5 årsager til for tidligt fødte babyer

Jakarta – Under normale forhold vil babyer blive født efter 40 ugers graviditet. Men under visse forhold kan babyer blive født tidligere, end de burde. Denne tilstand er kendt som for tidlig fødsel, som er en fødsel, der sker ved mindre end 37 ugers graviditet.

(Læs også: Hvad skal man vide for at tage sig af en for tidligt født baby )

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) oplyser, at Indonesien ligger på en femteplads som det land med det højeste antal for tidligt fødte børn i verden. WHO udtalte også, at for tidlig fødsel blev identificeret som den største bidragyder til spædbørnsdødelighedsraten (IMR). Dette skyldes, at for tidligt fødte børn ikke er vokset fuldt ud, så de er i høj risiko for helbredsproblemer og død. Så hvad er årsagerne til for tidlig fødsel? Find ud af fakta her, kom nu.

1. Infektion

Bakterielle infektioner i det reproduktive system og urinveje kan udløse for tidlig fødsel. Eksperter har mistanke om, at forbindelser produceret af bakterier kan svække urinvejene og svække slimhinden omkring fostervandet, hvilket forårsager for tidlig brud på membranerne. Bakterielle infektioner kan også give infektion og betændelse i livmoderen og dermed udløse for tidlig fødsel.

Her er nogle infektioner, der kan forårsage for tidlig fødsel

  • Seksuelt overførte sygdomme som klamydia, gonoré og trichomoniasis.
  • Infektioner i livmoderen, herunder fostervandet og skeden (bakteriel vaginose/BV).
  • Infektioner i andre dele af kroppen såsom infektioner i nyrerne, lungebetændelse, blindtarmsbetændelse (appendicitis) og urinvejsinfektioner (asymptomatisk bakteriuri).

2. Komplikationer

Komplikationer af andre sygdomme under graviditeten kan også udløse for tidlig fødsel. Komplikationer af sygdomme, der kan forårsage komplikationer under graviditeten omfatter svangerskabsdiabetes, forhøjet blodtryk, præeklampsi, placenta previa (moderkagen hæfter til livmoderhalsen eller livmoderhalsen) og abruptio placenta (moderkagen adskilles fra livmodervæggen, før barnet er født ).

(Læs også: Gravide kvinder, skal forstå fakta og årsager til for tidlig fødsel )

3. Abnormiteter i strukturen af ​​livmoderen eller livmoderhalsen

Disse abnormiteter omfatter en kort livmoderhals (mindre end 2,5 centimeter), livmoderhalsen er ikke lukket, som den burde være, livmoderhalsen bliver tyndere, eller livmoderhalsen åbner og lukker uden sammentrækninger. Denne abnormitet kan erhverves fra fødslen eller på grund af operation, såsom cervikal kirurgi (cervikal) eller kirurgi i bughulen under graviditet.

4. Livsstil

Nogle livsstile såsom rygning under graviditeten, indtagelse af alkohol eller ulovlige stoffer og indtagelse af mindre nærende fødevarer påvirker væksten og udviklingen af ​​fosteret i livmoderen. Dette skyldes, at indholdet i cigaretter, alkoholholdige drikkevarer og ulovlige stoffer kan krydse moderkagen og forstyrre funktionen af ​​de placentale blodkar, der leverer næringsstoffer og ilt til fosteret, og derved øge risikoen for for tidlig fødsel, lav fødselsvægt ( LBW), og abort. .

5. Andre risikofaktorer

Der er flere andre risikofaktorer for for tidlig fødsel, såsom:

  • Alder ved graviditet er mindre end 17 år eller mere end 35 år.
  • Har en historie med for tidlig fødsel (genetiske faktorer).
  • Har haft abort eller abort.
  • Gravid med tvillinger eller flere.
  • Har for meget fostervand.
  • Graviditetsintervallet er mindre end seks måneder fra forrige graviditet.
  • Stress på grund af hård fysisk aktivitet eller højt psykisk pres.

Hvis du har en eller to af ovenstående risikofaktorer, bør du straks tale med en betroet læge. Mødre kan drage fordel af funktionerne Kontakt læge i app at tale med en betroet læge når som helst og hvor som helst igennem Snak og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent app nu også på App Store og Google Play.