5 behandlinger, du kan udføre, når du har en Bartholins cyste

Jakarta - Bartholins cyste opstår, når en kvindes bartholinkirtel, som er ansvarlig for smøringen af ​​skeden, fyldes med væske. Kirtelåbninger, der er placeret på hver side af indgangen til skeden, er nogle gange blokeret, og dette får kirtelvæsken til at komme ind igen. Når dette sker, vil en cyste udvikle sig.

Cyster er normalt bløde og smertefrie, så de forårsager sjældent alvorlige problemer. Men en cyste kan blive inficeret og forårsage en smertefuld, pusfyldt masse kaldet en byld. Det er muligt for cysten at forstørre og forårsage ubehag, forstyrre at sidde, gå og andre aktiviteter.

Bartholins cyste forekommer generelt kun på den ene side af skedeåbningen. Mindst omkring 2 procent af kvinder har en risiko for at udvikle en Bartholins cyste, især dem i alderen 20 til 30 år. Jo ældre du er, jo mindre sandsynlighed er der for, at du udvikler denne sundhedssygdom, fordi kirtlerne vil skrumpe, når du kommer i 30'erne.

Læs også: Klumper i Non-Miss V-området, symptomer på Bartholins cyste?

En Bartholins cyste dannes, når der er en blokering i åbningen af ​​kirtlen. Denne tilstand får kirtelvæske til at akkumulere og danne cyster. Ofte er den nøjagtige årsag til denne blokering eller obstruktion ikke kendt. Selvom de er sjældne, kan Bartholins cyster også være forårsaget af seksuelt overførte sygdomme (STD'er) såsom gonoré og klamydia. Vulvovaginal kirurgi tillader denne reproduktive lidelse at forekomme, selvom det er sjældent.

Bartholins cystebehandling

Der er flere måder at behandle Bartholins cyster på, såsom følgende.

  • Første håndtering

Læger anbefaler at lægge cysten i blød i 10 til 15 minutter i varmt vand 3 til 4 gange om dagen. Du kan også komprimere cysten med en vaskeklud gennemvædet i varmt vand. Din læge kan også ordinere smertestillende medicin, såsom ibuprofen eller paracetamol.

Læs også: Lad være med at sidestille det med en tumor, det er hvad en cyste er

  • Behandling af byld

Hvis cysten bliver inficeret, og der udvikles en byld, kan din læge ordinere antibiotika for at fjerne infektionen. Efter at infektionen er behandlet med succes, vil lægen anbefale at dræne cysten, især hvis bylden er stor.

  • Cyste og Abscess Dræning

Bartholins cyste kan behandles ved at dræne cysten og bylden. Nogle af de udførte procedurer er indsættelse af et kateter, der bruges til at dræne væske fra en byld eller cyste. Hvis cysten eller bylden fortsætter med at dukke op, vil lægen udføre en kirurgisk pungpung.

  • Kirtelablation med sølvnitrat

Sølvnitrat er en forbindelse, der nogle gange bruges i medicin til at kauterisere blodkar for at stoppe blødning. Sølvnitratet får cystehulen til at danne sig til en lille fast klump. Efter 2 eller 3 dage fjernes sølvnitrat og resterende cyster eller falder af af sig selv.

Læs også: Kend 2 vigtige fakta om klamydia

  • Kuldioxidlaser

En kuldioxidlaser bruges til at lave et hul i huden på vulvaen, så cysten kan drænes. Cyster kan fjernes ved hjælp af en laser eller efterlades ved at lave et lille hul, så væsken kan dræne af sig selv.

Det var nogle måder at behandle Bartholins cyster på, som kan gøres. Nogle metoder bruges stadig sjældent eller kun i visse lande. Du kan spørge lægen om den bedste måde at slippe af med denne cyste gennem ansøgningen . Hvordan, nok Hent Ansøgning på din telefon, og vælg Spørg en læge-tjeneste.