10 negative virkninger af fedme, du bør kende

, Jakarta - Udover at det ikke er godt for udseendet, risikerer det at være for tyk også at invitere til forskellige farlige sygdomme. Undervurder ikke problemet med vægt. Udover at understøtte udseendet er en ideel kropsvægt også godt for helbredet. Derfor er det vigtigt for os at holde vægten for ikke at blive for fede.

Fedme eller overvægt er en tilstand, der normalt er forårsaget af en usund livsstil. Denne tilstand er farlig og har en negativ indvirkning på helbredet, fordi fedme kan udløse alvorlige sygdomme, såsom hjertesygdomme eller diabetes. De negative virkninger af fedme omfatter:

1.Svært at trække vejret

Det opleves af overvægtige mennesker er svært at trække vejret og har tendens til åndenød. Forårsaget af fedtet, der har samlet sig i bryst- og nakkeområdet, hvilket gør det svært at trække vejret enten for at indånde eller udånde luft.

  1. Fremkomsten af ​​hudproblemer

En af de negative virkninger af fedme er fremkomsten af ​​hudproblemer forårsaget af hormonelle ændringer. Overskydende fedtdepoter vil gøre huden bredere, hvilket til sidst skaber fine linjer. Fedtfolder får også svampe og bakterier til at vokse og udvikle sig, hvilket udløser en infektion i huden.

Ikke kun det. Vidste du, at psoriasis også kan være relateret til vægt. Med andre ord er personer, der er overvægtige, mere udsatte for at udvikle psoriasis. Læger ved ikke, hvad der kom først, men hvad der er sikkert er, at fedtceller menes at udløse betændelse. Fedme har også vist sig at forværre en persons psoriasistilstand.

  1. Led- og benmuskelsmerter

Mennesker, der er overvægtige, oplever ofte smerter i led og muskler i benene. Vedvarende knæsmerter kan forringe holdningen. Alle disse ting sker, fordi overvægt øger byrden eller presset på knæ og ankler.

Læs også: Overvægtige er mere i risiko for at udvikle gigt?

  1. Mavesyrestigning

Overvægt kan få mavesyren til at stige op i spiserøret. Hvis dette sker, vil patienten føle en brændende fornemmelse, smerte og tryk omkring brystet og halsen. Årsagen er fedt, der presser maveområdet, som er surt til at stige.

5.Depression

Fedme kan også udløse depression. Mennesker, der føler, at de er tykke eller overvægtige, har en tendens til at blive lettere stressede, fordi følelsen af ​​mindreværd er en af ​​de faktorer, der gør, at mennesker med depression lettere stresser.

Læs også: 5 årsager til depression, der ofte ignoreres

  1. Snorken

Patienter vil opleve søvnforstyrrelser, der er identiske med snorken. Det skyldes, at fedtvævet i nakken komprimerer de øvre luftveje, især når de ligger ned, hvilket sætter folk i fare for snorken.

Fedme og snorken handler ikke kun om nakkefedt. Central fedme, hvor fedt findes omkring maven og brystet, kan også forværre den snorken, der forårsager søvnapnø. Denne tilstand kan få en person til at snorke meget højt og holde op med at trække vejret kortvarigt under søvn. Som et resultat vil de syge føle sig søvnige i løbet af dagen, og denne tilstand kan også øge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

  1. Rygsmerte

Ikke få af de syge klager over rygsmerter. Fedt, der samler sig, vil øge belastningen på rygsøjlen. Hvis du ikke taber dig med det samme, kan rygsmerter fortsætte og øge brud indefra.

  1. Forhøjet blodtryk

En af de risici, som de syge oplever, er forhøjet perifert blodtryk. Mange overvægtige mennesker lider af forhøjet blodtryk eller hypertension og fører til sidst til hjertesygdomme.

9. Uregelmæssig menstruation

Menstruation eller uregelmæssig menstruation er forårsaget af hormonelle ubalancefaktorer. Denne ubalance udløses generelt af fedmetilstande. Overskydende fedt kan påvirke ydeevnen af ​​hormoner, der gør, at det ikke fungerer normalt.

10.Åreknuder

Åreknuder opstår, når venerne udvider sig på grund af svækkelse af venernes vægge. Klumper af blodkar, der er lilla eller blå i farven, er et tegn på åreknuder.

Der er mange grunde til at holde kroppen fra at være for tyk. Forsink derfor ikke med at opretholde en sund vægt ved at tage en sund kost og motionere regelmæssigt. Med en normalvægt vil risikoen for sygdom falde, og din livskvalitet kan maksimeres.

Læs også: Forstå tips til at tabe sig for overvægtige børn

Vil du diskutere med en læge om, hvordan man kan overvinde fedme? Du kan gøre det via sundhedsappen . Du kan også diskutere med den bedste læge når som helst og hvor som helst Chat, videoopkald eller Stemmeopkald. Kom nu, Hent nu app i App Store og Google Play!

Reference:

WebMD. Tilgået 2020. Sundhedsrisici forbundet med fedme.
Snore Lab. Tilgået 2020. Overvægt og snorken: En ond cirkel.
WebMD. Tilgået 2020. Psoriasis og fedme: Hvad er sammenhængen?.