Forklaring på udløsning, der kan ske hos kvinder

Kvindelig ejakulation er, når en kvindes urinrør udskiller væske under samleje. Det kan ske, når en kvinde er seksuelt ophidset. Der er to typer væske, der kommer ud under ejakulation, nemlig sprøjtevæske og ejakulationsvæske. Selvom det sjældent diskuteres, men ejakulation er normal og almindelig hos kvinder.

, Jakarta – Ejakulation er en form for orgasme, som normalt opleves af mænd. Når en mand når et klimaks under samleje eller onani, vil han opleve ejakulation, som er karakteriseret ved en udledning fra penis kaldet sæd.

Ejakulation opleves dog ikke kun af mænd, du ved, kvinder kan også opleve det. Når de er seksuelt ophidsede eller når orgasme, kan kvinder udskille væske fra urinrørsåbningen. Hvorfor? Her er forklaringen.

Læs også: Dybdegående: Ikke længere mysterium, her er komplette fakta om kvindelige orgasmer

Forstå kvindelig ejakulation

Kvindelig ejakulation refererer til udledning af væske fra urinrøret under orgasme eller seksuel ophidselse. Urinrøret er det rør, der fører urin fra blæren ud af kroppen. Væsken, der kommer ud, når en kvinde ejakulerer, er dog ikke nødvendigvis urin.

Der er to typer af kvindelig ejakulation:

  • Sprøjt væske. Det er normalt farve- og lugtløst, og kommer ud i store mængder.
  • Ejakulationsvæske. Denne væske er mere som mandlig sæd. Det er normalt tykt og ligner mælk.

Ifølge analysen indeholder den væske, der frigives af kvinder under ejakulation, prostatasyrefosfatase (PSA). PSA er et enzym indeholdt i sæd fra mænd, som hjælper sædcellernes motilitet. Derudover indeholder kvindelig ejakulat normalt også fruktose, som er en form for sukker. Fruktose er normalt også til stede i sæden hos mænd, som tjener som energikilde for sædceller.

Eksperter mener, at PSA og fruktose i kvindelig ejakulationsvæske kommer fra kirtlerne Skene eller også kendt som strømpebåndskanal eller kvindelig prostata. Skenes kirtler er placeret foran, inde i skedevæggen nær G-punktet. Forskere mener, at stimulering får disse kirtler til at producere PSA og fructose, som derefter rejser til urinrøret.

Væsken, der kommer ud, er ikke urin

I årevis troede forskerne, at kvinder, der fik udløsning under sex, havde kontinensproblemer. Forskning afviser dog denne idé og bekræfter, at kvindelig ejakulation er en tilstand, der faktisk kan forekomme.

I en undersøgelse fra 2014 blev flere kvinder bedt om at gå på toilettet før seksuel aktivitet og fik derefter en ultralydsscanning for at bevise, at deres blære var tom. Efter at disse kvinder var blevet seksuelt ophidsede, gennemgik de endnu en ultralyd, som viste, at deres blærer var blevet fyldt betydeligt. Endelig den tredje scanning efter dem sprøjte afsløre en tom blære igen, hvilket indikerer, at væsken, de udstødte, kom fra denne kilde og sandsynligvis var urin (eller i det mindste en del af den).

En farmaceut, Abbas Kanani, udtalte det eftertrykkeligt sprøjte det stammer sandsynligvis fra blæren, fordi ingen anden struktur inden for det kvindelige anatomiske område er i stand til at tilbageholde så meget væske eller skubbe det med så meget kraft. Under orgasme slapper musklerne af og gør det svært at holde urinen, så det til sidst kommer ud gennem urinrøret.

Dog væsken der kommer ud når sprøjte ikke helt urin. Videnskabelige analyser ledet af den amerikanske sexolog Beverly Whipple fandt, at urinstof og keratin, de kemiske bestanddele af urin, er til stede i meget små mængder i den udskilte væske. De fandt tilstedeværelsen af ​​tilsætningsstoffer i væsken, hvoraf et var PSA.

Væsken der kommer ud når sprøjte har tendens til at være klar, ikke gul og har ikke samme lugt som urin. En række kvinder, der oplever sprøjte også enig i at væsken der kommer ud når sprøjte ikke det samme som urin. De afslørede, at de stadig skal tisse efter sprøjte.

Læs også: Dette er betydningen af ​​Miss V fluid, som du skal vide

Hvad er normal kvindelig ejakulation, og hvor almindeligt er det?

Kvindelig udløsning er meget normalt, det er bare sjældent talt om det. ifølge Internationalt Selskab for Seksuel Medicin, anslås det, at mellem 10 og 50 procent af kvinderne oplever ejakulation under samleje.

Nogle eksperter mener endda, at alle kvinder ejakulerer, men mange er ikke klar over det. Det er sandsynligvis fordi væske kan strømme tilbage i blæren i stedet for ud af kroppen.

I en undersøgelse, der involverede 233 kvinder, rapporterede 14 procent af deltagerne, at de fik ejakulation næsten hver gang de havde en orgasme, mens 54 procent sagde, at de havde oplevet det mindst én gang.

Da forskerne sammenlignede urinprøver fra før og efter orgasme, fandt de mere PSA i urinprøverne efter orgasme. Derfor konkluderede de, at alle kvinder ejakulerer, men ikke altid ejakulerer. I modsætning hertil vender ejakulat nogle gange tilbage til blæren, som derefter udstødes under vandladning.

Læs også: Dette er grunden til, at vandladning efter samleje er nødvendig

Det er en forklaring på ejakulation, der også kan forekomme hos kvinder. Hvis du vil købe det produkt, du skal bruge til seksuel aktivitet med din partner, skal du blot bruge appen . Så du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset. Bestil blot via appen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er kvindelig ejakulation?.
BBC. Fået adgang i 2021. Alle spørgsmål, du nogensinde har haft om kvindelig ejakulation, besvaret