Huden føles hård, eksem opmærksom

, Jakarta – Vidste du, at virkningerne af eksem kan forårsage tør, rød, skællende hud på forsiden af ​​albuerne og bagsiden af ​​knæene, nogle gange udflåd, kløende fornemmelse og nogle gange hærdede sår.

Ud over eksem kan hærdede hudlag også være forårsaget af lichenificering. Dette er en tilstand, hvor huden bliver tyk og ru på grund af overdreven skrabe og gnidning. Konstant ridser i hudområdet i en længere periode vil udløse væksten af ​​hudceller og forårsage fortykkelse. Mere information er nedenfor!

Årsager til fortykket hud

Årsagen til lichenificering er normalt kronisk (langvarig) kløe, men er nogle gange forbundet med hudtraume, svær angst eller tvangspræget adfærd, såsom at kradse eller gnide huden over en længere periode.

Læs også: 6 måder at behandle atopisk eksem på

Symptomerne er lidt de samme som eksem, nemlig fortykket, ru, skællende hud, rød hud og mørke pletter. Det blev tidligere nævnt, at fortykkelse af huden også kan opstå på grund af eksem. Eksem kan få huden til at miste sin fugt.

Når huden mister fugt og allergener trænger ind i huden, så aktiverer immunforsvaret, hvilket forårsager betændelse, der gør huden rød og kløende. En person er mere tilbøjelig til at få eksem, hvis familien også har en historie med eksem eller allergiske tilstande, herunder høfeber og astma.

I de fleste tilfælde er eksem ikke forårsaget eller forværret af kosten. Men for at være sikker, så skader det dig ikke at kontakte . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Observer triggerne for fortykket hud

I forbindelse med et fortykket hudlag vil der normalt altid være en trigger, der får det til at ske i første omgang. De mest sandsynlige er normalt fra miljøet. Nogle af de tilstande, der kan forårsage dette ubehag, er som følger:

Læs også: Frugter til glødende hud

  1. For koldt eller for tørt miljø

Dette kan dehydrere huden og få den til at blive skør og skællet og føre til eksem.

  1. Overdreven svedtendens

Det kan også irritere huden, især når det er i områder, hvor sved kan blive fanget, såsom omkring albuer, knæ og nakke.

  1. Stress eller angst

Når det er spændt, instruerer nervesystemet kroppen om at beskytte sig selv ved at pumpe stresshormoner ud, herunder kortisol. Kortisol regulerer immunsystemet, hvilket fremmer betændelse, og allergiske antistoffer opstår hurtigt.

Plus, når de er i panik, frigiver hvide blodlegemer histamin, som fremkalder kløe og får blodkarrene til at udvide sig.

  1. Allergener i luften

Allergener og allergier er ikke det samme, og eksem er ikke en allergi. Allergener er dybest set udløsere, og eksem er normalt betændt, når det udløses af støvmider, pollen og kæledyrsskæl.

  1. Anden Irritation

Eksponering for visse kemikalier, herunder dufte og sulfater, der findes i sæber, rengøringsmidler, parfume og kosmetik, kan irritere allerede følsom hud.

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Harvard Health Publishing Den anbefalede måde at fugte huden på er at bruge lotion, tage et brusebad med måde ved hjælp af naturlige ingredienser, der ikke fjerner huden for naturlig fugt, bære ikke-irriterende tøj, og sidst men ikke mindst kontrollere dig selv for at kontrollere kløefornemmelsen .

Reference:

Healthline. Tilgået i 2020. Hvad er lichenificering?
Bedre sundhedskanal. Tilgået 2020. Eksem.
Sundhedscenter. Tilgået 2020. Lad os tale om eksem.
Harvard Health Publishing. Tilgået i 2020. Sådan fugter du din hud.