MPASI kan forårsage lidt forstoppelse, her er hvordan du overvinder det

, Jakarta - Eksklusiv amning er den bedste mad til babyer under seks måneder. Modermælk har forskellige fordele, lige fra at booste immunforsvaret, opfylde ernærings- og ernæringsindtag, til at hjælpe barnets hjerne og fysiske udvikling.

Men når babyer kommer i en alder af seks måneder, har de ifølge Indonesian Pediatrician Association (IDAI) brug for supplerende fødevarer, fordi modermælk ikke længere er tilstrækkelig til kroppens energi- og ernæringsbehov. Der er forskellige komplementære fødevarer, som du kan prøve, lige fra frugter, tilbehør (som serveres glat som grød) til grøntsager.

Det, der skal understreges, kan i nogle tilfælde give supplerende fødevarer nogle gange udløse forstoppelse eller forstoppelse. Dette sker generelt, når moderen introducerer supplerende fødevarer til sit barn for første gang. Hvorfor? Denne tilstand skyldes, at barnets tarme stadig tilpasser sig fra at indtage modermælk til fast føde.

Spørgsmålet er, hvordan håndterer du forstoppelse hos babyer?

Læs også: 6 Sunde fødevarer til børn, der starter MPASI

Øg væskeindtaget i kroppen

Ifølge IDAI er forstoppelse mere almindelig hos førskolebørn og skolebørn sammenlignet med spædbørn. Når der foretages yderligere undersøgelser, findes der normalt ingen organiske abnormiteter (funktionel obstipation).

Nå, forstoppelse, der forekommer hos spædbørn under to år, er normalt forårsaget af mangel på drikke, mangel på frugt og grøntsager eller for store doser mælk.

Så hvad skal mødre gøre for at overvinde forstoppelse hos babyer? Ifølge IDAI gives førstehjælp ved at give yderligere 15 – 20 milliliter vand 3-4 gange dagligt. Giv også indtaget af andre frugter end bananer og æbler, og giv mælk med den passende dosis.

Derudover er der også anbefalinger fra eksperter på National Institutes of Health - MedlinePlus til behandling af forstoppelse hos spædbørn. Nå, her er tipsene:

  • Giv barnet ekstra vand mellem amningerne for at øge indtaget af væske i kroppen.
  • Over 6 måneder: Hvis din baby er begyndt at spise fast føde, så prøv babymad med højt fiberindhold. Eksempler omfatter fuldkorn såsom havregryn eller fuldkornsbrød, ærter, kikærter, abrikoser, svesker, ferskner, pærer, svesker og spinat to gange om dagen.
  • En anden måde, der kan prøves, er at bade barnet med varmt vand. Denne naturlige metode kan slappe af dit lille barns mavemuskler og hjælpe ham med at holde op med at skubbe.

Læs også : 10 årsager til forstoppede babyer

I nogle tilfælde kan forstoppelse hos spædbørn også være forårsaget af indtagelse af modermælkserstatning. Årsagen er, at modermælk har næringsstoffer, der er sværere for babyer at fordøje end modermælk. Nå, dette får barnets afføring til at hærde, hvilket gør det svært at få afføring.

Nå, hvis barnet får modermælkserstatning, så prøv at spørge lægen om dosis af mælk. Spørg om nødvendigt også om udskiftning af modermælkserstatning til børn, der indeholder højt fiberindhold. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen , når som helst og hvor som helst.

Forstoppelse fra fødslen, hvordan kommer det?

Der er én ting at bemærke om forstoppelse hos spædbørn. Forstoppelse, der har været til stede siden fødslen, ledsaget af symptomer på oppustet mave og dårlig vækst af barnet, bør mistænkes som en lidelse kaldet en sygdom Hisprung .

Denne fødselsdefekt opstår, når der er dannelse af intestinal innervation, når fosteret er i livmoderen.

Babyer, der har denne tilstand, kan vise flere symptomer, såsom vandladningsbesvær siden fødslen, eller hvis anus er tilstoppet, vil afføringen sprøjte ud.

Læs også: Fordele ved Avocados som MPASI til babyer

Nå, hvis baby oplever disse symptomer, skal du straks se en læge for yderligere evaluering. Lægen kan udføre en sugebiopsi eller et foto af tyktarmen ved hjælp af kontrast, kaldet en bariumlavementundersøgelse.

Mødre kan tage barnet til det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. Forstoppelse hos spædbørn og børn
IDAI. Tilgået i 2020. Fodring af babyer: Hvornår, hvad og hvordan?
IDAI. Adgang i 2020. Fordøjelsesforstyrrelser hos spædbørn (2)