstå produktion af modermælk under graviditeten, og det er dannelsen, der så giver et boost og forårsager udledning af væske fra brysterne, selvom de stadig er i graviditeten.

Hvis du finder denne tilstand, rådes moderen ikke til at bekymre sig for meget, endsige at føle overdreven stress. Stress under graviditeten kan faktisk udløse forskellige problemer for moderen og det foster, der bliver undfanget.

Derudover bør mødre også undgå at lave stimuli, der kan få mere væske ud. Såsom ved at massere eller klemme brysterne. Dette kan endda forårsage graviditetssammentrækninger.

Myter om modermælk, der kommer ud under graviditeten

En af de myter, som mødre ofte frygter, er, at frigivelse af modermælk under graviditeten kan reducere mælkeproduktionen efter fødslen. Det betyder, at det mælkebehov, som barnet har brug for, måske ikke bliver opfyldt, fordi der er kommet meget mælk ud for tidligt. Dette er dog kun en myte og bør ikke troes. For den væske, der kommer ud af brystet inden fødslen, er ikke råmælk, men kirtler.

Der er også dem, der mener, at denne klare væske, der kommer ud, er et tegn på, at produktionen af ​​modermælk efter fødslen bliver mere. Faktisk kan man ikke stole helt på det. Da dette er en normal proces, burde det ikke gøre den store forskel for den gravide.

Så gravide bør ikke tænke for meget over ting, der ikke er klart. Stress kan faktisk få mindre mælk til at komme ud, du ved. For at ammeprocessen kan maksimeres, rådes mødre til at give modermælk direkte til den lille.

Årsagen er gennem ammeteknikker hud mod hud aka amning direkte kan øge produktionen af ​​modermælk og råmælk. Dette kan også få mere mælk til at komme ud og kan opfylde barnets daglige ernæringsbehov.

Men hvis væsken, der kommer ud, begynder at se unormal ud, især hvis den bliver klistret og lugter, skal du straks foretage en undersøgelse. Fordi det kan være et tegn på infektion eller andre ting, der kan forstyrre.

Tal om helbredsproblemer under graviditeten gennem applikationen . Læge ind kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få anbefalinger til at købe den bedste medicin, så graviditeten går glat og føles behagelig. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store og Google Play!