Fordele ved dans for fysisk og mental sundhed

, Jakarta - Det er ubestrideligt, at dans er en af ​​de mest spændende aktiviteter. Fordelene ved dans for den fysiske og mentale sundhed er også ret mange, så der er endnu flere grunde til at lave denne aktivitet.

For at fejre dans som en universel sjov aktivitet, har International Theatre Institute (ITI) Dance Committee siden 1982 udpeget den 29. april hvert år til World Dance Day. Denne dato blev valgt, fordi det er fødselsdagen for den moderne balletdanser Jean-Georges Noverre. Denne mindehøjtidelighed blev proklameret for at forene folk med dansens universelle sprog.

Læs også: Grunde til, at dans og sang er godt for børns vækst

Fordele ved at danse for fysisk sundhed

Dans er en sport, så fordelene ved dans for den fysiske sundhed vil ligne andre cardio-aktiviteter. Nogle af de fysiske fordele ved dans inkluderer:

Forbedre hjertesundheden

Dans kan hjælpe med at få hjertet til at pumpe, hvilket er i tråd med de retningslinjer for fysisk aktivitet, som sundhedseksperter anbefaler. Af sundhedsmæssige fordele bør voksne deltage i fysiske aktiviteter såsom dans, forudsat at:

  • Mindst 150 minutter til 300 minutter om ugen med moderat intensitetsmotion, eller
  • 75 minutter til 150 minutter om ugen med højintensiv aerob fysisk aktivitet.

Næsten enhver dansestil giver en fantastisk cardio-træning, fordi din puls bliver udfordret, når du udfører forskellige bevægelser.

Forbedrer balance og styrke

En af grundene til, at dans er så god en form for fysisk kondition, er, at den inkorporerer bevægelse i alle bevægelsesområder og i alle retninger. Bevægelser, der normalt udføres i det daglige, såsom at gå, gå på trapper og generelle øvelser som f.eks. løbebånd og cykling, forekommer i det sagittale plan. Men dans træner kroppen fra alle planer, inklusive laterale og rotationer, som affyrer og konditionerer alle muskler, hvilket betyder, at ingen muskel efterlades ubrugt.

Denne type bevægelse øger ikke kun styrken, men forbedrer også balancen.

Sikkert at gøre for kroppen

Forskellige former for dans kan være velegnede til personer med begrænset mobilitet eller kroniske helbredsproblemer. Hvis du er i tvivl om klassens intensitet, så tal med din læge og danselærer, før du starter klassen. De kan hjælpe med ændringer af dansebevægelser, hvis det er nødvendigt.

Hvis du lider af en sygdom, der angriber led- eller knogleområdet og ønsker at lave dans som en øvelse for at genoprette led- og knoglesundhed, er det bedre at diskutere med din læge først. . Din læge kan have visse forslag vedrørende den type dansetraksis, der passer til din helbredstilstand. Læge ind vil også altid være på standby, fordi de kan kontaktes når som helst og hvor som helst!

Læs også: Kend 4 fordele ved Zumba for sundhed

Fordele ved at danse for mental sundhed

I mellemtiden, for mental sundhed, kan dans også give fordele såsom:

Forbedre kognitive præstationer

Hvis du har brug for en grund til at bevæge dig mere, så husk, at mange undersøgelser viser, hvordan dans kan opretholde og endda forbedre tankeevner, når du bliver ældre.

Ifølge flere undersøgelser har videnskabsmænd fundet ud af, at områder af hjernen, der styrer hukommelsen og færdigheder, såsom planlægning og organisering, forbedres med motion, såsom dans.

I modsætning til andre former for træning har dans den ekstra fordel, at den forbedrer balancen gennem rytme og musik.

Skærp hjerneevnen

Hvis du nogensinde har prøvet samandans eller endda stepdans, ved du, hvad hjernedans betyder. Den hjernekraft, der kræves til dans, kræver især, at du fokuserer på konstante ændringer i bevægelse og husker bevægelser og mønstre. Dette er en fremragende form for mental træning for sindet, uanset din alder.

Læs også: Dette er den rigtige måde at håndtere stress på

I mellemtiden kan dans også være følelsesmæssigt gavnligt, for eksempel:

Inklusive

En af de største ting ved dans er, at alle kan deltage. Hvis du kan bevæge dig, selvom det kun er din overkrop, kan du stadig danse. Det er det, der gør dans så populær blandt folk, der normalt viger tilbage fra andre former for motion.

Kan være en social aktivitet

Selvom du måske foretrækker at stoppe bevægelsen, når ingen ser på, er der noget ekstraordinært ved at danse med andre mennesker. Uanset om du tager ballet- eller mavedanskurser, danser med venner eller er omkring andre mennesker, mens du danser, er det godt for dit sociale og følelsesmæssige helbred.

Hjælper med at forbedre humøret

Bevægelserne og dansene er meget udtryksfulde, så du kan flygte og flygte. Det er denne "give slip", der hjælper med at forbedre mental og følelsesmæssig sundhed ved at reducere stress, reducere symptomer på angst og depression og øge selvværdet.

Det er nogle af fordelene ved at danse for fysisk og mental sundhed, så tøv ikke med at gøre danseøvelser til en almindelig aktivitet!

Reference:
Harvard Mahoney Neuroscience Institute. Tilgået i 2021. Dancing and the Brain.
Healthline. Tilgået i 2021. Fordele ved dans.
Tirto. World Dance Day 29. april 2021 & History of International Dance Day.