Faktatjek: Er brun ris godt for diabetikere?

Hvide ris har længe været kendt for at have en negativ effekt på blodsukkeret, hvilket diabetikere bør undgå. Spis sundt fuldkorn med mådehold som brune ris. Brune ris kan reducere diabetes og risikoen for komplikationer, såsom diabetisk neuropati, som er nerveskade forårsaget af højt blodsukker."

, Jakarta – En sund kost er en af ​​de bedste måder at håndtere diabetes på, især diabetes type 2. Denne type diabetes er tæt forbundet med vægtøgning, så reduktion af kalorier og den rigtige type diabetesdiæt hjælper med at forbedre det generelle helbred.

Personer med type 2-diabetes anbefales at indtage kulhydrater, proteiner og fedtstoffer med passende niveauer for at holde blodsukkeret så normalt som muligt. Brune ris menes at være godt for mennesker med diabetes. Kom nu, læs fakta her!

Læs også: Disse 12 faktorer øger risikoen for diabetes mellitus

Undgå hvide ris og sorte ris

Hvide ris har længe været kendt for at have en negativ effekt på blodsukkeret, så diabetikere bør undgå dette. Spis sundt fuldkorn med mådehold som brune ris. Denne type ris kan reducere diabetes og risikoen for komplikationer såsom diabetisk neuropati, som er nerveskader forårsaget af højt blodsukker.

Brune ris er fyldt med fibre, en vigtig komponent til diabetesbehandling. Fiber i brune ris er meget vigtige, fordi fibre ikke fordøjes af kroppen, så det påvirker ikke blodsukkeret. Dette vil helt sikkert hjælpe med at holde blodsukkerniveauet stabilt og forhindre glukosestigninger.

Så hvorfor anbefales det ikke at spise sorte ris? Denne type ris har mere effekt på hjertesundheden, og selv da er den stadig begrænset. Men de mange antioxidanter, der er indeholdt i det, hjælper stadig med at beskytte kroppen mod hjertesygdomme. Flavonoiderne, der findes i sorte ris, er forbundet med en reduceret risiko for at udvikle og dø af hjertesygdomme.

At tælle kulhydrater i ris

Uanset hvilken type ris du indtager, indeholder ris stadig høje kulhydrater. Det, der skal bemærkes, er mængden af ​​risforbrug pr. måltid. Selvom du har spist brune ris, vil det ikke være en redningsmand, hvis du spiser det i store mængder eller går amok.

En person med diabetes bør få mindst halvdelen af ​​deres daglige kulhydrater fra fuldkorn (inklusive ris). Fuldkorn indeholder komplekse kulhydrater, som tager længere tid for kroppen at fordøje. Dette kan reducere risikoen for stigninger i blodsukkeret.

En anden overvejelse, når du vælger en type ris, er mængden af ​​kulhydrater, den indeholder. Udover det skal du også vide, hvordan du tæller vigtige kulhydrater af følgende grunde:

1. Nogle mennesker med diabetes bruger ekstra insulin. En person skal kende kilden til kulhydratindtagelse for at bestemme den korrekte insulindosis.

2. En person med prædiabetes eller diabetes skal undgå "sukkerspidser", som er perioder, hvor blodsukkerniveauet er meget højt. At tilføre kulhydrater i løbet af dagen, for eksempel ved at spise små og hyppige måltider, hjælper med at forhindre sukkertoppe.

Læs også: Hvad skal man vide om type 2-diabetes

Kulhydrattælling giver en person med diabetes mulighed for at spore mængden af ​​kulhydrater, de spiser i løbet af dagen. Denne beregning involverer:

1. At vide, hvilke fødevarer der indeholder kulhydrater.

2. Lær hvordan du beregner den omtrentlige mængde kulhydrater i en fødevare.

3. Tæl hvor mange kulhydrater der er i portioner og måltider.

4. Find den samlede mængde kulhydrater dagligt.

5. Del det op, så kulhydratindtaget kan opfyldes i løbet af dagen.

Brune ris er en god kilde til komplekse kulhydrater og fibre for personer med diabetes, mens andre typer ris kan være mindre gavnlige. Yderligere oplysninger om diabetes kan rekvireres direkte til ansøgningen . Du kan også bestille tid til undersøgelse på sygehuset uden at skulle stå i kø gennem ansøgningen !

Reference:
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Type 2-diabetesdiæt: De bedste fødevarer til at forebygge eller håndtere sygdommen.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Kan jeg spise ris, hvis jeg har diabetes?