Kend forskellen mellem en almindelig tandlæge og en tandprotese

, Jakarta – Selvom de begge behandler tænder, er der forskel på almindelige tandlæger og proteser. Forskellen er, at almene tandlæger er uddannet til at håndtere al rutinemæssig tandpleje og mindre tandbehandlinger, såsom tandfyldninger.

En proteselæge er en tandlæge, der har modtaget intensiv uddannelse og har meget fokus på tandudskiftning og -restaurering. Når du har brug for tandudskiftning eller mundkirurgi, sikrer konsultation med og modtagelse af behandling hos en protese, at du får høj kvalitet og effektiv pleje.

Så er en anden forskel mellem proteser og almene tandlæger, at proteser beskæftiger sig med tandudskiftning og genopretter sundhed og funktion i hele munden. Protodonti behandler komplekse tandtilfælde, herunder kæbekirurgi, proteser, implantater og finer.

Læs også: 4 måder at styrke tænderne på

Det enkle er, at når tænderne skal renses regelmæssigt, hvis du skal justere dine tænder, er en almindelig tandlæge det rigtige valg. I mellemtiden, for at erstatte tænder, mundkirurgi, proteser er de anbefalede linjer.

En proteselæge har topmoderne udstyr og uddannes konstant i de nyeste behandlingsformer. En proteselæge kan også arbejde med børn, der har mistet eller alvorligt beskadigede tænder på grund af genetik eller dårlig tandpleje.

Familietandlæger er et godt valg til grundlæggende tandpleje. Men når du har brug for arbejde, der rækker ud over den almindelige tandplejes rutine, har du brug for hjælp fra en proteselæge.

Hvordan fungerer protetik?

Som navnet antyder, "protese" = tilføjelse eller vedhæftning og "odont" = tand, planlægger og udfører denne specialist procedurer i forbindelse med udskiftning af naturlige tænder, delvist eller fuldstændigt, med biokompatible erstatninger. Hvordan virker det?

  • Porcelænsfiner

En tynd skal af keramisk materiale, der dækker tandens forside og giver en dramatisk ændring i udseendet. Disse binder til tænder, der er blevet forberedt ved at have en lille mængde emalje, så de ikke ser for omfangsrige ud. Den holdbare belægning kan ændre størrelsen, formen eller farven på tænderne og endda tætne små mellemrum mellem dem.

Læs også: Hvor ofte skal du skifte din tandbørste?

  • Tandimplantat

Når det er nødvendigt at udskifte en hel tand (rod og krone), betragtes tandimplantatmetoden som standarden i dag. Implantatet består af en titaniummetalstolpe, der implanteres i kæben ved et mindre kirurgisk indgreb.

Disse skruelignende stolper bliver smeltet sammen med kæbebenet, hvilket giver et solidt anker til den levende krone. Implantater kan bruges til at erstatte enkelte eller flere tænder eller til at understøtte andre typer tandrestaureringer, såsom tandbroer eller tandproteser.

Implantater er i starten den dyreste metode til tanderstatning, men kan vise sig at have stor værdi på sigt, da de kan holde hele livet.

  • Tandproteser

Fås i en række forskellige typer, inklusive komplette, delvise og implantatvarianter. Tilstedeværelsen af ​​tandproteser kan forbedre æstetikken og funktionaliteten hos en person, der har mistet en tand. Men at bære tandproteser kræver normalt en tilpasningsperiode, og nogle føler sig utilpas i visse situationer.

  • Tandrekonstruktion

Udførelse af særlige tandrekonstruktionsprocedurer er en del af protesearbejde. Dette omfatter også screening for oral cancer og diagnosticering og behandling af temporomandibulære ledlidelser (TMD) og obstruktiv søvnapnø (OSA).

Læs også: 4 tips til pleje af seler

Protetister arbejder også ofte tæt sammen med tandlaboratorier, hvor højtuddannede teknikere skaber naturtro restaureringer af holdbare, højteknologiske materialer.

Hvis du har tandsundhedsproblemer, skal du blive tjekket direkte på det anbefalede hospital her . Korrekt håndtering kan minimere langsigtede sundhedsrisici. Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Kom nu, Hent Ansøgning via Google Play eller App Store.