Dele af kroppen, der er modtagelige for cyster

, Jakarta – Cystesygdom er en sygdom karakteriseret ved forekomsten af ​​klumper i en del af kroppen. Derudover er udseendet af cyster på kroppen sjældent realiseret af den syge. Cyster er ofte synonyme med sygdomme, som kvinder oplever. Faktisk kan cyster påvirke alle og er tilbøjelige til at dukke op i visse dele af kroppen.

Læs også: Undervurder ikke disse 7 cystesymptomer

Cyster er lommer af unormal væske, såsom blærer, der kan dannes på forskellige dele af kroppen, herunder huden, kønsorganerne og indre organer. Selvfølgelig er der forskellige faktorer, der kan få en person til at opleve cyster. Ved, hvilke dele af kroppen der er modtagelige for cystesygdom, så du kan tage passende behandling.

Det er de dele af kroppen, der er tilbøjelige til at få cyster

Cystiske klumper er hovedtegnet på cystisk sygdom, og størrelsen af ​​klumpen varierer også. Rapporteret fra Bedre sundhedskanal Almindelige symptomer på cyster, såsom hævelse omkring det område, hvor cysten er placeret, kan eller kan slet ikke gøre ondt. Det hele afhænger af placeringen af ​​cysten og dens årsag.

Derudover kan der opstå tegn, såsom rødme af huden omkring klumpen, blod eller pus fra klumpen, infektion og prikken på cystestedet. Nogle gange kan det også være ledsaget af kvalme, opkastning, feber og svimmelhed.

Cyster kan dannes på grund af infektion, blokering eller betændelse over en længere periode. Kend nogle dele af kroppen, der er tilbøjelige til at få cyster, nemlig:

1. Æggestokke

Cyster vises også ofte på æggestokkene. Lancering Mayo Clinic Ovariecyster er den mest almindelige tilstand, som kvinder oplever. De fleste ovariecyster, som kvinder oplever, forårsager ingen symptomer og er ikke skadelige.

Men en forstørret og sprængt cyste kan forårsage bækkensmerter og oppustethed i maven. Besøg straks det nærmeste hospital og lav en undersøgelse, når du oplever meget stærke bækkensmerter ledsaget af opkastning.

2. Under Hudlag

Cyster på de nederste lag af huden er kendt som epidermoide cyster. Epidermoide cyster er klumper under huden, der ikke er kræftfremkaldende. Lancering Healthline Epidermoide cyster findes ganske ofte i flere dele af kroppen, såsom hoved, nakke, ryg og ansigt.

Opbygningen af ​​keratin er en af ​​årsagerne til udseendet af epidermoide cyster på kroppen. Der er flere symptomer, der er tegn på en epidermoid cyste, såsom en sort prik i toppen af ​​klumpen og betændelse. Hvis klumpen brister, vil den frigive en gul væske med en ubehagelig lugt.

3.Brystcyste

Cyster, der vises på brystet, er generelt godartede og forårsager ikke kræft. De fleste brystcyster kan behandles uafhængigt, men når cysten forstørres, kan denne tilstand forårsage smerte hos mennesker med brystcyster.

Læs også: Er der en effektiv måde at forebygge cyster på?

4. Fællesareal

Cyster i leddene er kendt som ganglioncyster. Ganglioncyster vises ofte i håndledsområdet eller i knoerne. Lancering UK National Health Service En ganglioncyste føles som en glat klump under huden. Selvom det ikke er farligt, kan denne tilstand forårsage smerte og ubehag hos den syge.

5.Nyre

Cyster kan også forekomme på nyrerne, som er kendt som nyrecyster. Nyrecyster forårsager sjældent komplikationer hos patienter. Symptomer opstår, når cysten er forstørret, såsom feber, rygsmerter, hyppig vandladning og forekomst af blod i urinen.

6. Balder Område

Cyster i dette område er kendt som pilonidale cyster. Disse klumper indeholder generelt hår og snavs, der kan forårsage smerte. En inficeret pilonidal cyste oser af pus og blod og har en ubehagelig lugt.

Hvordan man behandler pilonidale cyster kræver mindre operation. Du kan dog overvinde smerten, der opstår i pilonidale cyster, ved at komprimere cysten med varmt vand flere gange om dagen.

Læs også: 5 medicinske handlinger, der kan gøres for at slippe af med cyster

Det er den del af kroppen, der er tilbøjelig til at få cyster, og generelt kræver cyster kun uafhængig behandling. Lav dog straks en undersøgelse på det nærmeste hospital, hvis du oplever ulidelige smerter og får det værre. Inden du går på hospitalet, kan du bestille tid hos en læge gennem ansøgningen for nem inspektion.

Reference:
UK National Health Service. Hentet 2020. Ganglioncyste
Healthline. Hentet 2020. Epidermoid cyste
Mayo Clinic. Hentet 2020. Ovariecyste
Healthline. Tilgået 2020. Behandling af pilonidale cyster i hjemmet
Bedre sundhedskanal. Hentet i 2020. Cyste