Her er en nem og ordentlig måde at passe et duebur på

"Duer er en af ​​de kæledyrsfugle, der ikke er for svære at passe. Dueburet kan dog være et område, du skal være meget opmærksom på. Fordi et dårligt og snavset bur kan gøre duer usunde. Derudover er temperatur og renlighed også meget vigtig."

, Jakarta – Hvis du kun har en eller to duer, kan du tage dig af duerne ved at placere dem i et stort bur. Derudover er et udendørs duehold eller loft også et velegnet sted at bo.

Der er en del ting at overveje om duehuse og hvordan man plejer dem. Her er en komplet anmeldelse, som du skal forstå, før du adopterer en due derhjemme!

Læs også: Få tips til pleje af duer

Ting at være opmærksom på, og hvordan man passer på duebure

Nogle ting at bemærke inkluderer:

  • Duer vil blive desorienterede, hvis du flytter dem uden at give dem et nyt hjem med det samme. Forbered og rengør derfor alle dele af buret, inden duerne ankommer.
  • Hvis du køber eller bygger dit eget duehold, skal du sørge for, at dueflyveområdet vender mod syd eller sydvest for at maksimere sollys og væk fra træer eller andre bygninger.
  • Buret skal også holdes tørt, da duer ikke kan lide et vådt miljø.
  • Duer elsker at gå rundt, så bunden af ​​buret skal være dækket af papir eller græs. Du kan også beklæde gulvet med halm eller træspåner, og rengøre det jævnligt for at holde det tørt og fri for mug.
  • Giv masser af stærke og rummelige siddepinde.
  • Stil også en lavvandet skål med vand i buret et par gange om ugen for at bade duerne. Lad det stå der i et par timer og dræn derefter det snavsede vand.
  • Hold buret væk fra direkte sollys og væk fra træk og katte eller hunde, der bor i samme hus. Hvis buret står tæt på havens lys, er det en god idé at dække buret til om natten.
  • Udvendige volierer skal måle 1,80 meter gange 1,80 meter gange 2,4 meter høje. Et bredere bur foretrækkes normalt.
  • Tilføj hylder, så han kan bygge en rede der, hvoraf den ene skal stå så højt som muligt i buret.
  • Volieren skal også være stærk nok til at beskytte den mod rovdyr.
  • Det ideelle indvendige kabinet er rektangulært og delvist lukket. Sørg for, at der er plads nok i buret til, at duerne kan bevæge sig frit i buret.

Hvis du stadig har andre spørgsmål til, hvordan du passer et duebur, bør du spørge din dyrlæge på . Du kan spørge hvad som helst om din due, når som helst og hvor som helst!

Læs også: Kend egenskaberne for sunde duer nedenfor

Ideel temperatur og luftfugtighed til duer

Udover at klargøre indersiden af ​​buret til duerne, skal du også være opmærksom på, hvor du vil placere buret, og hvordan du konditionerer miljøet optimalt. Du skal også desinficere dette miljø korrekt for at fjerne snavs og mulige patogener.

Da duer har tendens til at foretrække varmt eller tempereret klima, skal du være opmærksom på deres omgivelser. Du skal dog også passe på, så luften ikke er for tør, fordi det vil give luftvejsproblemer hos duerne.

For at opretholde en fugtbalance ved hjælp af et varmelegeme kan du sprøjte vand to til tre gange om dagen ved stuetemperatur, men du bør ikke sprøjte vand direkte på duens bur eller fjer. Det ideelle er at befugte den omgivende luft uden at fugte fuglen.

Læs også: Hvordan man tager sig af en kanariefugl, så dens stemme er melodisk

Holder dueburet rent

Renlighed er en af ​​de vigtigste pleje for tamduer, da det vil være med til at holde duerne sunde. Husk, at fugle ikke bør være i direkte kontakt med deres ekskrementer og bør ikke leve sammen med madrester og snavset vand.

Mindst én gang om dagen skal du vaske fuglens fodrings- og drikkeområde for at undgå opbygning af snavs eller madrester i bunden af ​​buret eller genstande i buret. Det er også vigtigt ikke at putte for meget mad direkte ind i buret, da det sandsynligvis vil ende med at gå til spilde.

Reference:
Dyrenes Hjem. Tilgået 2021. Holde og pleje due som kæledyr.
Baggård kylling. Tilgået i 2021. Grundlæggende duepleje – fodring og opstaldning.
Growel Agrovet. Tilgået 2021. Pigeon Caring & Keeping.