Sådan opdrager du en Munchkin-kat for begyndere

, Jakarta - Katte er yndige og forkælede dyr, der kan være en mulighed for at være venner derhjemme. Der er mange typer katte, der kan holdes, hvoraf en er Munchkin-katten. Dyr med små kroppe og korte ben er hans varemærke, så de er meget vellidte af katteelskere. Men hvordan opdrager man en Munchkin-kat, hvis du ikke har erfaring? Find ud af mere her!

Ting at være opmærksom på, når du holder en Munchkin-kat

Før du går ind i diskussionen om, hvordan man holder dette lodne dyr, bør du også kende baggrunden for denne kat. Munchkin-katten har et dominerende Munchkin (M) gen, der kommer fra en genetisk mutation, det er dette gen, der bærer træk ved korte ben. Desværre vil killinger, der bærer to kopier af munchkin-genet (MM) ikke udvikles i livmoderen, selvom de bliver født, vil killingerne ikke overleve længe eller snart dø, hvis to katte af denne race opdrættes og begge videregiver det dominerende gen , afkommet en kat, der bliver født, vil ikke overleve længe eller dø snart.

Læs også: Vær ikke skødesløs, dette er den rigtige måde at bade persiske killinger på

Normalt opdrætter opdrættere bevidst disse kortbenede katte med katte i almindelig størrelse eller katte, der naturligt er kortere, men som ikke har Munchkin-genet i kroppen. Nå, fordi kun den ene forælder har dette dominerende Munchkin-gen, kan de killinger, der senere bliver født, overleve. Den vanskelige opdræt af Munchkin-katten gør den til et højt salgsargument.

Hvis du stadig er interesseret i at holde dem og vil vide den bedste måde at holde disse dyr sunde på, er her nogle måder:

1. Meget rent sted

Det første, du skal vide, hvis du vil beholde en Munchkin-kat, er at sørge for, at buret og miljøet omkring huset altid er rent. Denne kat er faktisk en race med fysiske problemer i det dominerende gen, så det påvirker også den måde, immunsystemet fungerer på. Derfor er det virkelig et must at have et meget rent sted for denne kat at bo.

2. Kan virkelig godt lide at blive kærtegnet

Denne type kat kan rigtig godt lide at blive plejet ved at blive kælet og forkælet. Derfor skal du virkelig sørge for, at der hver dag er en særlig fritid til at være opmærksom på disse pelsdyr. Velegnet til dig, der virkelig gerne vil have et kæledyr til at være en ven. Med tilstedeværelsen af ​​dette dyr er det sandsynligt, at følelsen af ​​ensomhed, der har været omkring, er forsvundet lidt efter lidt.

Læs også: Dette er den rigtige måde at lave toilettræning for katte på

3. Rutinemæssig sundhedstjek

Der er flere sundhedsproblemer, der kan udvikle sig på grund af de kortere ben på en typisk kat. Lordose er en af ​​de lidelser, der kan opstå, hvilket er en tilstand, der får rygsøjlen til at falde og lægger pres på hjertet, lungerne og luftrøret. Dette kan have en dødelig indvirkning på kroppens organer, når de begynder at vokse.

Andre problemer, der kan opstå med Munchkin-katte er pectus excavatum , eller brystbenet konkave indad. Selvom alle disse tilstande også kan forekomme hos almindelige katte, ser dyrlæger en sammenhæng mellem genetiske lidelser hos denne type pelsdyr, så risikoen er højere. For at undgå dette er det en god idé at tjekke din kats helbred regelmæssigt hos dyrlægen.

Du kan også spørge om alt relateret til pelsdyrs sundhed, som du har hos dyrlægen fra . Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få nem adgang til sundhed uden at skulle forlade huset. Nyd alle disse bekvemmeligheder kun fra smartphone i hånden!

Læs også: Første gang du opdrager en kat, skal du være opmærksom på disse 7 ting

Så dette er nogle af de ting, du skal gøre, hvis du vil beholde en Munchkin-kat. Faktisk får dens søde form og udseende mange mennesker til at ønske at beholde den, men der er mange ting, der kræver opmærksomhed. Fortryd det ikke senere, så den første overvejelse skal være rigtig moden.

Reference:
Kattetid. Hentet 2021. Munchkin Cats: Is Breeding Deformity Animal Abuse?
Vetstreet. Tilgået i 2021. Munchkin.