Her er tips til at overvinde kræsne babyer efter BCG-immunisering

, Jakarta – En type obligatorisk immunisering for spædbørn er BCD alias Bacillus Calmette-Guerin. Denne type immunisering tjener til at forhindre angreb af tuberkulose (TB). Generelt gives BCG-immunisering til nyfødte eller senest før barnet er 3 måneder gammelt. Efter at have givet vaccinationer, er det ikke ualmindeligt, at din lille er mere kræsen og græder meget.

Du behøver ikke bekymre dig for meget, når dette sker. Fordi kræsne og grædende børn er normale ting, der sker efter immunisering. Dette er et respons eller barnets måde at vise smerte efter injektionen. BCG-immunisering kan faktisk få en baby til at føle megen smerte, fordi injektionen foretages på huden, som er fuld af receptornerver. Ud over smerter vil BCG-immunisering også forårsage små sår eller hævelse på injektionsstedet.

Læs også: Forebyg tuberkulose med BCG-vaccination

Årsager til kræsne babyer efter BCG-immunisering og hvordan man håndterer dem

Babyer, der lige har modtaget BCG-immunisering, kan være meget kræsne. Det kan forekomme som en bivirkning af injektionen. Ud over at være nøjeregnende kan børn, der lige har modtaget BCG-immunisering, også opleve blærer i det hudområde, hvor injektionen blev foretaget. Nogle gange er arret ømt og forslået i et par dage. Hvis dine symptomer ikke bliver værre, og såret ser ud til at blive bedre, er der ikke noget at bekymre sig om.

Derudover kan denne immuniseringsinjektion også få barnet til at opleve en stigning i kropstemperaturen, også kendt som feber. Men bare rolig, feberen vil som regel blive bedre, og kropstemperaturen falder i løbet af få timer. Din baby kan blive mere kræsen og kan fortsætte med at græde, hvis smerten fra injektionen er ledsaget af symptomer på feber. Alligevel rådes mødre ikke til at give medicin for at overvinde disse virkninger.

Læs også: Typer af vaccinationer, børn bør få fra fødslen

At overvinde et kræsent barn efter BCG-immunisering kan gøres ved at få ham til at føle sig rolig så meget som muligt. Prøv at amme din baby så ofte som muligt. Udover at få børn til at føle sig mere rolige, kan amning også være med til at sænke kropstemperaturen, og gøre smerterne i den lilles krop bedre.

I stedet for at give medicin uforsigtigt, så prøv at komprimere babyen for at hjælpe hans kropstemperatur til at falde hurtigere. At overvinde kræsne små efter BCG-immunisering kan også gøres ved at berolige og altid holde barnet. Reducer smerten ved at pakke barnet ind, juster stillingen, så han føler sig så godt tilpas som muligt. Babyer, der oplever bivirkninger fra immuniseringer, kan også dulmes ved at lave bløde lyde, samt vugge og kysse barnet.

Selvom det kan have bivirkninger og gøre børn kræsne, bør BCG-immunisering stadig gives til børn. Grunden til, at immunisering er vigtig for at forhindre TB-sygdom. BCG-vaccinen er lavet af svækkede tuberkulosebakterier og beskytter dermed kroppen mod angreb fra samme virus. De anvendte bakterier er Mycobacterium bovint, som minder mest om de bakterier, der forårsager tuberkulose hos mennesker. BCG-immunisering er meget effektiv til at forebygge tuberkulose og andre lige så farlige sygdomme, nemlig TB-meningitis hos børn.

Læs også: 5 negative virkninger, hvis babyer ikke bliver vaccineret

Få mere at vide om fordelene ved BCG-vaccinen og tuberkulose ved at spørge din læge når som helst og hvor som helst på appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play!

Reference:
CNN. Tilgået 2019. De '5 S'er: Lindring af babysmerter efter vaccineskud.
NHS UK. Tilgået 2019. TB, BCG-vaccine og din baby.