Dette er faren for hårlus, der ikke straks udryddes

, Jakarta – Flåter er en type parasitisk insekt, der er meget smitsom. Lus kan lande på dele af menneskekroppen, der er dækket af hår. Selvom lopper ikke bærer nogen sygdom, kan deres bid forårsage en ubehagelig kløe. Lus, der lever på hovedet, vil suge blod fra hovedbunden.

Børn får oftere lus end voksne. Dette skyldes, at flåtoverførsel er almindelig i børnehaver eller folkeskoler. Husk, at lus ikke er et tegn på dårlig hygiejne, men kan være forårsaget af smitte fra nogen, der allerede har lus.

Læs også: Disse er 6 naturlige måder at slippe af med hovedlus

Hvordan spredes flåter?

Lus kan spredes gennem fysisk kontakt. Disse insekter kan hverken flyve eller hoppe, men de kan kravle fra hoved til hoved. Dette kan ske, når en persons hårstrå rører hinanden under tæt kontakt. Lopper påvirker kun mennesker, og de hopper ikke på kæledyr eller andre dyr.

Lus kan også rejse på genstande, der har rørt hovedet. En person kan få lus efter at have delt genstande såsom hatte eller håndklæder. Lopper kan dog ikke overleve længe uden at spise. De skal flytte til et nyt hoved om cirka 24 timer, ellers dør de. Nymfer, som er unge lus, kan overleve i flere timer uden for menneskets hovedbund.

Hovedlusens livscyklus, du skal kende

De typer hovedlus, der ofte lander på håret, er: Pediculus humanus var capitis som overlever ved at suge blod på værtens hovedbund. Hovedlus har følgende livscyklus:

  • Hunlus producerer æg, der klækkes inden for 8-9 dage efter æglægning.

  • Så udvikler flåten sig til en nymfe (en umoden form af loppen).

  • Nymfer tager 9-12 dage om at udvikle sig, og overlever derefter som voksne i 3-4 uger.

Læs også: Børn oplever hovedlus, her er hvordan man overvinder det

Hovedlus er ikke en alvorlig sygdom. Imidlertid kan lus, der efterlades ubehandlet, udløse andre tilstande, såsom afskalning af hovedbunden, hvilket forårsager infektion. Spørg lægen, hvis du vil vide behandlingen af ​​hovedlus, det er nemt du kan spørge gennem ansøgningen .

Hvordan man behandler hovedlus

Hvis du har hovedlus, er her tips, du kan forsøge at slippe af med hovedlus, nemlig:

  • Klipning eller barbering af hår.

  • Brug eddike til at slippe af med hovedlus. Eddikens sure natur kan dræbe disse lopper på et øjeblik. Eddike skal dog bruges med forsigtighed for ikke at irritere hovedbunden.

  • Permethrin 1 procent. Du kan også påføre denne creme i form af en skylning i hovedbunden og derefter lade den stå i 2 timer. Selvom det er effektivt til at afvise lus, kan permethrin forårsage bivirkninger, såsom rødme og kløe i hovedbunden.

  • Malathion 0,5 eller 1 procent. -formet medicin spray det anbefales ofte til børn over seks år. Når det er påført i hovedbunden og lad det stå natten over.

  • Gameksan 1 procent kan også påføres i hovedbunden og efterlades i 12 timer.

Har du brug for ovenstående medicin, kan du købe dem igennem lige. Gennem applikationen er det nemmere at købe medicin, fordi der ikke er behov for at stå i kø.

Læs også: Dette er forskellen mellem hårlus og vandlus

Hold dit hår rent ved at vaske regelmæssigt med shampoo for at forhindre hovedlus. Undgå for tæt kontakt med hovedet på en person med hovedlus. Du opfordres heller ikke til at dele brugen af ​​personlige ejendele såsom håndklæder eller kamme.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Farerne ved ikke at behandle et luseudbrud.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Hvad forårsager hovedlus?.