2 skader, der kan forringe skinnebenets funktion

, Jakarta – Skinnebenet er en knogle placeret i benet, der forbinder knæet med anklen. Når man træner, især sportsgrene, der involverer mange fødder såsom fodbold, er skinnebenet en af ​​de kropsdele, der ofte er skadet. Hvis skaden er alvorlig nok, er det ikke umuligt, at skinnebenets funktion kan falde. Lad os derfor kende de skinnebensskader, som du skal være opmærksom på nedenfor.

Skinnebenet, også kendt som skinnebenet, er den næststørste knogle i underbenet. Der er to knogler i skinnebensområdet, nemlig tibia og fibula (kalveknoglen). Fibula er mindre og tyndere end skinnebenet. Disse to knogler forbinder anklen med knæet og arbejder sammen for at stabilisere foden, når den står, støtte musklerne i underbenet og understøtte kropsvægten. Det er dog skinnebenene, der understøtter det meste af kroppens vægt.

Læs også: Disse er 5 funktioner af de tørre knogler for kroppen

Som vi alle ved, er fødderne en del af kroppen, der skades oftere end andre kropsdele. Forskellige skader, lige fra milde til alvorlige, kan forekomme i benene, især skinnebenene. Følgende er nogle skader, der kan nedsætte funktionen af ​​skinnebenet:

1. Tør knogleskade

Skade på skinnebenet eller skinnebensbetændelse karakteriseret ved udseendet af smerte langs skinnebenet. Disse skader er mest almindelige hos løbere, dansere og medlemmer af militæret. Årsagen til skinnebensskader kan opstå skyldes øget aktivitet, der får muskler, led og knoglevæv til at arbejde for hårdt. Denne skade kan gøre skinnebenet betændt og meget smertefuldt.

2. Tørre knogler

Et skinnebensbrud kan opstå, når skinnebenet bliver ramt eller ramt af noget, der overstiger knoglens styrke, fx som følge af fald fra højden, en skade under sport eller en ulykke under kørsel. Symptomer på et skinnebensbrud varierer afhængigt af skadens omfang, lige fra rene blå mærker til svære smerter i underbenet. For at diagnosticere denne type skade, vil lægen udføre en fysisk undersøgelse og kan udføre flere scanninger for at få et billede af skinnebensfrakturen.

Afhængigt af typen af ​​skade på dit skinneben, kan din læge muligvis anbefale operation. Restitutionstiden afhænger også af, hvor slem skinnebensskaden er. Normalt tager skinnebensfrakturer 4-6 måneder at hele.

Læs også: En skinnebensbetændelse kan målrettes mod atleter

Sådan forhindrer du tørre knogleskader

Fordi skader kan påvirke funktionen af ​​dine skinneben, er det en god idé at bevare knoglesundheden og forebygge skader ved at følge disse tips. Følgende retningslinjer kan også følges for at forhindre, at skinnebensskader opstår igen i fremtiden:

  • Stræk eller varm altid op før og efter træning.

  • Prøv at løbe på en flad overflade.

  • Bær ordentlige løbesko. Gode ​​sportssko har blød dæmpning og en form, der kan støtte foden optimalt. Det er meget vigtigt at have de rigtige sko på, så du undgår skader.

  • Tab dig, hvis du er overvægtig eller fed.

  • Kombiner anstrengende fysisk træning med lys, såsom løb med svømning.

Hvis du vil øge intensiteten af ​​fysisk træning, bør du gøre det gradvist for at forhindre skader, der kan sænke skinnebenet. Hvis du har en skade på skinnebenet, skal du straks kontakte en læge for yderligere diagnose og behandling.

Læs også: Naturlig skade, her er, hvordan du forbedrer tørre knoglefunktion

For at udføre en undersøgelse kan du straks bestille tid hos en læge på det sygehus, du har valgt, ved at bruge applikationen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
WebMD. Hentet i 2019. Hvad er skinnebensbetændelse?
Healthline. Besøgt 2019. Alt hvad du behøver at vide om et skinnebensbrud.