Alt du behøver at vide om kollageninjektioner

, Jakarta - Den menneskelige krop har kollagen i kroppen siden fødslen. Men når det når en vis alder, vil kroppen stoppe med at producere det. På det tidspunkt kan injektionen eller injektionen af ​​kollagen give fordele. Kollageninjektion vil genopbygge hudens naturlige kollagen. Udover at udglatte rynker, vil kollagen også udfylde hudens hulrum og endda reducere forekomsten af ​​ar markant.

Takket være fremskridt inden for medicinsk teknologi er kollageninjektioner blevet en kraftfuld procedure, der bruges til at behandle rynker, gøre læberne tykkere og forbedre hudens udseende. Dette kollagen vil blive injiceret under huden med en fin nål. Kollagen er et naturligt protein, der understøtter huden og andre områder af kroppen. Til kollageninjektionsproceduren kan kollagenet tages fra dyr såsom køer eller grise eller fra patientens eget væv.

Læs også: Vil du injicere C-vitamin? Kend først fordelene og farerne

Hvilke kropsdele kan kollageninjektioner i?

Ikke alene er det nyttigt til at udglatte forskellige områder af ansigtet, kollageninjektion kan også tilføje elasticitet til læberne, kinder, acne-ar og pletter. strækmærker . Nogle mennesker havde måske ikke gættet det strækmærker kan behandles med kollageninjektioner, men faktisk kan de give fordele, der overstiger forventningerne.

Strækmærker opstår, når huden strækker sig eller krymper for hurtigt. Dette kan være af en række forskellige årsager, såsom graviditet, vækstspurt, pludselig vægtøgning eller -tab og muskeltræning. Når dette sker, nedbrydes kollagenet i huden, hvilket giver ujævne ar på huden. Ved at sprøjte kollagen ind i strækmærker , så vil huden forbedre sig af sig selv og se glattere ud.

Kollageninjektioner til brystforstørrelse har dog ikke tilstrækkeligt videnskabeligt bevis til at understøtte det. På den anden side, U.S. Food and Drug Administration har ikke godkendt brugen af ​​fillers til at øge bryststørrelsen.

Læs også: Injektioner til oplysning af huden, skadelige eller ej?

Hvor længe varer kollageninjektioner?

Kollageninjektioner kan betragtes som permanente, selvom resultaterne rapporteres at vare op til 5 år. Kollageninjektioner kan vare længere, hvis du laver flere kollageninjektionsbehandlinger.

For eksempel at citere Healthline , viste en undersøgelse fra 2005, at positive resultater varede omkring 9 måneder efter den første injektion, 12 måneder efter den anden injektion og 18 måneder efter den tredje injektion. Ikke nok med det, placering kan også påvirke, hvor længe resultaterne varer. For at udglatte rynker i ansigtet, skal du muligvis gøre touch-up flere gange i løbet af året. I mellemtiden, for at reducere ar, behøver du muligvis kun at tage et til to besøg om året, afhængigt af hvor alvorligt arret er. For at reparere læberne skal du desuden gøre det hver 3. måned.

Effekterne af kollageninjektioner vil kunne mærkes med det samme, selvom det kan tage op til en uge eller endda måneder for fuldstændige resultater. Dette er det rigtige valg for dem, der ønsker at opnå et udseende med mere strålende og yngre hud.

Hvis du er interesseret i at lave en kollageninjektion, så prøv først at spørge hudlægen om detaljerede oplysninger . Læge ind vil forklare i detaljer om kollageninjektionsbehandlingen, både dens fordele og bivirkninger.

Læs også: Hvad skal du være opmærksom på, hvis du vil lave hvide injektioner

Pas på bivirkningerne af kollageninjektioner

En hudtest vil blive udført af en sundhedsprofessionel og overvåget i en uge før kollageninjektionen. Heldigvis er alvorlige reaktioner sjældne. Det er dog meget vigtigt at lave en hudtest, hvis du bruger bovint kollagen for at undgå allergisk hævelse.

Men som med enhver kosmetisk procedure kan der være mulige bivirkninger fra kollageninjektioner, såsom:

  • Rødme af huden.
  • Ubehag i huden, herunder hævelse, blødning og blå mærker.
  • Infektion på injektionsstedet.
  • Hududslæt med kløe.
  • Arvæv kan forekomme.
  • klump.
  • Sår i ansigtet, hvis injektionen trænger for dybt ind i en vene (en sjælden bivirkning).
  • Blindhed, hvis injektionen er for tæt på øjet (også sjældent).

Derudover kan du være utilfreds med resultaterne fra en plastikkirurg eller hudlæge. Stil derfor hudlægen en masse spørgsmål på forhånd og giv en idé om det resultat, du ønsker, for at hjælpe lægen med at bestemme den rigtige procedure.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Fordele (og bivirkninger) ved kollageninjektioner.
Stanford Healthcare. Tilgået 2020. Kollagen/Fed Injicerbare Fyldstoffer.
Winchester Hospital. Tilgået 2020. Kollageninjektion—Rynkefyld.